Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Εκλογές χθες» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας
  • [02] Κριτική ΠΟΜΙΔΑ στις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα για τη φορολόγηση ακινήτων
  • [03] Πανελλαδική διαμαρτυρία εκτάκτων αρχαιολόγων
  • [04] Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
  • [05] Ανοίγει αύριο η αυλαία του 37ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

  • [01] «Εκλογές χθες» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας

    «Εκλογές χθες», ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, γιατί, όπως είπε, μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και με διαπραγματευτική ισχύ θα μπορέσει να διαπραγματευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    «Η διαπραγμάτευση είναι κομβικής σημασίας, η χώρα πρέπει να διαπραγματευθεί και να μην αποφασίσουν οι άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Με κυβέρνηση Σαμαρά θα αποφασίσουν οι εταίροι, χωρίς η χώρα να διεκδικήσει, γι αυτό ζητάμε εκλογές, να προσφύγουμε το συντομότερο στη λαϊκή ετυμηγορία», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που δίνει στην 79η ΔΕΘ.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην κριτική της κυβέρνηση για «παροχολογία», σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε χθες το βράδυ και σημείωσε: «Είναι προσβλητικό για τον κόσμο που υποφέρει να μιλάνε κάποιοι για παροχές», είπε και πρόσθεσε: «Είναι τρελοκομείο ο ΕΝΦΙΑ, έχει επικρατήσει παράνοια στον κόσμο, δεν έχει να πληρώσει. Είναι παροχή να καταργήσεις αυτό τον νόμο;» Παράλληλα δήλωσε πως το ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, που παρουσίασε, «δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με κανέναν δανειστή».

    [02] Κριτική ΠΟΜΙΔΑ στις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα για τη φορολόγηση ακινήτων

    Σκληρή κριτική στις χθεσινές εξαγγελίες του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τη φορολόγηση ακινήτων ασκεί με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

    «Από τη στιγμή που δεν μπορέσαμε να πείσουμε τη σημερινή κυβέρνηση να μην εξοντώσει φορολογικά τους «νοικοκυραίους», τη μεσαία τάξη αυτής της χώρας, με το διπλό φόρο που λέγεται ΕΝΦΙΑ, δεν θα είχαμε βέβαια την αξίωση μεγαλύτερης κατανόησης από μια μελλοντική κυβέρνηση της σημερινής αντιπολίτευσης. Ομως οι χθεσινές εξαγγελίες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με τη σχεδιαζόμενη επιβολή νέου «προοδευτικού Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ)», δείχνουν ότι ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να μας φανεί πραγματικός «παράδεισος», σε σχέση με την «κόλαση» ενός «προοδευτικότερου» και «δικαιότερου» ΦΜΑΠ σαν αυτόν που σκιαγράφησε ο κ. Πρόεδρος», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΜΙΔΑ.

    [03] Πανελλαδική διαμαρτυρία εκτάκτων αρχαιολόγων

    Ενημερωτικά φυλλάδια και μπαλόνια μοιράζουν έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, μέλη του συλλόγου εκτάκτων αρχαιολόγων για να προωθήσουν τα αιτήματα τους, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού.

    Η διαμαρτυρία είναι πανελλαδική και γίνεται επίσης έξω από τα Μουσεία Ακρόπολης στην Αθήνα και έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης.

    Τα σημεία στα οποία εστιάζεται η διαμαρτυρία είναι μεταξύ άλλων η αναδιοργάνωση των Εφοριών και το ενδεχόμενο οι συγχωνεύσεις να οδηγήσουν σε απώλεια θέσεων εργασίας, καθώς και απαίτηση, ως προαπαιτούμενο, για τις νέες προσλήψεις ν

    [04] Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

    Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται από σήμερα Κυριακή (14-9-2014) έως και την τέταρτη (17-9-2014) στα ηπειρωτικά οι οποίες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρές ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους άνεμους.

    Πιο αναλυτικά:

    1. Σήμερα Κυριακή (14-9-2014) βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ηπειρο, τη Θεσσαλία και πιθανόν για λίγο στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το βόρειο Ιόνιο.

    2. Αύριο δευτέρα (15-9-2014) βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

    3. Μεθαύριο τρίτη (16-9-2014) βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία την Εύβοια , την κεντρική και ανατολική Στερεά και πιθανόν για λίγο στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου.

    4. Την τέταρτη (17-9-2014) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες βαθμιαία θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά και το βράδυ θα εξασθενήσουν.

    [05] Ανοίγει αύριο η αυλαία του 37ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

    Tο καθιερωμένο του ραντεβού με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας δίνει και φέτος το 37ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 20 Σεπτεμβρίου. H μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων στη Δράμα, κλείνει φέτος τα 37 αλλά γιορτάζει την συμπλήρωση 20 χρόνων από την θέσπιση του διεθνούς της τμήματος προβάλλοντας συνολικά 204 ταινίες σε όλα τα προγράμματά αλλά και τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της.

    «Η ταινία μικρού μήκους είναι "άμεσης απόδοσης". Δύναται να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα άρα και να αποτυπώσει τη ζώσα πραγματικότητα. Κι έτσι η οθόνη της Δράμας γίνεται καθρέφτης της κοινωνίας μας, άλλοτε άκρως ρεαλιστικός κι άλλοτε λιγότερο» σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Αντώνης Παπαδόπουλος . Και προσθέτει: «Τα τελευταία χρόνια έχει ενεργοποιηθεί τα μέγιστα η συνέργεια των ελλήνων κινηματογραφιστών εκτινάσσοντας τις ανεξάρτητες παραγωγές παρόλο που δυστυχώς ελαχιστοποιεί ή ακόμα και μηδενίζει τις αμοιβές των κινηματογραφιστών».

    Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα από τις 165 αιτήσεις που κατατέθηκαν φέτος, επιλέχθηκαν 38 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία του φεστιβάλ.

    Οι φετινές «μικρές» που διαγωνίζονται, είναι ανεξάρτητες στην πλειονότητά τους παραγωγές. Ανάμεσά τους μόλις δύο ντοκιμαντέρ και πέντε animation, στα οποία συμμετέχουν αρκετοί παλιοί γνώριμοι του φεστιβάλ που έχουν διακριθεί στο παρελθόν.

    H οικονομική κρίση και η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα συνεχίζουν να απασχολούν και φέτος μια μεγάλη μερίδα των νεαρών δημιουργών -είτε ως κεντρικός πυρήνας των ιστοριών τους, είτε ως φόντο σε μια Ελλάδα που δοκιμάζεται: ανεργία, φτώχια, έξαρση του εθνικισμού, ρατσισμός, άστεγοι. Σταθερή θεματική οι διαπροσωπικές σχέσεις (οικογένεια, έρωτας, φιλία), οι υπαρξιακές αναζητήσεις, το επερχόμενο τέλος, η μοναξιά και η τρίτη ηλικία.

    Το θέμα ταμπού του παιδικού θανάτου, η πώληση βρεφών, το μπούλινγκ, η αδυναμία των γονιών να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα της κρίσης, αποτελούν μερικές ακόμα φετινές θεματικές. Ωστόσο, ευδιάκριτη είναι και μια τάση για ταινίες χωρίς ξεκάθαρη θεματική, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μια πιο πειραματική ή αντισυμβατική αναζήτηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 September 2014 - 10:30:22 UTC