Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα ΚΕΠ από 2 Σεπτεμβρίου, η μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας ΙΧ και μοτοσικλετών
  • [02] Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τα περί καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ και κατάργησης μειωμένων φορολογικών συντελεστών
  • [03] Το ευρώ υποχώρησε σε χαμηλό επίπεδο έτους έναντι του δολαρίου
  • [04] Σε έξι δόσεις ο ΕΝΦΙΑ
  • [05] Η «Μαγική Πόλις» επιστρέφει 60 χρόνια μετά, στον τόπο που γυρίστηκε
  • [06] Στην αγορά από τον Σεπτέμβριο, οι τηλεοράσεις με κυρτές οθόνες
  • [07] Ο καθηγητής που συμμετείχε στην ανακάλυψη του ιού Έμπολα, δηλώνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ξεφύγει ο ιός από τον έλεγχο

  • [01] Στα ΚΕΠ από 2 Σεπτεμβρίου, η μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας ΙΧ και μοτοσικλετών

    Πιο γρήγορα και πιο απλά θα πραγματοποιείται από την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014, η μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας Ιδιωτικής Χρήσης, καθώς η διαδικασία αυτή, αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα πραγματοποιείται πλέον και μέσω των ΚΕΠ. Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει τους τελευταίους 14 μήνες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναβάθμιση των ΚΕΠ, έτσι ώστε να γίνουν ο κεντρικός πυλώνας της εξυπηρέτησης των πολιτών, υπεγράφη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με το συναρμόδιο υπουργείο. Με τον τρόπο αυτόν αποσυμφορίζονται οι βεβαρημένες με παράλληλα καθήκοντα αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πολίτες που μέχρι σήμερα εξυπηρετούντο από 60 σημεία σε όλη την Ελλάδα για τη μεταβίβαση και έκδοση της άδειας κυκλοφορίας τους, από τις 2 Σεπτεμβρίου θα εξυπηρετούνται από 1.060 σημεία, όσα και τα ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα.

    [02] Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τα περί καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ και κατάργησης μειωμένων φορολογικών συντελεστών

    «Τα όσα λέγονται και γράφονται περί καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή και κατάργησης μειωμένων φορολογικών συντελεστών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, περί σχεδίου καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ και κατάργησης των μειωμένων φορολογικών συντελεστών. «Το Υπουργείο Οικονομικών δεν επεξεργάζεται σχέδιο για επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, ούτε για κατάργηση των εξαιρέσεων που ισχύουν σήμερα» αναφέρει η ανακοίνωση.

    [03] Το ευρώ υποχώρησε σε χαμηλό επίπεδο έτους έναντι του δολαρίου

    Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο έτους, λόγω των προοπτικών περαιτέρω νομισματικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σε συνδυασμό με ασθενή οικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης και την παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης. Το ευρώ υποχώρησε έως τα 1,3178 δολάρια, ενώ στη συνέχεια ανέκαμψε και η ισοτιμία του διαμορφώθηκε στα 1,32 δολάρια.

    Μετά τα σχόλια του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι υπέρ μίας πιο χαλαρής νομισματικής πολιτικής στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ανακοινώθηκε χθες ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία - που καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo του Μονάχου - μειώθηκε τον Αύγουστο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

    Οι προσδοκίες ότι η ΕΚΤ ετοιμάζεται για ένα πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού οδήγησε τις αποδόσεις των περισσότερων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ χθες, με την απόδοση του διετούς γερμανικού ομολόγου να υποχωρεί στις 5 μονάδες βάσης (0,05%) κάτω από το μηδέν, που αποτελεί χαμηλό 16 μηνών.

    Το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε από τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα του αναμενόμενου.

    [04] Σε έξι δόσεις ο ΕΝΦΙΑ

    Σε έξι δόσεις, τελικά, αποφάσισε η κυβέρνηση, να καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ.

    Η απόφαση ελήφθη σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα υπό τον πρωθυπουργό, μετη συμμετοχή του Ευ. Βενιζέλου, του Γκίκα Χαρδούβελη και του Χρήστου Σταϊκούρα.

    Αύριο, ο υπουργός των Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα προβεί σε αναλυτικότερη ενημέρωση όσον αφορά στις τελικές διορθωτικές αποφάσεις για τον ΕΝΦΙΑ, οι οποίες έχουν ως εξής: * Η πρώτη παρέμβαση αφορά στην αλλαγή των τιμών προσδιορισμού της αξίας των οικοπέδων στις περιοχές εντός σχεδίου και εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού ακινήτων, σε πάνω από 400 περιοχές σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια. Εκεί είχε δημιουργηθεί το μεγάλο πρόβλημα κι' αυτό διορθώνεται πλήρως. Σε όλες αυτές τις περιοχές θα ισχύσουν οι περσινές τιμές προσδιορισμού της αξίας γης, εκτός από εκείνες όπου ο φετινός προσδιορισμός ήταν μικρότερος. Σε κάθε περίπτωση θα ισχύσει ο μικρότερος προσδιορισμός της αξίας γης ανάμεσα στις περσινές και στις φετινές τιμές, ώστε να υπάρξει το μεγαλύτερο όφελος για το φορολογούμενο.

