Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «σπασμωδικά "μαγειρέματα" στον απάνθρωπο και αποτυχημένο ΕΝΦΙΑ» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ
  • [02] Για τραπεζοκεντρική διαχείριση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους, κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Σ. Βούλτεψη: Πρόθεση της κυβέρνησης, η σταδιακή αποκλιμάκωση της φορολογίας
  • [04] Πλαφόν και στις διαγνωστικές εξετάσεις
  • [05] ΤτΕ: Στα 2,422 δισ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές αποτέλεσμα
  • [06] Αναζητούνται νέες αγορές για τα προϊόντα που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο
  • [07] Συνεχίζονται οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία
  • [08] Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων, από τον ιό Έμπολα
  • [09] Καλή καρδιά στην κυριολεξία, στις σχέσεις σας με τους γείτονες
  • [10] Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Εκτός τελικού οι Παπαρούνας, Φαφαλής
  • [11] Ευρωπαϊκό υγρου στίβου: Στα ημιτελικά ο Βαζαίος στα 200μ μικτή ατομική

  • [01] Για «σπασμωδικά "μαγειρέματα" στον απάνθρωπο και αποτυχημένο ΕΝΦΙΑ» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ

    «Με τον απάνθρωπο και αποτυχημένο ΕΝΦΙΑ, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει πόσο Ε(Ν)ΦΙΑΛΤΗΣ είναι με τις πολιτικές της για τους Έλληνες» δηλώνει ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ. «Με σπασμωδικά "μαγειρέματα", που υποδεικνύει ακόμα και ο υπόδικος Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, δεν ξαλαφρώνουν οι Έλληνες από το νέο ασήκωτο βάρος των 3,2 δισ. Απόσυρση του νόμου, εδώ και τώρα, είναι η μόνη λύση» τονίζει ο κ. Κουίκ.

    [02] Για τραπεζοκεντρική διαχείριση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους, κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

    To τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιλέγει «τραπεζοκεντρική διαχείριση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους, αφού η απόλυτη κυριαρχία και δικαιοδοσία απόφασης αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων αφήνεται στις τράπεζες χωρίς τη μεσολάβηση έστω και μιας υπηρεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης». Με αφορμή δημοσιεύματα για ρύθμιση των κόκκινων δανείων, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι το σημαντικότερο στην υπόθεση αυτή είναι ότι θα αποφασίζουν οι τράπεζες την ταχεία εκκαθάριση των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας, χωρίς να υπάρχουν οποιαδήποτε αντικειμενικά κριτήρια και χωρίς να θεωρείται απαραίτητο, να ληφθεί υπόψη αν οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να ενταχθούν σε ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ή να διατηρούν θέσεις εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας. Στην πραγματικότητα, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιείται το σχέδιο άλωσης της ιδιωτικής περιουσίας καθώς, πολλές επιχειρήσεις, που δεν θα κριθούν βιώσιμες (δικαιοδοσία τραπεζών), θα εξαναγκαστούν σε εκκαθαρίσεις ή πωλήσεις μέρους ή του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το πρόβλημα της διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους μπορεί να επιλυθεί μόνο με την ευθύνη της ίδιας της πολιτείας, που θα αναλάβει τη θεσμοθέτηση και την εποπτεία της εφαρμογής ενός απλού, αποτελεσματικού, διαφανούς και κοινωνικά δίκαιου προγράμματος ρύθμισης των κόκκινων δανείων, προσαρμοσμένου στις ανάγκες διαβίωσης και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής των υποχρεώσεων των δανειοληπτών, το οποίο θα είναι δυνατό να επεκταθεί και στη διαχείριση των ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ΔΕΚΟ. Επομένως, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση αυτές τις επιλογές, για την αποτελεσματικότητα των λύσεων είναι καθοριστική η δημιουργία ενός ενδιάμεσου δημόσιου, κοινωνικά ελεγχόμενου, φορέα διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, που να λογοδοτεί μέσω της πολιτείας στην ίδια την κοινωνία.

    [03] Σ. Βούλτεψη: Πρόθεση της κυβέρνησης, η σταδιακή αποκλιμάκωση της φορολογίας

    Στο θέμα του ΕΝΦΙΑ «θα υπάρξουν οι αναγκαίες διορθώσεις και οι αναγκαίες βελτιώσεις ώστε να αποκατασταθεί η τάξη» τονίζει η υφυπουργός Τύπου και κυβερνητική εκπρόσωπος,Σοφία Βούλτεψη, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ ΜΠΕ. «Το θέμα που δημιουργήθηκε πριν τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου σχετίζεται απόλυτα με ένα λάθος το οποίο έγινε και το οποίο θα διορθωθεί. Αυτό γίνεται αυτή την περίοδο. Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποφάσισαν να ανασταλεί η καταβολή της πρώτης δόσης για το τέλος Σεπτεμβρίου, αντί για το τέλος Αυγούστου. 'Αρα υπάρχει ο χρόνος για να γίνουν όλα αυτά και τα οποία θα ολοκληρωθούν με τη διόρθωση του λάθους» σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος. Αναφορικά με τον αριθμό των δόσεων αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ, η κ. Βούλτεψη τονίζει ότι αυτό «θα το αποφασίσει η κυβέρνηση με βάση τις διορθώσεις και τις βελτιώσεις».

