Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου εξέδωσε διάταγμα εξυγίανσης της FBME Bank
  • [02] Τουλάχιστον 16 νεκροί στη Βεγγάζη σε συγκρούσεις ισλαμιστών πολιτοφυλάκων και του στρατού
  • [03] Μπαν και Κέρι θα προσπαθήσουν σήμερα από το Κάιρο να επιτύχουν συμφωνία για εκεχειρία ενώ το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα της Γάζας
  • [04] Πάνω από τη Συρία πέταξε αεροσκάφος της Malaysia Airlines, για να αποφύγει την Ουκρανία
  • [05] Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Γάζα - Οικονομική βοήθεια στους αμάχους υποσχέθηκε ο Τζ. Κέρι
  • [06] Πολύ πιθανή η εμφάνιση φέτος ενός ακόμη φαινομένου «Ελ Νίνιο»
  • [07] Μαζί με την μόρφωση, αυξάνεται και η μυωπία

  • [01] Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου εξέδωσε διάταγμα εξυγίανσης της FBME Bank

    Υπό καθεστώς εξυγίανσης έθεσε με διάταγμα η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου το υποκατάστημα της FBME Bank Ltd στην Κύπρο.

    Πρόκειται για ανακοίνωση, που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και η οποία αναφέρει ότι σκοπός του διατάγματος είναι η πώληση των εργασιών του υποκαταστήματος με στόχο την προστασία τωνκαταθετών.

    Η Κεντρική Τράπεζα, προστίθεται, ενεργώντας ως αρχή εξυγίανσης θα ορίσει διαχειριστή, ο οποίος θα έχει όλες τις εκτελεστικές αρμοδιότητες.

    Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου είχε αναλάβει την Παρασκευή την διαχείριση της FBME, μετά την έκθεση της Μονάδας Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (Financial Crimes Enforcement Network) του υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με την οποία χαρακτήριζε τη συγκεκριμένη τράπεζα ως «οργανισμό για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αλλά και όχημα για τη διακίνηση χρημάτων ακραίων οργανώσεων, όπως η Χεζμπολάχ του Λιβάνου».

    [02] Τουλάχιστον 16 νεκροί στη Βεγγάζη σε συγκρούσεις ισλαμιστών πολιτοφυλάκων και του στρατού

    Δεκαέξι άνθρωποι, κυρίως στρατιώτες, σκοτώθηκαν και άλλοι 81 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και ομάδων ισλαμιστών πολιτοφυλάκων στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης όπως ανέφεραν ιατρικές και στρατιωτικές πηγές.

    Η Βεγγάζη είναι σχεδόν καθημερινά πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στο στρατό και τις ριζοσπαστικές ομάδες μεταξύ των οποίων είναι και η Ανσάρ Αραρίγια που χαρακτηρίζεται από την Ουάσιγκτον ως τρομοκρατική οργάνωση. Η βία θα μπορούσε να βυθίσει τη Λιβύη σε νέο εμφύλιο πόλεμο, εν μέρει λόγω των αδύναμων μεταβατικών κυβερνήσεων οι οποίες έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει να δημιουργήσουν επαγγελματικό στρατό και αστυνομία.

    [03] Μπαν και Κέρι θα προσπαθήσουν σήμερα από το Κάιρο να επιτύχουν συμφωνία για εκεχειρία ενώ το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα της Γάζας

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα προσπαθήσουν σήμερα από το Κάιρο να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, 14 ημέρες μετά την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

    Από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, όπου συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ αμέσως μετά την άφιξή του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών υποσχέθηκε πακέτο οικονομικής βοήθειας 47 εκατομμυρίων δολαρίων προς τους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας.

    Η Αίγυπτος διαδραματίζει κατά παράδοσιν μεσολαβητικό ρόλο στις συγκρούσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

    Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακα, για να σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

    Κατά τη χθεσινή ημέρα, δεκάδες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ τα ισραηλινά τανκς βομβάρδισαν νοσοκομείο, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρωπους, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, σε μία επίθεση που καταδικάσθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

    Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν χθες το βράδυ στην πιθανότητα εφαρμογής ολιγόωρης ανθρωπιστικής εκεχειρίας σήμερα.

    Κατά τη διάρκεια των νέων ισραηλινών βομβαρδισμών στον νότιο και τον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας, νωρίς σήμερα το πρωί, επτά ακόμη Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν. Μεταξύ των επτά, περιλαμβάνονται πέντε μέλη μίας οικογένειας, ανάμεσά τους τέσσερις γυναίκες, και σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια δύο αεροπορικών επιδρομών στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ.

    Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της υπηρεσίας, 583 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης, ενώ 3.640 έχουν τραυματισθεί.

    [04] Πάνω από τη Συρία πέταξε αεροσκάφος της Malaysia Airlines, για να αποφύγει την Ουκρανία

    Αεροσκάφος της Malaysia Airlines πέταξε χθες επάνω από τη Συρία για να αποφύγει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας μετά την τραγωδία της περασμένης εβδομάδας, επιβεβαίωσε η αεροπορική εταιρεία, τονίζοντας ότι η πορεία αυτή είναι σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες .

    Μετά την κατάρριψη του Boeing της Malaysia Airlines την Πέμπτη επάνω από την ανατολική Ουκρανία, δεκάδες αεροπορικές εταιρείες τροποποίησαν τα σχέδια πτήσης για να αποφύγουν την περιοχή κοντά στην ουκρανο-ρωσική μεθόριο.

