Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι μεταρρυθμίσεις στη σημερινή ατζέντα στο Παρίσι
  • [02] Γραφεία τελετών μπέρδεψαν τις σορούς και πήγαν διαφορετικό νεκρό στις οικογένειές τους
  • [03] Αυξημένες οι πωλήσεις της νέας κάρτας απεριορίστων διαδρομών αξίας 30 ευρώ
  • [04] Με καταιγίδα ξύπνησε η Θεσσαλονίκη
  • [05] Φωτογράφος ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων σκοτώθηκε στην Ουκρανία
  • [06] Στην Εσθονία ο Μπ. Ομπάμα πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
  • [07] Σε στενό οικογενειακό κύκλο το τελευταίο αντίο στον Αντ. Βαρδή
  • [08] Ένας στους τρεις ανθρώπους παγκοσμίως απειλείται από τη ρύπανση των εσωτερικών χώρων

  • [01] Οι μεταρρυθμίσεις στη σημερινή ατζέντα στο Παρίσι

    Τη μεταρρυθμιστική ατζέντα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η εφαρμογή της οποίας θα προωθηθεί ακόμη ταχύτερα με τον τερματισμό των ποσοτικών στόχων και υποχρεώσεων στο τέλος του έτους, όπως είναι οι 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, θα παρουσιάσει την σήμερα το απόγευμα, στο Παρίσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους της τρόικας.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πρόκειται για τις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του δημοσίου, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση, την αξιοποίηση και ορθολογική διαχείριση του έμψυχου δυναμικού.

    Διαβάστε επίσης:

    «Εποικοδομητικές οι συνομιλίες» με την τρόικα στο Παρίσι

    [02] Γραφεία τελετών μπέρδεψαν τις σορούς και πήγαν διαφορετικό νεκρό στις οικογένειές τους

    Ένα τραγικό λάθος προκάλεσε απίστευτη ταλαιπωρία στα μέλη δύο οικογενειών στη Σκάλα και τη Σπάρτη. Τα γραφεία τελετών μπέρδεψαν τις σορούς τής κάθε μιας, ηλικιωμένοι και οι δύο, και μετέφεραν στην εκκλησία διαφορετικό νεκρό για την νεκρώσιμο ακολουθία.

    Όλα ξεκίνησαν όταν η οικογένεια και οι φίλοι τού ενός εκ των εκλιπόντων συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία της Σκάλας, για την ακολουθία και περίμεναν τον νεκρό τους. Όταν έφτασε το γραφείο τελετών κι άνοιξαν το φέρετρο είδαν ότι δεν ήταν μέσα ο δικός τους άνθρωπος, αλλά ένας άγνωστος. Αρχικά επικράτησε αναστάτωση και στην συνέχεια ξεκίνησαν για τη Σπάρτη, όπου πληροφορήθηκαν ότι σε κεντρικό ναό της πόλης γινόταν άλλη κηδεία. Φτάνοντας εκεί και ανοίγοντας το φέρετρο, που δεν είχαν ανοίξει οι συγγενείς τού εκεί εκλιπόντος, διαπιστώθηκε το λάθος. Ακολούθως και με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε η κηδεία στην Σπάρτη, ενώ στην Σκάλα η κηδεία αποφασίστηκε από την οικογένεια να γίνει σήμερα.

    [03] Αυξημένες οι πωλήσεις της νέας κάρτας απεριορίστων διαδρομών αξίας 30 ευρώ

    Θετικά ανταποκρίθηκε το επιβατικό κοινό της Αθήνας στην έκδοση της νέας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, αξίας 30 ευρώ, για όλα τα μέσα μεταφοράς, αφού οι πωλήσεις σε σχέση με τον περυσινό Σεπτέμβριο εμφανίζονται αυξημένες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των Συγκοινωνιών Αθηνών (Όμιλος ΟΑΣΑ), οι πωλήσεις μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών σε χρονικό διάστημα 5-6 ημερών, πλησιάζουν εκείνες των καρτών όλων των ημερών του περυσινού Σεπτεμβρίου (διάστημα 15 ημερών).

