Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: «Παραμύθια» τα περί διαπραγμάτευσης του χρέους
  • [02] Σ. Βούλτεψη: Εξαιρετικά σημαντικοί οι τομείς του χαρτοφυλακίου του Έλληνα επιτρόπου
  • [03] Επανέκδοση τριετών και πενταετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου
  • [04] Δεν υπήρξε συμφωνία στην ΕΕ για την εφαρμογή των κυρώσεων στη Ρωσία
  • [05] Τζ. Κέρι: Ο διεθνής συνασπισμός θα νικήσει το Ισλαμικό Κράτος

  • [01] Π. Καμμένος: «Παραμύθια» τα περί διαπραγμάτευσης του χρέους

    Eπίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, της συγκυβέρνησης και του αντιπροέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια της ομιλίας του σε πολιτική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

    Χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά «εκπρόσωπο των δανειστών» και τον κατηγόρησε ότι είναι εκείνος που με δική του απόφαση οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση και με τα λόγια του «παρέσυρε» τους πολίτες. «Είχε το θράσος να μιλήσει για «ράλι της οικονομίας» ο πρωθυπουργός και την ίδια ώρα μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν μπορούν να αντέξουν», είπε και πρόσθεσε πως η οικονομία της χώρας έχει «καταρρεύσει» και δεν βρίσκεται σε ανάκαμψη. Είπε, ακόμα, ότι είναι «παραμύθια» τα περί διαπραγμάτευσης του χρέους, που λέει ο πρωθυπουργός και τόνισε πως είναι «ανίκανος» να διαπραγματευθεί. "Παραμύθια" είναι και τα περί εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια.

    Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο δημοκρατικός λαός θα «λιντσάρει δημοκρατικά» τη σημερινή κυβέρνηση, με τον ίδιο τρόπο που ο δημοκρατικός λαός της Χαλκιδικής «λίντσαρε» τον Χρήστο Πάχτα, όπως είπε, επειδή δεν επανεκλέχθηκε δήμαρχος Αριστοτέλη.

    Ζήτησε από τους έντιμους δικαστές να αντισταθούν στις παραβιάσεις του Συντάγματος και κάλεσε τον λαό «να διώξει την κυβέρνηση και την ξένη κατοχή», λέγοντας πως « οι κατακτητές σε αυτό τον τόπο έχουν λίγα χρόνια και οι Φούχτελ θα τα μαζέψουν γρήγορα με απόφαση του ελληνικού λαού». Επίσης, κάλεσε τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που διαφωνούν με τον ΕΝΦΙΑ να «ανατρέψουν» την κυβέρνηση.

    Σχετικά με τις «κόκκινες γραμμές», που θέτει το κόμμα του για συμμετοχή σε κυβέρνηση, επισήμανε ότι σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η υπερφορολόγηση.

    Τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας. Παραβρέθηκαν οι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ (Μακρή, Κουίκ, Χαϊκάλης, Μελάς, Δαμαβολίτης, Κόλλια-Τσαρουχά, Κουντουρά, Ξουλίδου, Ουζουνίδης) και ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

    Το «παρών» έδωσαν και εργαζόμενοι της Coca Cola, οι οποίοι άνοιξαν πανό και ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη συμπαράσταση του κόμματος στον αγώνα τους.

    [02] Σ. Βούλτεψη: Εξαιρετικά σημαντικοί οι τομείς του χαρτοφυλακίου του Έλληνα επιτρόπου

    Εξαιρετικά σημαντικούς χαρακτήρισε τους τομείς που περιλαμβάνει το νέο χαρτοφυλάκιο που ανατέθηκε στον Έλληνα επίτροπο, Δ. Αβραμόπουλο, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

    Η κ. Βούλτεψη σημείωσε ότι το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, δημιουργήθηκε από τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, προκειμένου, όπως ο ίδιος ανέφερε στην ομιλία του, να δοθεί προτεραιότητα σε μία νέα πολιτική μετανάστευσης που «με αποφασιστικότητα θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης, ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέψει στην Ευρώπη να γίνει ελκυστικός προορισμός για άτομα αυξημένων προσόντων».

