Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Παγώνει» το πλαφόν στη συνταγογράφηση
  • [02] Ακυβέρνητο σκάφος με 60 επιβάτες ανοιχτά της Κεφαλονιάς
  • [03] Στο Παρίσι η επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος
  • [04] Μπ. Νετανιάχου: Έτοιμοι για μακρά επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας
  • [05] Ομπάμα, Μέρκελ, Κάμερον, Ρέντσι και Ολάντ συμφώνησαν να ληφθούν «νέα μέτρα» σε βάρος της Ρωσίας
  • [06] Το Ισραήλ καλεί τους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

  • [01] «Παγώνει» το πλαφόν στη συνταγογράφηση

    Με προσωρινή διαταγή του πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζου, σταματά προσωρινά η εφαρμογή της απόφασης του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη και η απόφαση του ΕΟΠΥΥ για το πλαφόν στη συνταγογράφηση των δραστικών ουσιών. Το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε, ζήτησε την ανάκληση της προσωρινής διαταγής του κ. Ρίζου, η οποία εκδόθηκε επί της προσφυγής που έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ενώ σήμερα κατατέθηκε αντίστοιχη προσφυγή και από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

    [02] Ακυβέρνητο σκάφος με 60 επιβάτες ανοιχτά της Κεφαλονιάς

    «Κόκκινος συναγερμός» χτύπησε στις λιμενικές Aρχές Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, μετά από σήμα που δέχτηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για σκάφος με 60 επιβάτες που αντιμετώπισε μηχανική βλάβη και βρισκόταν ακυβέρνητο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το σκάφος που είχε ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη με κατεύθυνση την Ιταλία, μετέφερε κατά πάσα πιθανότητα παράνομους μετανάστες. Το σκάφος εντοπίστηκε σε διεθνή ύδατα, 16 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Αργοστολίου και 40 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Ζακύνθου. Στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου και το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, καθώς και ένα διερχόμενο φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας, που ειδοποιήθηκε για να ρυμουλκήσει το πλωτό. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα Ζακύνθου, οι επιβαίνοντες στο πλοίο δήλωσαν πως δεν υπάρχει καπετάνιος και αρνήθηκαν να ρυμουλκηθούν στο λιμάνι της Κεφαλονιάς.

    [03] Στο Παρίσι η επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος

    Στο Παρίσι αναμένεται να συναντηθούν αυτή τη φορά οι επικεφαλής της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Όπως επισημαίνεται, η επιλογή αυτή θεωρήθηκε χρήσιμη με το σκεπτικό ότι η διεξαγωγή των συζητήσεων εκτός Ελλάδας, για πρώτη φορά, θα γίνει «πιο ψύχραιμα» και η υλοποίηση του προγράμματος θα προχωρήσει με αποτελεσματικότητα. Μετά τις συζητήσεις στο Παρίσι, όπως σημειώνεται με βάση τις ίδιες πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας και τα μέλη των τεχνικών επιτροπών θα επισκεφθούν την Αθήνα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και έχουν σκοπό να παραμείνουν «για λίγες μέρες».

    [04] Μπ. Νετανιάχου: Έτοιμοι για μακρά επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

    Το Ισραήλ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο για μια «παρατεταμένη εκστρατεία» στη Γάζα, προειδοποίησε απόψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, μετά από άλλη μια μέρα χάους και αιματηρών συγκρούσεων στον παλαιστινιακό θύλακα και στο νότιο Ισραήλ. «Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια μακρά επιχείρηση μέχρι να εκτελέσουμε την αποστολή μας» δήλωσε ο Νετανιάχου. «Δεν θα σταματήσουμε αυτή την επιχείρηση χωρίς να εξουδετερώσουμε τις σήραγγες», τις οποίες χρησιμοποιεί η Χαμάς για να εξαπολύει επιθέσεις στο Ισραήλ, συνέχισε, γκρεμίζοντας τις όποιες ελπίδες για τον άμεσο τερματισμό της βίας που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σημείωσε ότι για να δοθεί οποιαδήποτε λύση στην κρίση απαιτείται η αποστρατιωτικοποίηση του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχεται από τους ισλαμιστές της Χαμάς.