    Εν τω μεταξύ, ηΡωσία ζήτησε η έρευνα για την κατάρριψη της πτήσης MH17 να διεξαχθεί και να καθοδηγηθεί από την «διεθνή κοινότητα» και όχι από την Ουκρανία, όπως είπε η πρέσβειρα της χώρας στη Μαλαισία.

    Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, που θα μπορούσαν να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες της αεροπορικής τραγωδίας στην ανατολική Ουκρανία, παραδόθηκαν από τους φιλορώσους αυτονομιστές σε αξιωματούχους της Μαλαισίας τα ξημερώματα.

    Τέλος, το τρένο που μεταφέρει τουλάχιστον 280 από τα θύματα της συντριβής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines αναχώρησε χθες και συνεχίζει να κινείται σήμερα με προορισμό το Χάρκοβο, όπου θα μεταφερθούν τα πτώματα για αναγνώριση.

    [05] Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Γάζα - Οικονομική βοήθεια στους αμάχους υποσχέθηκε ο Τζ. Κέρι

    Οικονομική βοήθεια 47 εκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, τα βασικά θύματα της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και του ισλαμικού κινήματος της Χαμάς υποσχέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έφτασεχθες βράδυστο Κάιρο για να συζητήσει ένα σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στον πολιορκούμενο από τις ισραηλινές δυνάμεις πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας. «Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για τις συνέπειες της νόμιμης προσπάθειας του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του» δήλωσε ο Κέρι. «Καμία χώρα δεν μπορεί να μείνει απαθής όταν δέχεται επιθέσεις με πυραύλους» είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «Αλλά πάντα, σε κάθε είδος σύγκρουσης υπάρχει μια ανησυχία για τους πολίτες - για τα παιδιά, τις γυναίκες», πρόσθεσε.

    Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δύο ακόμη ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες σε συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Είκοσι επτά ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί συνολικά από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

    Κατά τη χθεσινή ημέρα, την επομένη του αιματηρότερου 24ωρου της ισραηλινής επιχείρησης στον παλαιστινιακό θύλακα, τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 16 παιδιά, σκοτώθηκαν, 70 πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, ενώ τους εννέα έφθασαν οι νεκροί ισραηλινοί στρατιώτες.

    [06] Πολύ πιθανή η εμφάνιση φέτος ενός ακόμη φαινομένου «Ελ Νίνιο»

    Ο Ιούνιος του 2014 ήταν ο πιο ζεστός Ιούνιος που έχει καταγραφεί στη Γη από τότε που τηρούνται μετεωρολογικά δεδομένα, δηλαδή από το τέλος του 19ου αιώνα (1880).

    Το ίδιο ιστορικό ρεκόρ είχε συμβεί και με τον φετινό μήνα Μάιο, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ.

    Μάλιστα, ειδικά στους ωκεανούς, η μέση θερμοκρασία τον Ιούνιο έφθασε τους 17 βαθμούς Κελσίου, που αποτελεί ρεκόρ όχι απλώς για τον συγκεκριμένο μήνα, αλλά για οποιονδήποτε μήνα του έτους, με άλλα λόγια ποτέ πριν τα νερά του πλανήτη δεν ήσαν τόσο ζεστά. Στην πραγματικότητα, η άνοδος της θερμοκρασίας των ωκεανών, ιδίως του Ειρηνικού και του Ινδικού, είναι που ευθύνεται κυρίως για τα απανωτά ρεκόρ του Μαΐου και του Ιουνίου 2014.

    Εξάλλου, φαίνεται πολύ πιθανή η εμφάνιση φέτος ενός ακόμη φαινομένου «Ελ Νίνιο» (η υπερθέρμανση των τροπικών περιοχών του Ειρηνικού, η οποία οδηγεί παραδοσιακά σε άνοδο της θερμοκρασίας της Γης), το 2014 συνολικά αναμένεται να αποδειχτεί ένα ιδιαίτερα ζεστό έτος.

    [07] Μαζί με την μόρφωση, αυξάνεται και η μυωπία

    Μαζί με την μόρφωση, αυξάνεται και η μυωπία. Κάθε παραπάνω χρόνο που σπουδάζει κανείς, τόσο αυξάνεται η μυωπία του, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα. Όσο ανεβαίνει το μορφωτικό επίπεδό του, τόσο χειρότερα τείνει να βλέπει ένας άνθρωπος. Μάλιστα, η μόρφωση επηρεάζει περισσότερο τη σοβαρότητα της μυωπίας από ό,τι τα σχετικά γονίδια.

    Πέρα από το επίπεδο της εκπαίδευσης, η έρευνα έδειξε ότι γενικότερα η μυωπία αυξάνεται ανάλογα με τα χρόνια που περνάει κανείς στα θρανία. Κάθε πρόσθετος χρόνος σχολείου ή σχολής αυξάνει κατά μέσο όρο το ποσοστό μυωπίας. Μάλιστα οι Γερμανοί ερευνητές έλαβαν υπόψη τους και τις επιπτώσεις 45 γενετικών παραγόντων, αλλά διαπίστωσαν ότι το γενετικό υπόβαθρο παίζει πολύ λιγότερο ρόλο, σε σχέση με το μορφωτικό επίπεδο, στο βαθμό μυωπίας που έχει κάποιος.

    Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι όσο περισσότερο κανείς βγαίνει στο εξωτερικό περιβάλλον και εκτίθεται στον ήλιο, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης μυωπίας. Για τουλάχιστον 30 ώρες την εβδομάδα, τα μάτια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για κοντινές δραστηριότητες, όπως ανάγνωση και παρακολούθηση οθονών κάθε είδους (τηλεόρασης, υπολογιστή, κινητού κ.α.).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 July 2014 - 6:30:22 UTC