Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση αντιπροσωπειών ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ την Πέμπτη
  • [02] Την ενοχή των κατηγορουμένων για την επίθεση εναντίον μεταναστών στην Νέα Μανωλάδα, ζήτησε η εισαγγελέας
  • [03] Κρ. Λαγκάρντ: Πρώτα η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους
  • [04] Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς απορρίπτει εκεχειρία χωρίς άρση του αποκλεισμού της Γάζας
  • [05] «Πάπισσα Ιωάννα» και «Ατλαζένιο Γοβάκι» κάνουν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών

  • [01] Συνάντηση αντιπροσωπειών ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ την Πέμπτη

    Συνάντηση αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, σε συνέχεια της ανταλλαγής των επιστολών μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη. Οι δύο αντιπροσωπείες, με επικεφαλής τους γραμματείς των δύο κομμάτων, Δημήτρη Βίτσα και Θανάση Θεοχαρόπουλο αντίστοιχα, θα συναντηθούν το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή.

    [02] Την ενοχή των κατηγορουμένων για την επίθεση εναντίον μεταναστών στην Νέα Μανωλάδα, ζήτησε η εισαγγελέας

    Να κριθούν ένοχοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών Διονυσία Παπαδοπούλου και για τους τέσσερις κατηγορούμενους, στην υπόθεση της αιματηρής επίθεσης που είχε σημειωθεί στις 17 Απριλίου 2013, στη Νέα Μανωλάδα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 μετανάστες.

    Η εισαγγελέας στην πρότασή της ζήτησε ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας να κριθεί ένοχος για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων. Επίσης η εισαγγελέας δεν δέχτηκε τον ισχυρισμό των υπολοίπων κατηγορουμένων που ήσαν παρόντες στο επεισόδιο, ότι πυροβόλησαν σε βάρος των μεταναστών για λόγους άμυνας, καθώς όπως είπε δεν επιβεβαιώνεται από την ακροαματική διαδικασία ότι κινδύνεψαν. Επίσης ανέφερε, ότι οι πυροβολισμοί από τα κυνηγετικά όπλα ήταν σε ευθεία βολή.

    Την ίδια ώρα, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας ήταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες μετανάστες, που φώναζαν συνθήματα και ζητούσαν την καταδίκη των κατηγορουμένων.

    [03] Κρ. Λαγκάρντ: Πρώτα η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους

    «Το πρώτο βήμα είναι η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, με βάση το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει ταυτοποιηθεί και το τι μπορούμε να περιμένουμε για να πάμε μπροστά» τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Μιλώντας για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν το ΔΝΤ, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους σήμερα στο γραφείο της στην Ουάσιγκτον, η κα Λαγκάρντ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας ότι αναμένει από τους Ευρωπαίους να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις που είχαν δώσει το φθινόπωρο του 2012, για την κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας. Η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν θέλησε σ' αυτή τη φάση να εκφέρει άποψη «για το αν ή όχι η ελάφρυνση του χρέους είναι ή δεν είναι απαραίτητη ή τι μορφή θα λάβει η ευρωπαϊκή στήριξη» όπως είπε, σημειώνοντας τη σημασία της επίτευξης του πρωτογενούς πλεονάσματος.

    [04] Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς απορρίπτει εκεχειρία χωρίς άρση του αποκλεισμού της Γάζας

    Ο επικεφαλής των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, μίλησε απόψε για πρώτη φορά μετά την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, απορρίπτοντας την κατάπαυση του πυρός μέχρι να τερματιστεί η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα και να αρθεί ο αποκλεισμός του. Ο Μοχάμεντ Ντέιφ, σε μία από τις σπανιότατες δημόσιες τοποθετήσεις του, είπε ότι η Χαμάς δεν πρόκειται να αποδεχτεί "καμία κατάπαυση του πυρός χωρίς τον τερματισμό της επίθεσης και την άρση του αποκλεισμού". Η ηχογραφημένη δήλωση του Ντέιφ μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση της Χαμάς.Οι δηλώσεις και τα αιτήματα του Ντέιφ είναι ταυτόσημα με αυτά που έχει θέσει η πολιτική ηγεσία της Χαμάς.

    [05] «Πάπισσα Ιωάννα» και «Ατλαζένιο Γοβάκι» κάνουν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών

    Με δύο πολλά υποσχόμενες παραστάσεις- που κάνουν πρεμιέρα αύριο- «κλείνει» για φέτος ο κύκλος του Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260. Ο λόγος για την «Πάπισσα Ιωάννα» - μια παράσταση εν εξελίξει, βασισμένη στο περίφημο ομώνυμο έργο του Εμμανουήλ Ροΐδη και στη στενή σχέση του συγγραφέα με τη μητέρα του- που φέρει την υπογραφή του πολυβραβευμένου Δημήτρη Μαυρίκιου και το επικό δράμα του Πολ Κλοντέλ «Ατλαζένιο γοβάκι» που αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει η Έφη Θεοδώρου.

    Στην επέτειο δύο αιώνων από τη γέννησή της, η Κορνηλία Ροΐδη, διασταυρώνει την παρουσία της επί σκηνής με την διασημότερη ηρωίδα του συγγραφέα γιου της, την «Πάπισσα Ιωάννα». Η πορεία μίας γυναίκας που κατάφερε να αναρριχηθεί στην ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και να φτάσει μέχρι και το αξίωμα του Πάπα, προσποιούμενη ότι ήταν άνδρας, εξιστορείται στο έργο του Εμμανουήλ Ροΐδη. Στο πολύκροτο μυθιστόρημα, που δημοσιεύτηκε το 1866 και αφορίστηκε από την Εκκλησία, βασίζεται η παράσταση «Πάπισσα Ιωάννα - Αναζητώντας την ηρωίδα του Ροΐδη», που ανεβαίνει 30 και 31 Ιουλίου στο Κτίριο Η της Πειραιώς 260 και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Αλέκας Παΐζη.

    Τις ίδιες μέρες με την «Πάπισσα Ιωάννα» θα παίζεται στους χώρους του Φεστιβάλ και συγκεκριμένα στο Κτίριο Δ της Πειραιώς 260, το έργο του Γάλλου ποιητή Πολ Κλοντέλ «Ατλαζένιο γοβάκι». Μετά το εμβληματικό «Ζ» στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, η Έφη Θεοδώρου, σκηνοθέτης και πρώην αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του οργανισμού επιστρέφει με ένα πολυπρόσωπο, πλατιάς δράσης και μακράς διάρκειας ερωτικό δράμα, γραμμένο από τον Κλοντέλ στην Ιαπωνία στις αρχές του 20ου αιώνα.

    Το έργο που σύμφωνα με τη Le Monde κατατάσσεται στα 100 σπουδαιότερα βιβλία του 20ου αιώνα είναι η κατά Κλοντέλ τολμηρή «αναζήτηση του χαμένου χρόνου». Ο Γάλλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας συνθέτει ένα έργο για την κατάκτηση του Κόσμου, του 'Αλλου, του Θεού. Πάνω απ' όλα όμως, συλλαμβάνει και παραδίδει στην αιωνιότητα έναν ύμνο για το θέατρο, για την απεριόριστη δύναμή του, μόνος τόπος και μέσον όπου μπορείς να αφηγηθείς τα πάντα για τη ζωή, εκεί όπου «ο καημένος ο άνθρωπος μπορεί να γίνει για λίγες ώρες Θεός».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 July 2014 - 20:30:25 UTC