Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σειρά τροπολογιών στο ν/σ για την αντιμετώπιση μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας, από τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Μηδενική ανάπτυξη στην ευρωζώνη το β' τρίμηνο του 2014
  • [03] Ο Πούτιν κρίνει ότι η χώρα του δεν πρέπει να «κλειστεί έξω από τον κόσμο»
  • [04] Οι μούμιες είναι ακόμα πιο... αρχαίες

  • [01] Σειρά τροπολογιών στο ν/σ για την αντιμετώπιση μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας, από τον ΣΥΡΙΖΑ

    Κρίσιμες αλλαγές με σειρά τροπολογιών στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας, (σ.σ. πρόκειται να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στο θερινό τμήμα της Βουλής αμέσως μετά τις ολιγοήμερες διακοπές εργασιών της), προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην κορυφή της παρέμβασης των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρίσκεται η τροπολογία με σκοπό«να οριοθετηθεί με σαφήνεια η αξιόποινη πράξη και ο ποινικός κολασμός εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και να διασφαλισθούν οι ουσιαστικές και δικονομικές εγγυήσεις, ώστε να επιτυγχάνεται η αποτελεσματική δίωξή τους».Οι άλλες τροπολογίες αφορούν την προστασία θυμάτων ρατσιστικής βίας, την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, την απόδοση ευθύνης και την επιβολή κυρώσεων κατά νομικών προσώπων για θέματα ρατσιστικής βίας και τη χορήγηση και ανανέωση αδειών διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους. Σε όλες τις τροπολογίες και στις αιτιολογικές εκθέσεις που τις συνοδεύουν γίνονται εκτενείς αναφορές, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκθέσεις διεθνών και μη οργανισμών, σε παρατηρήσεις και ευρήματα δικτύων για την καταπολέμηση του ρατσισμού. Οι τροπολογίες υπογράφονται από την Βασιλική Κατριβάνου, τον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος, Νίκο Βούτση, την Ιωάννα Γαϊτάνη, τον Σταύρο Κοντονή, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Αφροδίτη Σταμπουλή.

    [02] Μηδενική ανάπτυξη στην ευρωζώνη το β' τρίμηνο του 2014

    Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στην ευρώζωνη παρουσίασε μηδενική αύξηση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, έναντι αύξησης 0,2% στην ΕΕ των 28, ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.

    Σε σχέση με την Ελλάδα, για την οποία η Eurostat δημοσίευσε στοιχεία που αφορούν την ετήσια μεταβολή, όλα δείχνουν πως η ύφεση βαίνει σταθερά προς το τέλος της, αφού κατα το δεύτερο τρίμηνο του 2014 αποκλιμακώθηκε στο 0,2%.

    Τον Ιούλιο του 2014 ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη έκλεισε στο 0,4%, έναντι 0,5% τον Ιούνιο, ανακοίνωσε επίσης η Eurostat. Τα μεγαλύτερα αρνητικά πρόσημα παρουσιάστηκαν στη Βουλγαρία (- 1,1%), την Ελλάδα (- 0,8%) και την Πορτογαλία (- 0,7%) ενώ τα μεγαλύτερα θετικά στην Αυστρία (1,7%), τη Ρουμανία και (1,5%) και το Λουξεμβούργο (1,2%).

    [03] Ο Πούτιν κρίνει ότι η χώρα του δεν πρέπει να «κλειστεί έξω από τον κόσμο»

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι Ρώσοι πρέπει να κινητοποιηθούν για να προασπίσουν τη χώρα τους, αλλά όχι για να συγκρουστούν με τον υπόλοιπο κόσμο. «Πρέπει ήρεμα, με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα να οικοδομήσουμε τη χώρα μας, όχι να περιχαρακωθούμε και να αποκλειστούμε από τον έξω κόσμο», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Ρωσική Ομοσπονδία προσάρτησε από την Ουκρανία τον περασμένο Μάρτιο. «Πρέπει να ισχυροποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε, αλλά όχι για έναν πόλεμο ή για οποιοδήποτε είδος σύγκρουσης. . . αλλά για σκληρή δουλειά, στο όνομα της Ρωσίας», επέμεινε. «Πρέπει να αναπτύξουμε τη χώρα μας. . . χωρίς να διαρρήξουμε τους δεσμούς μας με τους εταίρους μας, αλλά χωρίς να επιτρέπουμε σε κανέναν να μας συμπεριφέρεται με περιφρονητικό τρόπο», σημείωσε ο Πούτιν στη Γιάλτα.

    Ακόμη, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία. «Η χώρα αυτή βυθίζεται σε ένα αιματηρό χάος, σε μια αδελφοκτόνο σύρραξη», τόνισε ο Πούτιν. «Θα καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να τερματιστεί αυτή η σύρραξη το συντομότερο δυνατόν, για να τελειώσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία», σημείωσε. Παράλληλα ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατήγγειλε την ανθρωπιστική καταστροφή στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας. Επιπλέον ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα θα έπρεπε να κάνει προσπάθεια να διαθέτει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που εξορύσσει διεθνώς αποτιμώντας αυτούς τους φυσικούς πόρους σε ρούβλια και όχι σε δολάρια, διότι το μονοπώλιο του δολαρίου στην παγκόσμια αγορά ενέργειας πλήττει την οικονομία της Ρωσίας. «Θα έπρεπε να ενεργήσουμε προσεκτικά. Προς το παρόν προσπαθούμε να συμφωνήσουμε με ορισμένες χώρες να συναλλασσόμαστε εμπορικά στα εθνικά μας νομίσματα», ανέφερε ο Πούτιν.

    [04] Οι μούμιες είναι ακόμα πιο... αρχαίες

    Νέα δεδομένα που αποδεικνύουν ότι οι πρώτες μούμιες εμφανίστηκαν στην αρχαία Αίγυπτο 1.500 χρόνια νωρίτερα από ό,τι αρχικά πιστευόταν, ανακάλυψαν ερευνητές από τα πανεπιστήμια Γιορκ, Μακουάρι και Οξφόρδη. Τα αποτελέσματα των ερευνών, που διήρκεσαν 11 χρόνια, αναγάγουν τις απαρχές αυτής της τόσο σημαντικής πλευράς στον πολιτισμό των αρχαίων Αιγυπτίων πολύ πιο πίσω, περισσότερο από μία χιλιετία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 August 2014 - 12:30:25 UTC