Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση Μ. Βορίδη - αντιπολίτευσης για τις διαγνωστικές εξετάσεις
  • [02] Το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε την πώληση του «Ελληνικού»
  • [03] Γκ. Χαρδούβελης: Κάνουμε το σωστό και το αναγκαίο για τη χώρα
  • [04] Η Gazprom υποστηρίζει ότι η ροή φυσικού αερίου προς την Πολωνία παραμένει σταθερή
  • [05] Οι «Νύχτες Πρεμιέρας» γίνονται 20 χρόνων

  • [01] Αντιπαράθεση Μ. Βορίδη - αντιπολίτευσης για τις διαγνωστικές εξετάσεις

    Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την περικοπή των διαγνωστικών εξετάσεων βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής του νομοσχεδίου για τη δημιουργία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων.

    Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ελεγκτικού συστήματος απέναντι σε σπατάλες και υποστήριξε ότι οι γιατροί θα εξακολουθούν να συνταγογραφούν όποια εξέταση κρίνουν αναγκαία. Από την πλευρά της, σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαλύει την πρωτοβάθμια υγεία βάζοντας «μαχαίρι», ακόμα και στην αναγκαία πρόληψη και δήλωσε ότι καταψηφίζει και επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο.

    [02] Το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε την πώληση του «Ελληνικού»

    Το Ζ΄Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ), με την υπ΄αριθμ. 197/2014 πράξη του, έκρινε ότι κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης πώλησης του 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), λόγω παράβασης των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού.

    Αναλυτικότερα, το ΕΣ πραγματοποίησε προέλεγχο του σχεδίου της σύμβασης και της διαδικασίας ανάδειξης πλειοδότη για την πώληση του 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» από το ΤΑΙΠΕΔ.

    Στη συνέχεια το Κλιμάκιο του ΕΣ, με πρόεδρο τη σύμβουλο Αγγελική Μαυρουδή και εισηγητή τον πάρεδρο Αθανάσιο Καρακόιδα, στην πράξη που εξέδωσαν αναφέρουν, ότι κατά παράβαση των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού, οι όροι των άρθρων 6.1 και 6.2 και του παραρτήματος Α΄της πρόσκλησης υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη διαδικασία πώλησης, περιόρισαν τη συμμετοχή στη διαδικασία, μόνο σε οικονομικούς φορείς που διαθέτουν νομική προσωπικότητα και σε ενώσεις ή κοινοπραξίες τους.

    [03] Γκ. Χαρδούβελης: Κάνουμε το σωστό και το αναγκαίο για τη χώρα

    Σε σύντομη παρέμβασή του στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, υπεραμύνθηκε της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ απορρίπτοντας αλλαγές, καθώς, όπως επισήμανε δεν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας. Επίσης, χαρακτήρισε λογικές τις αντιδράσεις που υπάρχουν, τόσο από τους πολίτες, όσο και από βουλευτές της συμπολίτευσης τονίζοντας, ωστόσο, ότι δικό του καθήκον είναι να κάνει το σωστό και το δίκαιο χωρίς λαϊκισμούς και παροχολογία.

    «Αντιλαμβάνομαι την πίεση των βουλευτών της συμπολίτευσης που μεταφέρουν αιτήματα πολιτών, των οποίων είναι δικαιολογημένη η οργή τους σε μία σκληρή περίοδο. Οφείλω, όμως, να πω, πως τώρα που το πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του και αρχίζουμε να πατάμε στα πόδια μας με λιγότερες εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, ο δικός μου ρόλος και των βουλευτών, είναι να διαφυλάξουμε την πορεία της κοινωνίας και της χώρας για την έξοδό της από την κρίση. Να κάνουμε το σωστό και αναγκαίο για τη χώρα, για τους πολλούς που υπήρξαν θύματα της κρίσης. Δεν θέλουμε οι θυσίες τους να πάνε χαμένες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης.

