Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Συγκρότηση μίας ευρύτερης προοδευτικής συμπαράταξης»
  • [02] Κρατούμενος δραπέτευσε από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης
  • [03] «Πιλοτικά προγράμματα εναλλακτικά της φυλάκισης για παραβάτες χρήστες παράνομων ουσιών»
  • [04] Οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού
  • [05] Συνεχίζονται οι κατασχέσεις λόγω ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών

  • [01] «Συγκρότηση μίας ευρύτερης προοδευτικής συμπαράταξης»

    Συνάντηση αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ και της Κοινωνικής Συμφωνίας πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην Αγίου Κωνσταντίνου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΔΗΜΑΡ για τον διάλογο και τη συνεργασία των δυνάμεων που κινούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς. Στη συνάντηση τονίστηκε ότι ο διάλογος είναι απαραίτητος ανάμεσα στις προοδευτικές, αριστερές, σοσιαλιστικές και οικολογικές δυνάμεις για την επεξεργασία προγραμματικών θέσεων και σημείων, όπως αυτά που τέθηκαν στην επιστολή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη. Συμφωνήθηκε να συνεχισθεί ο διάλογος με στόχο τη συγκρότηση μίας ευρύτερης προοδευτικής συμπαράταξης.

    [02] Κρατούμενος δραπέτευσε από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης

    Κρατούμενος για μικροκλοπές απέδρασε κάτω από τη μύτη των αστυνομικών φρουρών του στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο 32χρονος, αλγερινής καταγωγής, μετήχθη το απόγευμα στα δικαστήρια, συνοδεία αστυνομικών τμήματος της ανατολικής Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παραπεμφθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Κατά την παραμονή του -όμως- έξω από το γραφείο του εισαγγελέα ο αλλοδαπός, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έγινε... καπνός. Παρά τις έρευνες που έγιναν στο εσωτερικό του δικαστικού μεγάρου και στον περιβάλλοντα χώρο του, ο δραπέτης παραμένει άφαντος και αναζητείται.

    [03] «Πιλοτικά προγράμματα εναλλακτικά της φυλάκισης για παραβάτες χρήστες παράνομων ουσιών»

    Ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα έθεσε σε εφαρμογή και λειτουργεί ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Πρόκειται για τα «πιλοτικά προγράμματα εναλλακτικά της φυλάκισης για παραβάτες χρήστες παράνομων ουσιών», τα οποία απευθύνονται σε ανήλικους ηλικίας 13 έως 18 ετών που συλλαμβάνονται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, καθώς και σε νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών που έχουν συλληφθεί για πρώτη φορά για τον ίδιο λόγο. Για την υλοποίηση του προγράμματος, ο Οργανισμός δημιούργησε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη την Υπηρεσία Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, που έχει ως στόχο πρωτίστως την έγκαιρη παρέμβαση και την ψυχολογική υποστήριξη κατά τη σύλληψη των νεαρών χρηστών των ιδίων και των οικογενειών τους και παράλληλα την αξιολόγηση, κινητοποίηση και παραπομπή τους σε θεραπευτικά προγράμματα προκειμένου να προληφθεί μελλοντική παραβατικότητα και να επιτευχθεί ο απεγκλωβισμός τους από τη χρήση ουσιών.

    [04] Οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού

    Ηλικιωμένος οδηγός για άγνωστο λόγο, λίγο πριν τα διόδια του Ισθμού ανέστρεψε το όχημά του και ξεκίνησε να πηγαίνει ανάποδα στην αριστερή λωρίδα του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος και ειδικότερα στο τμήμα του από Αρχ. Κόρινθο έως τον Ισθμό. Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας Κακιάς Σκάλας ειδοποιήθηκε άμεσα από τα διόδια Ισθμού και με τη σειρά του ενημέρωσε άμεσα την Τροχαία (που είναι αρμόδια για να επέμβει) και έστειλε υπάλληλο Περιπολίας, που βρισκόταν στην περιοχή, ο οποίος με μήνυμα προειδοποιούσε τους οδηγούς περί κινδύνου και να μειώσουν ταχύτητα. Τελικά η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας κατάφερε να σταματήσει το όχημα στο ύψος του κόμβου της Αρχ. Κορίνθου χωρίς να σημειωθεί κάποιο ατύχημα.

    [05] Συνεχίζονται οι κατασχέσεις λόγω ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών

    Σε 105 κατασχέσεις ακινήτων προχώρησε τον Ιούνιο, λόγω μη καταβολής ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ). Οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ προχώρησαν, επίσης, σε 35 κατασχέσεις κινητής περιουσίας, σε 21.828 κατασχέσεις απαιτήσεων εις χείρας τρίτου και σε 2.016 παραγγελίες κατάσχεσης. Μόνο για το ΙΚΑ εκδόθηκαν τον Ιούνιο 687 εντάλματα κατάσχεσης, ενώ υπήρξαν 40 περιπτώσεις στις οποίες έγινε κατάσχεση ακίνητης περιουσίας και 385 περιπτώσεις, στις οποίες πραγματοποιήθηκε κατάσχεση κινητής περιουσίας. Επιπλέον, την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν 69 πλειστηριασμοί και 44 πτωχεύσεις.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 July 2014 - 20:30:21 UTC