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε πως αξίζει να σημειωθεί ότι οι τομείς που ανέλαβε η Ελλάδα είναι αυτοί της προστασίας και διαχείρισης των συνόρων, της πολιτικής ασύλου και της εσωτερικής ασφάλειας και αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και των σύγχρονων υπερεθνικών απειλών. «Τομείς κορυφαίας σημασίας σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει και με τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αισθάνονται όσο ποτέ την ανάγκη να νιώσουν ασφαλείς μέσα με μία ενωμένη Ευρώπη. Με σεβασμό στον άνθρωπο και τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες του» τόνισε.

    [03] Επανέκδοση τριετών και πενταετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου

    Σε επανέκδοση τριετών κα πενταετών, ομολόγων προχωρά αύριο το υπουργείο Οικονομικών. Οι δύο εκδόσεις απευθύνονται σε κατόχους εντόκων γραμματίων (τράπεζες ) που επιθυμούν να τα ανταλλάξουν με τους νέους μεγαλύτερης διάρκειας τίτλους. Στόχος είναι οι τίτλοι που θα ανταλλαγούν να φθάσουν το 1 δισ. ευρώ.

    Πρόκειται για κίνηση που είχε προαναγγελθεί από το υπουργείο Οικονομικών και αποσκοπεί αφενός στη μείωση του κόστους δανεισμού του ελληνικού δημοσίου και αφετέρου στην επιμήκυνση της διάρκειάς του. Οι κάτοχοι των εντόκων γραμματίων θα μπορούν να τα ανταλλάξουν με ομόλογα λήξης το 2019 και κουπόνι 4,75% και ομόλογα λήξης το 2017 και κουπόνι 3,375%.

    [04] Δεν υπήρξε συμφωνία στην ΕΕ για την εφαρμογή των κυρώσεων στη Ρωσία

    Οι πρεσβευτές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατέληξαν σήμερα σε μια απόφαση για την εφαρμογή των κυρώσεων οι οποίες αποφασίστηκε να επιβληθούν σε βάρος της Ρωσίας λόγω της ανάμιξής της στην ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία και θα συναντηθούν εκ νέου αύριο, είπαν διπλωματικές πηγές.

    Οι διπλωματικές πηγές αυτές επισήμαναν ότι παρά το γεγονός πως η Γερμανία πιέζει να τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις, πολλές άλλες χώρες μέλη της ΕΕ θέλουν αυτές να καθυστερήσουν, διότι η εκεχειρία στην Ουκρανία εξακολουθεί να τηρείται σε γενικές γραμμές.

    Οι διπλωμάτες είπαν πάντως ότι η γενική κατεύθυνση είναι πως οι κυρώσεις θα τεθούν σε εφαρμογή, με τη δημοσίευσή τους στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

    [05] Τζ. Κέρι: Ο διεθνής συνασπισμός θα νικήσει το Ισλαμικό Κράτος

    Η διεθνής κοινότητα δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθεί το Ισλαμικό Κράτος να αυξάνει τη δύναμή του, προειδοποίησε σήμερα από τη Βαγδάτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, σημειώνοντας ότι το Ιράκ είναι ένας βασικός εταίρος της Ουάσινγκτον στον αγώνα της κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

    "Μας συμφέρει όλους να στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση του Ιράκ σε αυτό το κρίσιμης σημασίας σταυροδρόμι. Ο συνασπισμός που βρίσκεται στο επίκεντρο στην στρατηγικής μας σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται τις επόμενες ημέρες" σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην ιρακινή πρωτεύουσα. "Και αυτό θα γίνει επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο κόσμος δεν θα καθίσουν απλώς να παρακολουθούν να εξαπλώνεται το κακό του Ισλαμικού Κράτους", πρόσθεσε.

    Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε βέβαιος ότι ο συνασπισμός αυτός θα επιτύχει την αποστολή του. "Ξέρουμε όλοι ότι (...) τελικά ο διεθνής συνασπισμός μας θα καταφέρει να εξαλείψει την απειλή στο Ιράκ, στην περιοχή και στον κόσμο", είπε χαρακτηριστικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 September 2014 - 18:30:21 UTC