    «Πεποίθηση μου είναι ότι κάνουμε το σωστό και το αναγκαίο για τη χώρα μας, χωρίς διακρίσεις, με υπευθυνότητα και χωρίς λαϊκισμό και παροχολογία. Όσο βελτιώνονται τα δημοσιονομικά μεγέθη τόσο θα μεγαλώνουν και οι προϋποθέσεις για μικρότερη και δικαιότερη επιβάρυνση, ιδιαίτερα των αδύναμων. Αυτή είναι η πολιτική και η στρατηγική της κυβέρνησης. Λιγότεροι φόροι, υψηλότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας» πρόσθεσε.

    [04] Η Gazprom υποστηρίζει ότι η ροή φυσικού αερίου προς την Πολωνία παραμένει σταθερή

    Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι η Πολωνία εξακολουθεί να λαμβάνει τις ίδιες ποσότητες φυσικού αερίου που λάμβανε τις τελευταίες ημέρες, απαντώντας στις κατηγορίες της Βαρσοβίας ότι έχει μειώσει τις παραδόσεις της από τις αρχές της εβδομάδας έως και κατά 24%.

    Η Gazprom χαρακτήρισε "λανθασμένους" τους ισχυρισμούς της πολωνικής εταιρείας μεταφοράς αερίου PGNiG, σημειώνοντας ότι πραγματοποιεί τις εξαγωγές "ανάλογα με τις διαθέσιμες πηγές".

    Όσον αφορά τις "αποκλίσεις" που παρατηρήθηκαν, η Gazprom εξήγησε με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ότι "σε κάθε περίπτωση, οι παραδόσεις φυσικού αερίου γίνονται ανάλογα με τις διαθέσιμες ποσότητες για εξαγωγή και για τον εφοδιασμό των υπόγειων δεξαμενών στο ρωσικό έδαφος".

    Η Πολωνία, συνέχισε η ρωσική εταιρεία, εξακολουθεί να λαμβάνει τις ίδιες ποσότητες με τις προηγούμενες ημέρες, δηλαδή 23 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως.

    [05] Οι «Νύχτες Πρεμιέρας» γίνονται 20 χρόνων

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - «Νύχτες Πρεμιέρας» συμπληρώνει τα είκοσι του χρόνια και παρουσιάζει ένα επετειακό πρόγραμμα (από τις 17 μέχρι τις 28/9 στις αίθουσες Δαναός 1 & 2, Όπερα 1 & 2, Ιντεάλ και Ταινιοθήκη) γεμάτο κινηματογραφικά διαμάντια του ανεξάρτητου σινεμά, μια εκλεκτή σοδειά από τις πιο προσδοκώμενες ταινίες της χρονιάς, πολυσυζητημένα ντοκιμαντέρ, ελληνικές εκπλήξεις, δημιουργίες που παντρεύουν απολαυστικά τη μουσική με τον κινηματογράφο, κλασικούς σταθμούς του παρελθόντος και μεταμεσονύκτιες προβολές.

    «Έχουν περάσει ήδη 25 χρόνια από τότε που ο Γιώργος Τζιώτζιος είχε το όραμα να φτιάξει ένα καινούριο μεγάλο κινηματογραφικό περιοδικό και λίγο αργότερα ο ίδιος αυτός άνθρωπος- που δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας- ίδρυσε και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- "Νύχτες Πρεμιέρας" που κλείνει φέτος 20 χρόνια ζωής. Αυτή την διπλή επέτειο σκεφτήκαμε με πολλούς τρόπους να την γιορτάσουμε, είτε συγκεντρώνοντας τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, είτε προβάλλοντας τις καλύτερες του ελληνικού σινεμά, είτε των τελευταίων 25 χρόνων. Αλλά μας φάνηκαν όλα παρωχημένα, αναμενόμενα και ίσως βαρετά. Τελικά καταλήξαμε σε μια παράξενη ιδιόμορφη εκδήλωση», ανέφερε στην έναρξη της σημερινής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο Ιανός, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 September 2014 - 16:30:21 UTC