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του ΟΑΣΑ, από τα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ) οι πωλήσεις σε πέντε ημέρες (28/8 έως 1/9) έφθασαν τις 121.757 κάρτες, αξίας 3,240 εκατ. ευρώ. Το 2013 σε διάστημα 15 ημερών είχαν πουληθεί 110.551 κάρτες, αξίας 3,168 εκατ. ευρώ. Από τα εκδοτήρια της ΟΣΥ, σε διάστημα έξι ημερών (27/8-1/9) οι πωλήσεις έφθασαν τις 100.000 κάρτες αξίας 2,5 εκατ. ευρώ, όταν στο δεκαπενθήμερο του 2013 ήταν 127.273 κάρτες, αξίας 2,4 εκατ. ευρώ. Όπως επισημαίνει το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, τα στοιχεία δείχνουν ότι το επιβατικό κοινό έχει κατανοήσει ότι η νέα μηνιαία κάρτα των 30 ευρώ είναι συμφέρουσα, επειδή δίνει τη δυνατότητα χρήσης όλων των μέσων μεταφοράς με 1 ευρώ την ημέρα.

    [04] Με καταιγίδα ξύπνησε η Θεσσαλονίκη

    Με καταρρακτώδη βροχή ξύπνησε σήμερα η Θεσσαλονίκη, καθώς το κύμα κακοκαιρίας, διέρχεται από τα δυτικά την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, κινούμενο ανατολικά, προς τη Θράκη.Το βράδυ κύλισε ομαλά στην πόλη, ενώ πιθανά προβλήματα από την πρωινή καταιγίδα θα διαπιστωθούν με το άνοιγμα των καταστημάτων και της αγοράς. Οι έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται από νωρίς χθες το απόγευμα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με συνέπεια να πλημμυρίσουν δρόμοι, υπόγεια καταστήματα και αποθήκες, ενώ από τις ξαφνικές καταιγίδες άρχισαν να παρατηρούνται και ζημίες σε αγροτικές καλλιέργειες.

    Οι βροχοπτώσεις ήταν εντονότερες στην Καστοριά, την Κοζάνη και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, στην Ημαθία, αλλά και στον κάμπο Γιαννιτσών, όπου στην Κρύα Βρύση και σε άλλους οικισμούς με χαμηλό υψόμετρο πλημμύρισαν δρόμοι, αποθήκες, κ.α. αγροτικές - κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά και καλλιέργειες με δημητριακά, βαμβάκια, αμπέλια, κ.α. Σε ορεινά χωριά της Πίνδου, στον νομό Γρεβενών, η ορατότητα είναι περιορισμένη, λόγω της ομίχλης και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 10 βαθμούς Κελσίου.

    [05] Φωτογράφος ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων σκοτώθηκε στην Ουκρανία

    Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ανακοίνωσε σήμερα το θάνατο στην Ουκρανία του φωτογράφου του πρακτορείου Αντρέι Στένιν, ο οποίος ήταν αγνοούμενος από τις 5 Αυγούστου. «Ο συνάδελφός μας, ο φωτογράφος Αντρέι Στένιν, είναι νεκρός. Αποδεικνύεται τελικά πως δεν ήταν κρατούμενος. (...) Απεβίωσε πριν από ένα μήνα» δήλωσε ο Ντμίτρι Κισελιόφ, επικεφαλής του πρακτορείου.

    Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα εικόνες του αυτοκινήτου του Στένιν, που φαίνεται να έχει καταστραφεί από πυρκαγιά. Η εξαφάνισή του είχε προκαλέσει ισχυρή κινητοποίηση της ρωσικής δημοσιογραφικής κοινότητας και το πορτρέτο του, με το σύνθημα «Απελευθερώστε τον Αντρέι» υπήρχε σε όλα τα ρωσικά δίκτυα ενημέρωσης. Ηλικίας 33 ετών, ο φωτογράφος Αντρέι Στένιν είχε από τις 13 Μαΐου ως βάση την Ουκρανία και εργαζόταν για το προσκείμενο στην εξουσία πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, το οποίο ανήκει στο πρακτορείο Ροσίγια Σεγκόντνια. Είχε πραγματοποιήσει πολυάριθμα φωτορεπορτάζ στο Κίεβο, αλλά και στα προπύργια των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, το Λουγκάνσκ, το Ντονέτσκ και τη Μαριούπολη, σύμφωνα με το Ria Novosti.

    [06] Στην Εσθονία ο Μπ. Ομπάμα πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

    Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έφθασε σήμερα στο Ταλίν για να σηματοδοτήσει τη δέσμευση των ΗΠΑ στο πλευρό των χωρών της Βαλτικής τη στιγμή που το ΝΑΤΟ καταγγέλλει τις παράνομες στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία. Το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 06:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας αυτής της μικρής χώρας που βρέχεται από τη θάλασσα της Βαλτικής και εντάχθηκε στη συμμαχία το 2004.

    Στόχος του Ομπάμα με την επίσκεψή του είναι να προειδοποιήσει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πως η Μόσχα πρέπει να πάψει να στρέφεται εναντίον πρώην χωρών του σοβιετικού συνασπισμού, όπως έκανε με την Ουκρανία.

    Στις 4 και 5 Σεπεμβρίου ο Αμερικανός Πρόεδρος θα βρίσκεται στο Νιούπορτ της Ουαλίας για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

    [07] Σε στενό οικογενειακό κύκλο το τελευταίο αντίο στον Αντ. Βαρδή

    Σε στενό οικογενειακό κύκλο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:00 στο κοιμητήριο της Παιανίας, η κηδεία του γνωστού τραγουδοποιού Αντώνη Βαρδή, που έφυγε χθες, Τρίτη, από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών. Φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον καταξιωμένο μουσικοσυνθέτη, που κατάφερε με τα τραγούδια να συντροφεύσει για πολλές δεκαετίες, τους αμέτρητους θαυμαστές του.

    Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Αντώνη Βαρδή έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Ο Αντώνης Βαρδής υπήρξε σημαντικός και δημοφιλής καλλιτέχνης. Είχε ρίζες γερές γνωρίζοντας από πολύ νέος φυσιογνωμίες του λαϊκού μας τραγουδιού, αλλά είχε και δικά του φτερά που του χάρισαν πολύ μεγάλες και γνωστές επιτυχίες που αγάπησε και τραγούδησε ο ελληνικός λαός. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

    [08] Ένας στους τρεις ανθρώπους παγκοσμίως απειλείται από τη ρύπανση των εσωτερικών χώρων

    Το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού είναι πιθανό να έχει προβλήματα υγείας ή να πεθαίνει πρόωρα εξαιτίας της ρύπανσης του αέρα στους εσωτερικούς χώρους σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό The Lancet. Η μελέτη διενεργήθηκε από μια επιτροπή Αμερικανών και Βρετανών ερευνητών και επικεντρώθηκε σε αυτό το είδος της ρύπανσης που μετριέται μέσα στο σπίτι και προκύπτει κυρίως από δραστηριότητες όπως το μαγείρεμα, η θέρμανση και ο εσωτερικός φωτισμός.

    Αυτό το είδος της εσωτερικής ρύπανσης ήταν η αιτία για 4,3 εκατομμύρια θανάτους το 2012, έναντι 3,7 εκατομμυρίων θανάτων που προκλήθηκαν το ίδιο διάστημα από την ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Η εσωτερική ρύπανση απειλεί τη υγεία περίπου 2,8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, αριθμός που παρέμεινε σταθερός τα τελευταία χρόνια, παρά την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, όπως λένε είναι οι ερευνητές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 September 2014 - 6:30:22 UTC