Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από τον θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη
  • [02] Προηγείται με 54% το «ναι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας
  • [03] Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του Ντέιβιντ Χέινς
  • [04] Με 5 αγώνες συνεχίζεται η 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα

  • [01] Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από τον θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη

    Ταλαντούχο , οξυδερκή διπλωμάτη, οραματιστή πατριώτη υποδειγματικό δημόσιο λειτουργό χαρακτήρισε τον Γιάννο Κρανιδιώτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από το χαμό του.

    Μεταξύ όλων ο κ. Βενιζέλος τόνισε:«όλη η ζωή και η πορεία του υπήρξε στην κυριολεξία μια ζωντανή γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ενώ η παρουσία του στο δημόσιο βίο αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί ένα σύμβολο συνεχούς και αδιάλειπτης συμπόρευσης του ελλαδικού και του κυπριακού Ελληνισμού.

    Είχα την τύχη και το προνόμιο να συνδεθώ και να συνεργαστώ στενά με τον Γιάννο Κρανιδιώτη, ιδιαίτερα κατά την περίοδο που ξεκίνησε και τροχοδρομήθηκε η ευρωπαϊκή πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και γνωρίζω προσωπικά πόσο συνέβαλαν οι επιτυχείς, λεπτοί, πολιτικοί και διπλωματικοί του χειρισμοί στο να είναι σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία ένα απόλυτα ασφαλές και ισότιμο κράτος ? μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ίδιος οραματίστηκε και εργάστηκε σκληρά για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμώντας σωστά ότι η εξέλιξη αυτή θα αποτελούσε τον καταλύτη για την επανεκκίνηση των διπλωματικών προσπαθειών για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της νήσου.

    Σε μια εποχή που ο Ελληνισμός βρίσκεται αντιμέτωπος με κρίσιμες προκλήσεις, τιμούμε σήμερα τη μνήμη του πολιτικού και διπλωμάτη Γιάννου Κρανιδιώτη και κρατάμε ζωντανή την πολιτική του παρακαταθήκη, συνεχίζοντας, σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση, τις προσπάθειές του για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού».

    [02] Προηγείται με 54% το «ναι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας

    Προβάδισμα φαίνεται πως αποκτούν οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο έναντι των πολιτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής της στη χώρα, κατέγραψε μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε, μόλις 5 ημέρες πριν το δημοψήφισμα, από την εταιρεία ICM και την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Sunday Times.

    Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Telegraph, ωστόσο δημοσιεύτηκε ως πρώτο θέμα στην πρώτη σελίδα της Sunday Times, πριν την επίσημη δημοσίευσή της, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι το ποσοστό των πολιτών που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας έχει ανέλθει στο 54%, ενώ το ποσοστό όσων επιθυμούν την παραμονή της στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται στο 46%.

    Ωστόσο, το δείγμα το πολιτών που ερωτήθηκαν -705 άτομα- είναι μικρό, κάτι που σημαίνει ότι το περιθώριο λάθους είναι υψηλότερο σε σχέση με άλλες δημοσκοπήσεις.

    Το δημοψήφισμα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου.

    [03] Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του Ντέιβιντ Χέινς

    Το Ισλαμικό Κράτος (IK) ανέλαβε χθες την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό ενός νέου ομήρου, του βρετανού εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Ντέιβιντ Χέινς, τη στιγμή που οι ΗΠΑ εντείνουν τις πρωτοβουλίες για τη δημιουργία διεθνούς συνασπισμού κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης που δρα στο Ιράκ και τη Συρία.

    Το ΙΚ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει το φόνο του 44χρονου Ντέιβιντ Χέινς, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

    Πρόκειται για την τρίτη εκτέλεση του είδους αυτού σε ένα μήνα, μετά τις εκτελέσεις δύο αμερικανών δημοσιογράφων και ομήρων στη Συρία, των Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ.

    Στο βίντεο διάρκειας δύο λεπτών και 27 δευτερολέπτων, με τίτλο "Ένα μήνυμα προς τους συμμάχους της Αμερικής", η τζιχαντιστική οργάνωση επικρίνει τη Βρετανία για την προσχώρησή της στο συνασπισμό των ΗΠΑ, οι οποίες πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ στο Ιράκ.

    "Προσχωρήσατε εθελοντικά σε ένα συνασπισμό με τις ΗΠΑ εναντίον του ΙΚ, όπως ο προκάτοχός σας Τόνι Μπλερ έκανε πριν από εσάς, ακολουθώντας μια τάση μεταξύ των βρετανών πρωθυπουργών που δεν μπορούν να βρουν το θάρρος να πουν όχι στους Αμερικανούς", λέει ο δήμιος που έχει καλυμμένο το πρόσωπο, απευθυνόμενος στον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

    Το πρόσωπο αυτό, που μπορεί να είναι το ίδιο με αυτό στα βίντεο που δείχνουν τις εκτελέσεις των Σότλοφ και Φόλεϊ, προσθέτει ότι η συμμαχία αυτή "θα επιταχύνει την καταστροφή σας" και να βυθίσει τους βρετανούς πολίτες σε έναν "άλλον πόλεμο αιματηρό και ανίκητο". Ο άνδρας απειλεί επίσης να εκτελέσει έναν ακόμη βρετανό όμηρο που εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο.

    'Εντονη ήταν η αντίδραση του Κάμερον λίγο μετά τη μετάδοση του βιντεοσκοπημένου μηνύματος, με τον βρετανό πρωθυπουργό να καταγγέλλει την "αποτρόπαια δολοφονία".

    "Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταδιώξουμε τους δολοφόνους και να διασφαλίσουμε ότι θα λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα πάρει αυτό", πρόσθεσε σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Κάμερον αναμένεται να προεδρεύσει σήμερα της συνεδρίασης της επιτροπής κρίσης Cobra που θα εξετάσει την κατάσταση.

    [04] Με 5 αγώνες συνεχίζεται η 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα

    Με τις αναμετρήσεις Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης στις 16:00, ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη, Ατρόμητος-Παναιτωλικός, Λεβαδειακός-Πανθρακικός στις 18:15 και Καλλονή-Παναθηναϊκός στις 20:30 συνεχίζεται σήμερα η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.

    Στις χθεσινές αναμετρήσεις σημείωθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Βέροια-Κέρκυρα 2-1, ΠΑΟΚ-Νίκη Βόλου 3-0 και Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα της σημερινής αγωνιστικής

    Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 14/9 16:00

    ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 14/9 18:15

    Ατρόμητος-Παναιτωλικός 14/9 18:15

    Λεβαδειακός-Πανθρακικός 14/9 18:15

    Καλλονή-Παναθηναϊκός 14/9 20:30

    Η αυλαία της 3ης αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα με τον αγώνα Εργοτέλης-Πλατανιάς στις 19:30.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 September 2014 - 8:30:21 UTC