    Στο μεταξύ, πέντε Παλαιστίνιοι μαχητές που είχαν πλησιάσει σε ένα κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ εντοπίστηκαν και σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό, όπως ανέφερε μια πηγή των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας. Μετά το επεισόδιο αυτό στο κιμπούτς ο ισραηλινός στρατός κάλεσε χιλιάδες Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τις περιοχές γύρω από τη Γάζα και να κατευθυνθούν στο κέντρο της πόλης. Συνήθως, μετά από τέτοιες προειδοποιήσεις ακολουθούν πλήγματα για αντίποινα.

    Διαβάστε επίσης;

    Το Ισραήλ καλεί τους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

    [05] Ομπάμα, Μέρκελ, Κάμερον, Ρέντσι και Ολάντ συμφώνησαν να ληφθούν «νέα μέτρα» σε βάρος της Ρωσίας

    Οι ηγέτες της Γαλλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας συμφώνησαν σήμερα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας στη λήψη περαιτέρω μέτρων σε βάρος της Ρωσίας λόγω της κρίσης στην Ουκρανίας, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της Γαλλίας. Οι πέντε ηγέτες -ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι- εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Μόσχα δεν ασκεί πιέσεις στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ώστε αυτοί να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ούτε λαμβάνει μέτρα για να γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, ανέφερε η ανακοίνωση των Ηλυσίων Πεδίων. Επίσης, διεμήνυσαν πως θα συνεχίσουν να παρακολουθούν εάν και κατά πόσον η Ρωσία παρέχει άμεση στρατιωτική βοήθεια στους αυτονομιστές, προσέθεσε η ανακοίνωση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

    [06] Το Ισραήλ καλεί τους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

    Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών γύρω από την πόλη της Γάζας να εκκενώσουν "αμέσως" τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν στο κέντρο της πόλης. Νωρίτερα, ένας ισραηλινός πύραυλος έπεσε στον περίβολο του νοσοκομείου Σίφα στην πόλη της Γάζας, του μεγαλύτερου νοσοκομείου του παλαιστινιακού θύλακα που μέχρι σήμερα είχε γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς, χωρίς πάντως να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου και νοσοκομειακές πηγές. Η αεροπορική ισραηλινή επιδρομή στόχευε ένα κτίριο που βρίσκεται κοντά στην είσοδο του νοσοκομείου, στο εσωτερικό του περιβόλου, διευκρίνισαν νοσοκομειακές πηγές, ενώ ο δημοσιογράφος που βρέθηκε στο σημείο είδε τον τοίχο του νοσοκομείου να έχει υποστεί ζημιές από τα πυρά ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Την ίδια ώρα τεράστια έκρηξη σημειώθηκε σε δημόσιο πάρκο στη βόρεια Γάζα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 8 παιδιά και δύο ενήλικες και να τραυματιστούν 40 άνθρωποι, δήλωσαν Παλαιστίνιοι γιατροί. Παλαιστίνιοι απέδωσαν την έκρηξη σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το Ισραήλ, ωστόσο το Ισραήλ αρνείται την ευθύνη και υποστηρίζει ότι πρόκειται για αστοχία ρουκέτας που εκτόξευσαν μαχητές της Χαμάς. Επιπλέον το Ισραήλ, που είχε προηγουμένως κατηγορήσει τους μαχητές της Χαμάς ότι κρύβονταν στο νοσοκομείο Σίφα, έκανε λόγο και για έναν «αδέσποτο» πύραυλο που έπληξε το νοσοκομείο. «Πριν από λίγη ώρα το νοσοκομείο Σίφα και ο καταυλισμός προσφύγων του Σάτι επλήγησαν από επιθέσεις με ρουκέτες που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες από τη Γάζα» αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο στρατός. Τουλάχιστον 1.049 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στις εχθροπραξίες, που διαρκούν 3 εβδομάδες, στη Γάζα.

    Εξάλλου, τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στο Ισραήλ, όταν ένα βλήμα όλμου που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε μια κοινότητα πολύ κοντά στα σύνορα, στην περιοχή του Εσκόλ, μετέδωσε το ραδιόφωνο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση στο κιμπούτς αυτό, στο νότιο Ισραήλ. Πρόκειται για το πιο αιματηρό πλήγμα εναντίον Ισραηλινών πολιτών από την έναρξη των συγκρούσεων, στις 8 Ιουλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 July 2014 - 18:30:22 UTC