  • Επίσης θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, ώστε να απλουστευθούν οι διαδικασίες για να λάβουν τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές φόρου όσοι τις δικαιούνται. Κυριότερες τέτοιες αλλαγές αφορούν στην κατάργηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Ακόμα στις περιπτώσεις αναπηρίας 80% δεν θα χρειάζονται νέες πιστοποιητικά, θα αρκεί όσοι τις δικαιούνται να αποστέλλουν αυτά που ήδη υπάρχουν ηλεκτρονικά στις φορολογικές αρχές.
  • Ακόμα, θα απλουστευθούν οι διαδικασίες για τις εκπτώσεις φόρου στα διατηρητέα κτίσματα και οι απαλλαγές φόρου από τα δεσμευμένα. Στόχος είναι όσοι δικαιούνται αυτές τις μειώσεις ή τις απαλλαγές, να μπορέσουν να τις πάρουν χωρίς ταλαιπωρία, αλλά και χωρίς καταστρατηγήσεις της νομοθεσίας. Τέλος, θα υπάρξουν και κάποιες ακόμα άμεσες διορθώσεις, όπως για παράδειγμα η απαλλαγή ολόκληρης της Κεφαλονιάς από τον ΕΝΦΙΑ για έναν χρόνο, πράγμα που αποτελεί και κυβερνητική δέσμευση μετά τον πρόσφατο σεισμό, αλλά και την απαλλαγή μεμονωμένων ακινήτων περιουσιών που έχουν πλήρως αχρηστευθεί λόγων παλαιότερων σεισμών σε άλλες περιοχές της Ελλάδας (όπως σε περιπτώσεις που έγινε μετεγκατάσταση κατοίκωνκλπ.)
  • Όλες αυτές οι νομοθετικές παρεμβάσεις θα κατατεθούν αύριο και θα ψηφιστούν τις επόμενες μέρες.

    [05] Η «Μαγική Πόλις» επιστρέφει 60 χρόνια μετά, στον τόπο που γυρίστηκε

    Μία σημαντική στιγμή για το 4ο Athens Open Air Film Festival αποτελεί η σημερινή προβολή της πρώτης ταινίας του Νίκου Κούνδουρου, «Μαγική Πόλις» στο χώρο που γυρίστηκε 60 χρόνια πριν, στη συνοικία Δουργούτι. Ιδιαιτερότητα της βραδιάς, είναι ότι πριν από την προβολή, θα πραγματοποιηθεί μία οργανωμένη βόλτα εξερεύνησης της περιοχής, ώστε το κοινό να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την γειτονιά σε όλο της το εύρος.

    Ταινία σταθμός του ελληνικού κινηματογράφου, με ξεκάθαρες επιρροές από τον ιταλικό νεορεαλισμό, η «Μαγική Πόλις», εστιάζει στις αγωνίες της εργατικής τάξης και των προσφύγων και αποτελεί την ευτυχή καλλιτεχνική συνάντηση του Ν. Κούνδουρου με τη σπουδαία πεζογράφο Μαργαρίτα Λυμπεράκη (σενάριο) και τον αξέχαστο Μάνο Χατζιδάκι (μουσική). Εκτός από το κινηματογραφικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη αποτελεί επίσης και την πρώτη ταινία στην οποία εμφανίζεται ο Θανάσης Βέγγος. Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα παραστατικών τεχνών «Όχι Παίζουμε» / "UrbanDig Project".

    Το υπόλοιπο πρόγραμμα του 4ου Athens Open Air Film Festival περιλαμβάνει δυο ακόμα παλιές ταινίες και μια καινούργια που θα βγει στις ελληνικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο.

    Ολες οι προβολές πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ώρα Έναρξης: 21.00.

    [06] Στην αγορά από τον Σεπτέμβριο, οι τηλεοράσεις με κυρτές οθόνες

    Η κορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών LG ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει στην αγορά τηλεοράσεις υπερ-υψηλής ανάλυσης με κυρτές οθόνες.

    Όπως γνωστοποίησε η LG, οι τηλεοράσεις 65 ιντσών θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη, τη Νότια Κορέα και τη Βόρεια Αμερική.

    Πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια κυκλοφορία τηλεοράσεων που συνδυάζουν κυρτές οθόνες (OLED panels) με τεχνολογία υπερ-υψηλής ανάλυσης (4K ultra-high resolution).

    Το κόστος απόκτησης των νέων υπερσύγχρονων τηλεοράσεων ανέρχεται στα 11.765 δολάρια, δηλαδή 8.900 ευρώ. Η τιμή είναι αρκετά υψηλή, δεδομένου ότι αυτήν τη στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν μοντέλα της LG με τεχνολογία 4K LED, τα οποία κοστίζουν δύο και τρεις φορές λιγότερα χρήματα.

    [07] Ο καθηγητής που συμμετείχε στην ανακάλυψη του ιού Έμπολα, δηλώνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ξεφύγει ο ιός από τον έλεγχο

    Ο Βέλγος καθηγητής Πέτερ Πιοτ, ο οποίος συμμετείχε το 1976 στην ανακάλυψη του ιού Έμπολα, δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα "Λιμπερασιόν", πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε η επιδημία "να ξεφύγει από τον έλεγχο", ενώ εξέφρασε τη λύπη του για "την εξαιρετική βραδύτητα" της απάντησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

    "Ουδέποτε είχαμε γνωρίσει μια επιδημία τέτοιας έκτασης (...). Εδώ και έξι μήνες παρακολουθούμε αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε μια 'τέλεια καταιγίδα': έχουν συγκεντρωθεί όλες οι προϋποθέσεις για να ξεφύγει από τον έλεγχο", προειδοποίησε ο καθηγητής Πιότ. Η επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα, η οποία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 1.500 ανθρώπους, "ξεσπάει σε χώρες όπου οι υπηρεσίες υγείας δεν λειτουργούν, καθώς έχουν καταστραφεί από δεκαετίες πολέμου. Επιπλέον, ο πληθυσμός είναι εξαιρετικά δύσπιστος έναντι των Αρχών", δήλωσε ο Βέλγος καθηγητής. "Πρέπει να αποκαταστήσουμνε την εμπιστοσύνη. Τίποτε δεν μπορεί να γίνει με μια επιδημία όπως αυτή του Έμπολα αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 August 2014 - 10:30:22 UTC