Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εννιάχρονη εντοπίστηκε αβοήθητη καθώς την εγκατέλειψε η μητέρα της, στον Βόλο
  • [02] Πλαστό μήνυμα στο Τwitter περί παραιτήσεως Μεντβέντεφ
  • [03] Ο Πάπας καλεί τις δύο Κορέες να αναζητήσουν την ειρήνη μέσω του διαλόγου
  • [04] Παραιτήθηκε ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στο Λουχάνσκ. 22 νεκροί στην περιοχή το τελευταίο 24ωρο
  • [05] Η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε 10 διαφορετικές μορφές καρκίνου

  • [01] Εννιάχρονη εντοπίστηκε αβοήθητη καθώς την εγκατέλειψε η μητέρα της, στον Βόλο

    Ένα κοριτσάκι 9 ετών εντόπισαν οι αστυνομικοί να περιφέρεται αβοήθητο στην πόλη του Βόλου. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το εγκατέλειψε μια ημέρα νωρίτερα η 23χρονη μητέρα του, υπήκοος Ρουμανίας. Η 9χρονη βρέθηκε να περιπλανάται στο κέντρο του Βόλου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ ύστερα από εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, όπου και φιλοξενείται. Σε βάρος της 23χρονης μητέρας, που συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου.

    [02] Πλαστό μήνυμα στο Τwitter περί παραιτήσεως Μεντβέντεφ

    Ένας χάκερ απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό του πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter και ανήρτησε σε αυτόν ένα πλαστό μήνυμα, εμφανίζοντάς τον να ανακοινώνει πως παραιτείται. Το πλαστό μήνυμα έφερε τον Μεντβέντεφ να ανακοινώνει: «Παραιτούμαι. Ντρέπομαι για τις ενέργειες της κυβέρνησης. Λυπάμαι». Το γραφείο του πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι ο λογαριασμός του καταλήφθηκε. Ο Μεντβέντεφ γίνεται συχνά στόχος αστεϊσμών στη Ρωσία και αρκετοί τον εμφανίζουν συχνά ως μια μαριονέτα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Χρησιμοποιώντας το υποκοριστικό του ονόματος του Πούτιν, ο χάκερ έγραψε: «Ήθελα να στο πω εδώ και πολύ καιρό, Βόβα! Κάνεις λάθος!». Όταν ο Μεντβέντεφ είχε παραιτηθεί το 2012 από την προεδρία για να επιτρέψει στον Πούτιν να επιστρέψει για μια τρίτη θητεία στο Κρεμλίνο το 2012, ένα μέρος της μεσαίας τάξης στη Ρωσία είχε εκφράσει ανοιχτά την απογοήτευσή του, ενώ είχαν σημειωθεί μεγάλες διαδηλώσεις στη Μόσχα.

    [03] Ο Πάπας καλεί τις δύο Κορέες να αναζητήσουν την ειρήνη μέσω του διαλόγου

    Ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε κατά την άφιξή του σήμερα στη Σεούλ έκκληση προς τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα να ξεπεράσουν τις αλληλοκατηγορίες και να σταματήσουν να προστρέχουν στην ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων, διότι η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μέσω του διαλόγου και της συγχώρεσης. Ενώπιον της προέδρου Παρκ Γκεούν-Χιέ και αξιωματούχους της Νότιας Κορέας, ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι "χαιρετίζει τις προσπάθειες συμφιλίωσης και σταθεροποίησης στην κορεατική χερσόνησο και ενθαρρύνει τις προσπάθειες αυτές, διότι αποτελούν τον μοναδικό δρόμο για μία διαρκή ειρήνη".

    Μιλώντας για πρώτη φορά στα αγγλικά σε επίσημη εκδήλωση και αποφεύγοντας να επικρίνει ευθέως το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, αν και οι αναφορές περί αδικίας , διώξεων και ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων αφορούν την Πιονγκγιάνγκ, ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι "η διπλωματία, ως τέχνη του εφικτού, βασίζεται στη σθεναρή και επίμονη πεποίθηση ότι η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μέσω της ήρεμης ακρόασης και του διαλόγου".

    [04] Παραιτήθηκε ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στο Λουχάνσκ. 22 νεκροί στην περιοχή το τελευταίο 24ωρο

    Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην περιοχή του Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του επειδή, όπως είπε, έχει τραυματιστεί και δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τα καθήκοντά του. Ο Βαλέρι Μπολότοφ είναι το δεύτερο υψηλόβαθμο πρόσωπο στην ηγεσία των αυτονομιστών που παραιτείται την τελευταία εβδομάδα. Την είδηση για την παραίτηση του Μπολότοφ, του αυτοανακηρυχθέντα κυβερνήτη της επαρχίας αυτής της ανατολικής Ουκρανίας, μετέδωσε το κρατικό ρωσικό δίκτυο Rossiya 24 την ώρα που εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης ανακοίνωνε ότι το τελευταίο 24ωρο στο Λουχάνσκ σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι από αεροπορικές επιθέσεις. Η περιοχή του Λουχάνσκ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με τη Ρωσία, έχει υπάρξει θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα στους ρωσόφωνους αντάρτες και στις ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούν να ανακτήσουν τον έλεγχο στις περιοχές που έχουν καταλάβει οι αυτονομιστές.

    [05] Η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε 10 διαφορετικές μορφές καρκίνου

    Το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία αυξάνουν τον κίνδυνο να αναπτυχθούν περισσότεροι από 10 συνηθισμένοι καρκίνοι, μεταξύ των οποίων αυτοί της μήτρας, της χοληδόχου κύστεως, του νεφρού, του ήπατος ή του παχέος εντέρου, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα από τη βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet. Η μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, έγινε σε περισσότερους από 5 εκατ. Βρετανούς ηλικίας από 16 ετών, των οποίων ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) ήταν γνωστός. Παρακολουθήθηκαν συνολικά επί επτάμισι χρόνια.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 August 2014 - 10:30:21 UTC