Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συλλαλητήριο κτηνοτρόφων, αύριο, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
  • [02] Στη συνάντηση Ν. Δένδια - Β. Σόιμπλε τέθηκαν όλα τα θέματα της οικονομίας
  • [03] Σύσκεψη για τους τρόπους αποζημίωσης των ροδακινοπαραγωγών στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
  • [04] Τρεις συγγενείς του πάπα Φραγκίσκου σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα
  • [05] Τρεις ρουκέτες έπληξαν το νότιο Ισραήλ - Ο Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να απαντήσει στην επίθεση
  • [06] Οι ιρακινές δυνάμεις απέτυχαν να ανακαταλάβουν το Τικρίτ
  • [07] Ο γιος του Τσάκι Τσαν συνελήφθη για κατοχή κάνναβης

  • [01] Συλλαλητήριο κτηνοτρόφων, αύριο, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

    Το πρώτο τους περιφερειακό συλλαλητήριο πραγματοποιούν, αύριο, στις 11:30 το πρωί, οι κτηνοτρόφοι, που θα συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή, διεκδικώντας την άμεση πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης και τη ρύθμιση των βοσκοτόπων.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Δημήτρης Καμπούρης, την Παρασκευή, σε επίπεδο Ομοσπονδίας, οι κτηνοτρόφοι θα συνεδριάσουν στη Λάρισα και μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος είναι και η διοργάνωση κεντρικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Εξάλλου, το μεσημέρι του Σαββάτου, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΚ θα έχει συνάντηση με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Πάρι Κουκουλόπουλο προκειμένου να γίνουν οι έμμεσες και άμεσες πληρωμές στους κτηνοτρόφους, ενώ την Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί περιφερειακό συλλαλητήριο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

    Στο μεταξύ, στάση αναμονής ενόψει της αυριανής συνεδρίασης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013 και τη ρύθμιση των βοσκοτόπων, αποφάσισαν να τηρήσουν η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών και ο Πανσερραϊκός Σύλλογος Κτηνοτρόφων, όπως προέκυψε από τη σημερινή τους συνεδρίαση.

    [02] Στη συνάντηση Ν. Δένδια - Β. Σόιμπλε τέθηκαν όλα τα θέματα της οικονομίας

    "Ευρύτατη συζήτηση" μιας ώρας, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν "όλα τα θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, την εξέλιξη του προγράμματος σταθεροποίησης", τα φορολογικά και η κρίση στην Ουκρανία, είχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο.

    Όπως επισήμανε ο κ. Δένδιας, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα, ενώ συζητήθηκαν "όλα τα θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, την εξέλιξη του προγράμματος σταθεροποίησης, αλλά και τις σημερινές προκλήσεις. Αφενός την κρίση στην Ουκρανία και τις συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει για την Ευρώπη και την Ελλάδα σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του γερμανικού παράγοντα να επηρεάσει την κρίση αυτή, και αφετέρου τα μελλοντικά σενάρια που αφορούν την ελληνική οικονομία - την δυνατότητά μας, όπως διαφαίνεται, να φύγουμε οριστικά από την κρίση, οριστικά πλέον να βρεθούμε έξω από το τούνελ, στο φως".

    Ο υπουργός, ο οποίος θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και την Διοίκηση της Ομοσπονδίας Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI), επισήμανε ακόμη ότι κατά την συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε συζητήθηκαν "παρά πολύ και τα θέματα φορολόγησης, το πώς θα μπορούσε η ελληνική οικονομία να λειτουργήσει σε ένα πλαίσιο με λιγότερους φόρους αλλά και με ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις να βρουν χρηματοδότηση και να αναπτυχθούν" και κατέληξε τονίζοντας: "Τελικά η ανεργία στην Ελλάδα δεν μπορεί να καταπολεμηθεί εάν η οικονομία δεν λειτουργήσει σωστά, εάν δεν δημιουργηθούν νέα προϊόντα, νέες επιχειρήσεις, εάν δεν μετακινηθεί ρευστότητα προς την οικονομία, αν δεν αυξηθούν οι εξαγωγές. Η βοήθεια του γερμανικού παράγοντα σε μια τέτοια κατεύθυνση μπορεί και πρέπει να είναι σημαντική".

    [03] Σύσκεψη για τους τρόπους αποζημίωσης των ροδακινοπαραγωγών στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

    Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη συμμετοχή του υπουργού Γιώργου Καρασμάνη, του αναπληρωτή υπουργού Πάρη Κουκουλόπουλου και εκπροσώπων των ροδακινοπαραγωγών. Κεντρικό θέμα της συζήτησης είναι φυσικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ροδάκινων και νεκταρινιών εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο. Οι παραγωγοί βρίσκονται εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για το ύψος και τους τρόπους αποζημίωσής τους.

