Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις της Επιτρόπου Σ. Μάλστρομ στην Αθήνα
  • [02] Σκοτώθηκε αναρριχητής στην Κάλυμνο
  • [03] «Ζωγράφοι σε Δράση για τα Παιδιά» για να ομορφύνουν τον κόσμο τους
  • [04] Χαμηλός ο τζίρος από το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων - Τα περισσότερα έμειναν κλειστά
  • [05] Σε ασφαλές έδαφος το τρένο που μεταφέρει μέρος των σορών των θυμάτων
  • [06] Επίθεση αυτοκτονίας με μοτοσικλετιστή στην Καμπούλ
  • [07] Οικονομική ενίσχυση στους δήμους για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων

  • [01] Συναντήσεις της Επιτρόπου Σ. Μάλστρομ στην Αθήνα

    Στην Αθήνα βρίσκεται ηΕπίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ, αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και τη Μετανάστευση, η οποίασήμερα θαέχει σειρά συναντήσεωνμε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια,τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νικόλαο Δένδια, καθώς και με την νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

    [02] Σκοτώθηκε αναρριχητής στην Κάλυμνο

    Χθες το απόγευμα, στην περιοχή Κακιά Σκάλα Καλύμνου, 44χρονος αναρριχητής, υπήκοος Ελβετίας, έπεσε από ύψος 20 περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου διενεργεί προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

    [03] «Ζωγράφοι σε Δράση για τα Παιδιά» για να ομορφύνουν τον κόσμο τους

    Επιστρατεύουν χρώματα, τα οποία αναμειγνύουν με μπόλικη φαντασία και συνθέτουν χαρούμενες τοιχογραφίες για να ομορφύνουν τον κόσμο παιδιών σε ιδρύματα, νοσοκομεία και ειδικά σχολεία.

    Είναι οι «Ζωγράφοι σε Δράση για τα Παιδιά», μια ομάδα εικαστικών που με όπλο τη δημιουργικότητα επιχειρεί να κάνει την καθημερινότητα των παιδιών καλύτερη.

    Στην υπό ανακαίνιση Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, εικαστικοί καλλιτέχνες ανέλαβαν να δώσουν χρώμα στους άχαρους νοσοκομειακούς τοίχους και να ταξιδέψουν νοερά τους μικρούς νοσηλευόμενους στις πέντε ηπείρους.

    Η ομάδα «Ζωγράφοι σε Δράση για τα Παιδιά» δημιουργήθηκε το 2010 από εικαστικούς, οι οποίοι θέλησαν να κάνουν κάτι για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Στην ομάδα συμμετέχουν σταθερά περίπου 30 επαγγελματίες και ερασιτέχνες ζωγράφοι, ενώ σε κάθε δράση της ομάδας συνεργάζονται ακόμα περισσότεροι δημιουργοί. Το μότο τους, «Περισσότερα χρώματα, περισσότερα χαμόγελα για τα παιδιά».

    [04] Χαμηλός ο τζίρος από το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων - Τα περισσότερα έμειναν κλειστά

    Αύξηση λειτουργικού κόστους, τζίρος κάτω του αναμενόμενου και καμία πρόθεση πρόσληψης υπαλλήλου όχι μόνο για τώρα αλλά και για το μέλλον απαρτίζουν τις πρώτες διαπιστώσεις των εμπόρων σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων μέχρι και 53% δεν άνοιξε, καν, την Κυριακή 20 Ιουλίου.

    Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) διερεύνησε την κίνηση στην αγορά την Κυριακή των καλοκαιρινών εκπτώσεων (20/7) κατά την οποία τα καταστήματα σε όλη τη χώρα μπορούσαν να είναι ανοικτά. Η έρευνα ήταν τηλεφωνική σε δομημένο ερωτηματολόγιο σε τυχαίο δείγμα 227 εμπορικών επιχειρήσεων στις εμπορικές αγορές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και ορισμένων σημαντικών περιφερειακών αγορών της Αττικής (Πειραιάς, Μαρούσι, Ν. Ιωνία, Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Περιστέρι, Ν. Ιωνία, Ν. Σμύρνη). Το κύριο κριτήριο για την επιλογή της επιχείρησης ήταν η εγκατάστασή της σε παραδοσιακούς εμπορικούς δρόμους στα κέντρα πόλεων.