    Ερωτηθείσα για τη γενικότερη ανάγκη φοροελαφρύνσεων, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης κατευθύνεται στη σταδιακή αποκλιμάκωση «του βάρους που έχει πέσει στους ώμους του λαού και που όλοι αναγνωρίζουμε». 'Οπως τόνισε χαρακτηριστικά «η πρόθεση της κυβέρνησης, όπως το έχει πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό, είναι να ξεκινήσει μια σταδιακή αποκλιμάκωση της φορολογίας. Στην πορεία αυτή, στον οδικό χάρτη της εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια υπάρχουν διάφοροι σταθμοί. Ενας από τους σταθμούς αυτούς είναι η σταδιακή έναρξη των φοροελαφρύνσεων. Η χώρα βρέθηκε στην κατάσταση στην οποία βρέθηκε με πάρα πολλά ελλείμματα, μεπάρα πολύ μεγάλο χρέος και λογικό ήταν να το αισθανθούμε αυτό όλοι μας στο πετσί μας. Επειδή ακούω διάφορες ανεύθυνες φωνές, να καταργηθεί μία φορολογία, να μην πληρώνουμε κλπ, δεν μπορώ να καταλάβω που βρέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ τόσοι πολλοί "Ωνάσηδες" που έχουνλεφτάκαι τα οποία θα μοιράσουν για να συνεχίσουμε να ζούμε όπως ζούσαμε το 2009. Δυστυχώς θέλω να πω ότι λεφτά δεν υπάρχουν, άρα αναγκαστικά έχουμε πάει σε τέτοιες λύσεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αυτή η κατάσταση μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί. Είναι προφανές ότι καθώς η χώρα θα βγαίνει από το πρόβλημά της όλα αυτά θα εξομαλύνονται».

    [04] Πλαφόν και στις διαγνωστικές εξετάσεις

    Ανά νομό και ανά πάροχο θα κατανέμεται ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις, για τις οποίες με υπουργική απόφαση καθορίζεται όριο συνταγογράφησης, με στόχο «τη διαχείριση των κλειστών προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ και την αποδοτικότερη αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται ανά κατηγορία παρόχων». Τα κριτήρια θα είναι αναλογικά, ανά πληθυσμό-ανάγκες αλλά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κάθε παρόχου την προηγούμενη χρονιά. Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ, εισάγονται κατευθυντήριες οδηγίες που προέκυψαν μέσα από εκτεταμένο διάλογο με εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας και εδράζονται στην ελληνική και διεθνή ιατρική βιβλιογραφία.

    [05] ΤτΕ: Στα 2,422 δισ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές αποτέλεσμα

    Έλλειμμα 1,721 δισ. ευρώ παρουσίασε το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2014, έναντι ελλείμματος 7,932 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2014, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 27.033 εκατ. ευρώ, από 24.761 εκατ. ευρώ πέρυσι. Σε αυτά περιλαμβάνεται ποσό ύψους 1.310 εκατ. ευρώ από αποπληρωμή προνομιούχων μετοχών, ενώ δεν περιλαμβάνονται 62 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος.

    Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 308 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και δαπάνες ύψους 451 εκατ. ευρώ που αφορούν τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, διαμορφώθηκαν σε 28.768 εκατ. ευρώ, από 33.887 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2013.

    [06] Αναζητούνται νέες αγορές για τα προϊόντα που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο

    Στην αναζήτηση νέων αγορών για τα προϊόντα που πλήττονται από τα ρωσικά αντίμετρα στις κυρώσεις της ΕΕ επικεντρώθηκε η σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Δ. Κούρκουλα και με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας και Εξωτερικών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι παραγωγικών και εξαγωγικών φορέων όπως του ΣΕΒ, των εμπόρων γούνας και των αγροτών της Ημαθίας.

    Αξιωματούχοι, εξάλλου, του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζουν ότι σε μεγάλο βαθμό θα βρεθούν αγορές υποκατάστασης για τα προϊόντα που εξάγει η Ελλάδα. Σημειώνεται, τέλος, ότι οι ροδακινοπαραγωγοί μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών θα έχουν συναντήσεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    [07] Συνεχίζονται οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία

    Μάχες μαίνονται σήμερα στο κέντρο της πόλης Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία, ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αυτονομιστές αντάρτες οι οποίοι την ελέγχουν από τον Απρίλιο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. «Μία συνοικία της πόλης απελευθερώθηκε. Οι μάχες συνεχίζονται στο κεντρικό τμήμα της πόλης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας Αντρίι Λισένκο στους δημοσιογράφους.

    Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον τρεις πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα στους σφοδρούς βομβαρδισμούς στην πόλη Μακιίβκα, 16 χλμ. νότια της πόλης Ντονέτσκ, προπύργιου των αυτονομιστών, όπως μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Σφοδρά πυρά πυροβολικού πλήττουν μια περιοχή της πόλης κοντά σε έναν σταθμό λεωφορείων από το πρωί. Πολλοί κάτοικοι έσπευσαν να καταφύγουν σε υπόγεια για να προστατευτούν, αλλά ο φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε πως μια γυναίκα και δύο άνδρες σκοτώθηκαν. Οι νέες μάχες στη Λουγκάνσκ εξάλλου ανάγκασαν τις ουκρανικές Αρχές να διακόψουν τις προσπάθειες να ανασύρουν τα πτώματα των θυμάτων του βομβαρδισμού μιας αυτοκινητοπομπή με εκτοπισμένους αμάχους.

    [08] Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων, από τον ιό Έμπολα

    Η επιδημία του ιού Έμπολα έχει προκαλέσει τον θάνατο 1.229 ανθρώπων στη Δυτική Αφρική, με τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε να δίνουν μάχη για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέροντας τον θάνατο ακόμη 84 ασθενών μέσα σε τρεις ημέρες, μια σημαντική αύξηση παρά τη διεθνή κινητοποίηση. Μεταξύ 14 και 16 Αυγούστου καταγράφηκαν 113 νέα κρούσματα (επιβεβαιωμένα ή ύποπτα) και 84 θάνατοι στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Νιγηρία και τη Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με το νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΠΟΥ στη Γενεύη. Συνολικά από τον Μάρτιο που ξέσπασε η επιδημία, ο ΠΟΥ έχει καταγράψει 2.240 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα, μεταξύ τους 1.229 θάνατοι.

    [09] Καλή καρδιά στην κυριολεξία, στις σχέσεις σας με τους γείτονες

    Οι σχέσεις καλής γειτονίας και η διαβίωση σε ένα περιβάλλον όπου πρυτανεύει η ατμόσφαιρα της κοινωνικής συνοχής μπορεί να μειώσει αισθητά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Ενώ οι μελέτες μέχρι σήμερα είχαν αποδείξει ότι ο θόρυβος, η ρύπανση και η πυκνότητα επισκέψεων σε εστιατόρια γρήγορου φαγητού μπορεί να έχουν σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην καρδιαγγειακή υγεία, μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Έρικ Κίμ του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν ενδιαφέρθηκε για το αντίθετο. Να βρει δηλαδή τι θα μπορούσε να είναι προστατευτικό για τη λειτουργία της καρδιάς όσον αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο έντυπο Επιδημιολογίας και Κοινοτικής Υγείας, της Βρετανικής Ιατρικής Επιθεώρησης (BMJ).

    [10] Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Εκτός τελικού οι Παπαρούνας, Φαφαλής

    Ο Στέφανος Παπαρούνας και ο Μιχάλης Φαφαλής δεν μπόρεσαν να προκριθούν στον τελικό του 1μ., που άνοιξε την ελληνική παρουσία στα αγωνίσματα των καταδύσεων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου. Ο Στέφανος Παπαρούνας με συνολική βαθμολογία 317.90, κατετάγη στη 16η θέση του προκριματικού, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στη 12άδα του τελικού στην 3η προσπάθειά του που βαθμολογήθηκε μόλις με 31.50β. Εκεί έχασε πολύτιμο έδαφος που δεν μπόρεσε να καλύψει στις υπόλοιπες τρείς βουτιές. Με τη σειρά του ο Μιχάλης Φαφαλής, που προερχόταν από τον τραυματισμό στη μέση τον προηγούμενο μήνα στο καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά, με 252.60β πήρε την 25η θέση σε σύνολο 26 συμμετοχών.

    [11] Ευρωπαϊκό υγρου στίβου: Στα ημιτελικά ο Βαζαίος στα 200μ μικτή ατομική

    Η πρώτη ελληνική παρουσία σε ημιτελικό της κολύμβησης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου του Βερολίνου είχε τη σφραγίδα του Ανδρέα Βαζαίου. Ο 22χρονος κολυμβητής μετείχε στον προκριματικό στα 200μ μικτή ατομική και με χρόνο 2:01.17 πήρε την 3η θέση στη σειρά του και τη 10η στο σύνολο, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον απογευματινό ημιτελικό, που θα αρχίσει στις 19:46 ώρα Ελλάδας. Ο Βαζαίος πέρασε 1ος στα 50μ σε (25.47), ήταν 2ος τόσο μετά το ύπτιο (55.91) και το πρόσθιο (1:31.69), για να τερματίσει στην 3η θέση της προκριματικής σειράς του (2:01.17).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 August 2014 - 12:30:23 UTC