    Όπως είναι γνωστό, από την ΕΕ έχει οριστεί ένα πλαίσιο αποζημίωσης που δίνει 27 λεπτά το κιλό για να γίνει απόσυρση, κυρίως για δωρεάν διανομή σε ευπαθείς ομάδες κι άλλες κατευθύνσεις (π.χ. σχολεία) και αφορά στις οργανωμένες ομάδες παραγωγών. Η αντίστοιχη τιμή που δίνεται για τους μεμονωμένους παραγωγούς είναι 13,5 λεπτά το κιλό και η ελληνική πλευρά διεκδικεί να τύχουν της ίδιας αποζημίωσης με τις οργανώσεις παραγωγών. Παράλληλα ζητείται και συμπληρωματική ενίσχυση για την προ εμπάργκο περίοδο όταν πανευρωπαϊικά υπήρχε υπερπαραγωγή. Ένας ακόμη τρόπος ενίσχυσης των παραγωγών αναμένεται να είναι και η προώθηση και αναζήτηση εναλλακτικών αγορών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η αδιάθετη παραγωγή ροδακίνων (ποσότητες που δεν έχουν συλλεχθεί ή που είναι αποθηκευμένες στα ψυγεία) κυμαίνεται στους 50.000-60.000 τόνους.

    [04] Τρεις συγγενείς του πάπα Φραγκίσκου σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα

    Τρία συγγενικά πρόσωπα του πάπα Φραγκίσκου, οι δύο μικρανηψιοί του και η μητέρα τους, σκοτώθηκαν σήμερα σε τροχαίο δυστύχημα στην επαρχία Κόρντομπα της Αργεντινής, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. "Τα θύματα είναι ένα βρέφος οκτώ μηνών και ένα νήπιο δύο ετών καθώς και η μητέρα τους. Ο σύζυγος της γυναίκας, Οράσιο Μπεργκόλιο, που είναι ανιψιός του πάπα, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση" είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Καρίνα Φερέιρα. Το δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις επαρχίες Ροσάριο και Κόρντομπα, κοντά στην κοινότητα Βίλα Μαρία, 550 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες. Για άγνωστους λόγους, το αυτοκίνητο που μετέφερε την οικογένεια προσέκρουσε στο πίσω μέρος μιας νταλίκας φορτωμένης με καλαμπόκι.

    [05] Τρεις ρουκέτες έπληξαν το νότιο Ισραήλ - Ο Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να απαντήσει στην επίθεση

    Παρά την παράταση της εκεχειρίας για 24 ώρες μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα, τρεις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν το νότιο Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διέταξε τον στρατό να απαντήσει στις ρίψεις ρουκετών, όπως ανέφερε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να πλήξει «τρομοκρατικούς στόχους» στη Γάζα.

    Λίγα λεπτά νωρίτερα, μια εκπρόσωπος του στρατού είχε δηλώσει ότι οι ρουκέτες προσγειώθηκαν σε ανοιχτό χώρο κοντά στην πόλη Μπεερσέμπα και δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές.

    Μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο Ρόιτερς από την πόλη της Γάζας είπαν ότι άκουσαν τον ήχο των ρουκετών που εκτοξεύονταν από τον παλαιστινιακό θύλακα.

    [06] Οι ιρακινές δυνάμεις απέτυχαν να ανακαταλάβουν το Τικρίτ

    Οι ιρακινές δυνάμεις σταμάτησαν σήμερα τη βραχύβια επιχείρησή τους που είχε στόχο την ανακατάληψη της γενέτειρας του εκτελεσθέντος πρώην δικτάτορα Σαντάμ Χουσέιν, αφού συνάντησαν σθεναρή αντίσταση από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσαν στο Ρόιτερς αξιωματικοί στην αίθουσα επιχειρήσεων.

    Οι ιρακινές δυνάμεις δέχθηκαν σφοδρά πυρά πολυβόλων και όλμων νοτίως του Τικρίτ, ενώ προς δυσμάς νάρκες και ελεύθεροι σκοπευτές υπονόμευσαν τις προσπάθειες προσέγγισης στην πόλη, την οποία έχουν προσπαθήσει αρκετές φορές να ανακαταλάβουν, δήλωσαν οι αξιωματικοί. Κάτοικοι στο κέντρο του Τικρίτ είπαν τηλεφωνικά πως οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ελέγχουν σταθερά τις θέσεις τους και περιπολούν στους κεντρικούς δρόμους.

    [07] Ο γιος του Τσάκι Τσαν συνελήφθη για κατοχή κάνναβης

    Ο γιος του σταρ του κινηματογράφου από το Χονγκ Κονγκ Τσάκι Τσαν συνελήφθη για χρήση ναρκωτικών από την κινεζική αστυνομία, η οποία κατέσχεσε στην κατοικία του περίπου 100 γραμμάρια κάνναβης, αναφέρουν τα επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο 32χρονος Τζέισι Τσαν, ο οποίος είναι και ο ίδιος ηθοποιός και τραγουδιστής, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Πεκίνο μαζί με τον δημοφιλή ηθοποιό της Ταϊβάν Κάι Κο, 23 ετών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας. Αμφότεροι συνελήφθησαν αφού τους έγιναν τεστ και διαπιστώθηκε πως είχαν κάνει χρήση μαριχουάνας, ανέφερε σήμερα η αστυνομία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 August 2014 - 14:30:23 UTC