    Από τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας είναι ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων δεν άνοιξε καν το κατάστημα την Κυριακή 20 Ιουλίου.

    Συγκεκριμένα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 40% με το ποσοστό για την Θεσσαλονίκη να φτάνει στο 53%.

    Για τα καταστήματα που άνοιξαν, υπήρξε σχετική ταύτιση των απόψεων των επιχειρηματιών αναφορικά με την πορεία του τζίρου και της κίνησης της επιχείρησης την Κυριακή, σε σύγκριση με τις άλλες Κυριακές. Έτσι, ποσοστό 78% των επιχειρήσεων δεν έμεινε ικανοποιημένο αφού ο τζίρος της Κυριακής ήταν πολύ μικρότερος σε σύγκριση τόσο με την Κυριακή 3 Νοεμβρίου όσο και με την Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Το συμπέρασμα αυτό αν και μπορεί ως ένα βαθμό να αιτιολογηθεί λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και όσον αφορά την εγχώρια κατανάλωση, δεν αποτελεί ενθαρρυντικό στοιχείο σχετικά με την προσδοκώμενη κατανάλωση από τον τουρισμό.

    [05] Σε ασφαλές έδαφος το τρένο που μεταφέρει μέρος των σορών των θυμάτων

    Οι σοροί μέρους των 298 θυμάτων της αεροπορικής καταστροφής στην ανατολική Ουκρανία βρίσκονται σε περιοχή της χώρας που ελέγχεται από την ουκρανική κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός αναφέρει ότι το τρένο που μεταφέρει σορούς των θυμάτων αναχώρησε τη νύκτα από το Ντονέτσκ και αναμένεται να φθάσει σε αποκλεισμένη για την περίπτωση περιοχή στο Χάρκοβο περί τις 13.00 ώρα Ελλάδος.

    Εν τω μεταξύ, η Ρωσία ζήτησε η έρευνα για την κατάρριψη της πτήσης MH17 να διεξαχθεί και να καθοδηγηθεί από την «διεθνή κοινότητα» και όχι από την Ουκρανία, όπως είπε η πρέσβειρα της χώρας στη Μαλαισία.

    Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, που θα μπορούσαν να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες της αεροπορικής τραγωδίας στην ανατολική Ουκρανία, παραδόθηκαν από τους φιλορώσους αυτονομιστές σε αξιωματούχους της Μαλαισίας τα ξημερώματα.

    [06] Επίθεση αυτοκτονίας με μοτοσικλετιστή στην Καμπούλ

    Τουλάχιστον τρεις ξένοι υπήκοοι και ένας Αφγανός σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε επίθεση αυτοκτονίας καμικάζι ο οποίος επέβαινε σε μοτοσικλέτα και εισχώρησε στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας κατά των ναρκωτικών του υπουργείου Εσωτερικών, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

    Η επίθεση σημειώνεται σε κλίμα αυξανόμενης βίας στο Αφγανιστάν, όπου πολλές επιθέσεις σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, εκ των οποίων μια μεγάλη επίθεση αυτοκτονίας την περασμένη Τρίτη, με 42 νεκρούς, στην ανατολική επαρχία Πακτίκα.

    [07] Οικονομική ενίσχυση στους δήμους για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων

    Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την επιχορήγηση των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων για τη δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το ύψος της επιχορήγησης, καθώς και η διαδικασία καταβολής της, καθορίστηκαν με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Καρασμάνη, η οποία προωθήθηκε για προσυπογραφή από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

    Δικαιούχοι της κρατικής επιχορήγησης, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, είναι οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και η περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, εμβολιασμός, στείρωση, αποθεραπεία, υιοθεσία ή επανένταξη των αδέσποτων ζώων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 July 2014 - 8:30:22 UTC