Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδήλωση - διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα δάση
  • [02] Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε προάστιο του Καΐρου με τρεις νεκρούς
  • [03] Η κλιματική αλλαγή θα «φρενάρει» τις γεωργικές καλλιέργειες
  • [04] Ακόμα και πέντε λεπτά τρέξιμο κάθε μέρα, κάνουν τη διαφορά

  • [01] Εκδήλωση - διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα δάση

    Το νομοσχέδιο για τα δάση - που είναι υπό συζήτηση στο θερινό τμήμα της Βουλής - συμπληρώνει το κυβερνητικό σχέδιο «ανοίξαμε και ξεπουλάμε. Προλάβετε πριν μας κλείσουν», επισήμανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας σε εκδήλωση - διαβούλευση για το θέμα που πραγματοποίησε χθεςο ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ με το υπό συζήτηση στο θερινό τμήμα νομοσχέδιο η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με έμμεσο τρόπο προσπαθεί να παρακάμψει την συνταγματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων (τα άρθρα 24 και 117 του Συντάγματος προστατεύουν τα δασικά οικοσυστήματα από ασύμβατες αστικές και άλλες χρήσεις και δραστηριότητες). Όπως σημείωσε ο κ. Βίτσας αποτελεί «ένα ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο που κουρελιάζει το Σύνταγμα προσπαθώντας να υπερβεί την συνταγματική νομιμότητα αλλά και την νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας που παγίως κυρρήσει ως αντισυνταγματικές, διατάξεις νόμων που επέτρεπαν την ιδιωτική πολεοδόμηση καθώς και χρήσεις εντός δάσους κατά πολύ ηπιότερες από τις εντός νομοσχεδίου περιγραφόμενες».

    Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι κομμάτων, πολιτικών κινήσεων, ΜΚΟ, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων κ.α. Μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, ο ανεξάρτητος βουλευτής και στέλεχος της «Κοινωνία Πρώτα», Οδυσσέας Βουδούρης, η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα, η Κλαίρη Πινιού από την Κοινωνική Συμφωνία, ο Μιχάλης Φανουράκης από τη γραμματεία της Αριστερής Προοπτικής και ο Γιώργος Μπούτρης από το ΔΗΚΚΙ.

    [02] Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε προάστιο του Καΐρου με τρεις νεκρούς

    Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε προάστιο του Καΐρου, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Nile Television. Η εφημερίδα Αλ-Αχραμ επικαλείται αξιωματικό της αστυνομίας που δήλωσε ότι αυτοί που σκοτώθηκαν επέβαιναν στο αυτοκίνητο και πιθανόν να ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν «τρομοκρατική επιχείρηση».

    [03] Η κλιματική αλλαγή θα «φρενάρει» τις γεωργικές καλλιέργειες

    Ο συνδυασμός της ανόδου της θερμοκρασίας λόγω κλιματικής αλλαγής και η ατμοσφαιρική ρύπανση ιδίως λόγω του αυξημένου όζοντος θα συνδυαστούν τα επόμενα χρόνια για να προκαλέσουν μια πιθανή μείωση στα παγκόσμια αποθέματα τροφίμων, προειδοποιούν δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές μελέτες. Καθαρός αέρας σημαίνει περισσότερα τρόφιμα, ενώ αντίθετα η αγροτική παραγωγή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στο αυξημένο όζον: αυτό είναι το βασικό μήνυμα της πρώτης έρευνας. Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει έναν ελαφρώς αυξημένο, αλλά καθόλου αμελητέο, κίνδυνο να «φρεναριστούν» οι αποδόσεις των κυριότερων γεωργικών καλλιεργειών διεθνώς λόγω της κλιματικής αλλαγής.

    Οι επιπτώσεις στη διατροφική ασφάλεια θα διαφέρουν σημαντικά από περιοχή σε περιοχή, αλλά σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν πρέπει να αποκλείεται μια μείωση κατά 10% στις αποδόσεις των κυριότερων γεωργικών καλλιεργειών διεθνώς έως το 2050. Αν και προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης επισημάνει τις πιθανές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα μελλοντικά αποθέματα τροφίμων, η μία τουλάχιστον μελέτη πρωτοτυπεί, επειδή εστιάζεται στην αλληλεπίδραση με την ρύπανση του αέρα και κυρίως με το όζον.

    [04] Ακόμα και πέντε λεπτά τρέξιμο κάθε μέρα, κάνουν τη διαφορά

    Ακόμη και πέντε μόνο λεπτά τρέξιμου καθημερινά είναι αρκετά για να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή ή άλλη αιτία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι το τρέξιμο βοηθάει στην μακροζωία, χαρίζοντας πρόσθετα χρόνια ζωής. Άσχετα τελικά με το πόσο γρήγορα τρέχει κανείς ή για πόση ώρα, οι άνθρωποι που τρέχουν κάθε μέρα έστω και λίγο ή με αργό ρυθμό, κινδυνεύουν λιγότερο από πρόωρο θάνατο, σε σχέση με όσους δεν τρέχουν καθόλου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 July 2014 - 8:30:21 UTC