Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] To απόγευμα η κηδεία του Εμμανουήλ Κριαρά, στα Χανιά
  • [02] Πτώση αεροσκάφους A-7 Corsair - Σώος ο χειριστής του
  • [03] «Καυτό» το επόμενο διάστημα ενόψει της αξιολόγησης
  • [04] Tουλάχιστον οκτώ νεκροί από βομβιστική επίθεση σε σιιτική συνοικία της Βαγδάτης

  • [01] To απόγευμα η κηδεία του Εμμανουήλ Κριαρά, στα Χανιά

    Με δαπάνη του δήμου Χανίων θα γίνει σήμερα το απόγευμα, στο Ακρωτήρι Χανίων, η ταφή του Εμμανουήλ Κριαρά, σύμφωνα με την επιθυμία του εκλιπόντος.

    Η σορός του θα φθάσει στις 14:30 στο αεροδρόμιο Χανίων, όπου θα την υποδεχθούν αντιπροσωπεία του δήμου Χανίων, εκπρόσωποι φορέων, συγγενείς, συμπολίτες, μαθητές και φίλοι του Εμμανουήλ Κριαρά.

    Από εκεί θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Στερνών (στις 17:00) για προσκύνημα και αποχαιρετισμό. Από τις 18:15 έως 18:30 ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Χανίων θα ψάλει εκκλησιαστικά τροπάρια.

    Στις 18:30 θα γίνει ο αποχαιρετισμός στον Εμμανουήλ Κριαρά από την εκκλησία, την περιφέρεια Κρήτης, τον δήμο Χανίων, φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα και την οικογένειά του.

    Στις 19:15 θα γίνει ο ενταφιασμός στον τάφο, που του έχει παραχωρήσει ο δήμος Χανίων, στο Κοιμητήριο Στερνών. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου Χανίων, η μεταφορά της σορού του Εμμανουήλ Κριαρά από τη Θεσσαλονίκη και η ταφή του θα γίνουν δημοτική δαπάνη ενώ από μέρους της οικογένειας, των συνεργατών και των φίλων του Εμμανουήλ Κριαρά γίνεται παράκληση να μην κατατεθούν στεφάνια. Τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά θα μπορούσαν να κατατεθούν σε Προνοιακά και Κοινωνικά Ιδρύματα.

    [02] Πτώση αεροσκάφους A-7 Corsair - Σώος ο χειριστής του

    Αεροσκάφος A-7 Corsair κατέπεσε στις 09:45 σε μη κατοικημένη περιοχή της Κομοτηνής. Ο χειριστής του εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποστεί μικροτραυματισμούς. Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επικοινώνησε άμεσα μαζί του, τον συνεχάρη για την άμεση και σωστή αντίδρασή του και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

    Το Α-7 Corsair συμμετείχε σε εκπαιδευτική άσκηση μαζί με άλλο αεροσκάφος ιδίου τύπου, ενώ συγκροτήθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το ατύχημα οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

    [03] «Καυτό» το επόμενο διάστημα ενόψει της αξιολόγησης

    Τέσσερα χρονικά ορόσημα θα προηγηθούν της νέας μεγάλης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, η οποία, με τα έως τώρα δεδομένα, προσδιορίζεται για το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και χωρίς, προς το παρόν, να έχει ορισθεί χρονοδιάγραμμα λήξης των διαπραγματεύσεων.

    Με βάση τον προγραμματισμό, οι τέσσερις κομβικές ημερομηνίες έχουν ως εξής:

    - Το προσεχές Σάββατο θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με νέο δεδομένο την πρόσφατη παραίτηση της κυβέρνησης στη Γαλλία.

    - Στις 2- 4 Σεπτεμβρίου, θα υπάρξει μια πρώτη συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής της τρόικας, στο Παρίσι, κατά την οποία αναμένεται να «ανοίξουν» όλα τα «καυτά» ζητήματα (πχ φοροελαφρύνσεις, χρέος, κλπ).

    - Μια ημέρα μετά, θα συνεδριάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Euro Working Group, όπου αναμένεται να συζητηθεί το «ελληνικό θέμα».

    - Στις 12 Σεπτεμβρίου, τέλος, θα συνεδριάσει το Eurogroup, στο οποίο αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για την έλευση των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα.

    Σημειώνεται, ότι μια σαφή ένδειξη για τις κυβερνητικές κινήσεις, αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του, στις 6 Σεπτεμβρίου, στην 79η ΔΕΘ.

    [04] Tουλάχιστον οκτώ νεκροί από βομβιστική επίθεση σε σιιτική συνοικία της Βαγδάτης

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα το πρωί σε σιιτική συνοικία της ανατολικής Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν 20, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές και η αστυνομία που εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

    Η βομβιστική επίθεση στη συνοικία της Νέας Βαγδάτης σημειώνεται ύστερα από σειρά εκρήξεων που έπληξαν χθες την ιρακινή πρωτεύουσα και προκάλεσαν τον θάνατο 20 ανθρώπων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 August 2014 - 8:30:21 UTC