Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αργ. Ντινόπουλος: «Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει στη νέα περιφερειάρχη Αττικής να εκδώσει άμεσα κουπόνια σίτισης;»
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: «Τα παιχνίδια με τους θεσμούς πληρώνονται τελικά»
  • [03] Τον Ν. Αλιβιζάτο προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Στ. Θεοδωράκης
  • [04] Π. Μοσκοβισί: Σε νέα περίοδο σταθερότητας και υποστήριξης της ανάπτυξης βαδίζει η Ευρώπη

  • [01] Αργ. Ντινόπουλος: «Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει στη νέα περιφερειάρχη Αττικής να εκδώσει άμεσα κουπόνια σίτισης;»

    Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ , αλλά και την σημερινή συνέντευξή του, στις οποίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει την κατάργηση του Καλλικράτη ο υπουργός εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος έκανε προς το ΑΠΕ -ΜΠΕ την παρακάτω δήλωση:

    «Ο κ. Τσίπρας παρουσιάστηκε ως Άγιος Βασίλης αφού έταξε ακόμη και το δώρο των Χριστουγέννων.

    Το κόκκινο φόντο των τηλεοπτικών εμφανίσεών του θυμίζει περισσότερο αγιοβασιλιάτικη φιέστα παρά την επαναστατική ανατροπή που ευαγγελίζεται.

    Υποσχέθηκε ?ανάμεσα σε όλα τα άλλα- δωρεάν κουπόνια σίτισης ( σε 300.000 οικογένειες), δωρεάν ρεύμα ( σε 300.000 νοικοκυριά) , επιδότηση ενοικίου( 4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για 25.000 διαμερίσματα), κάρτα μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με συμβολική συμμετοχή.

    Για την άμεση ? όπως είπε- αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

    Αλλά αυτή η ανθρωπιστική κρίση πλήττει ?κυρίως !- την Αττική.

    Η Περιφέρεια Αττικής έχει σήμερα στο ταμείο της 350 εκατομμύρια , από δικούς της πόρους.

    Άλλα 300 εκατομμύρια από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ ( 2014-2020) μπορούν να διατεθούν ( από το συνολικό 1, 3 δις που δικαιούται η Περιφέρεια Αττικής) για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

    Άλλα 600 εκατομμύρια είναι το υπόλοιπο του ΕΣΠΑ 2007-2013.

    Αυτοί είναι , ενδεικτικά , μερικοί από του πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

    Ο Αλέξης Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη έκανε σώου ευαισθησίας, αποκαλώντας , μάλιστα απαξιωτικά τους σημερινούς Δήμους ? ετεροδιοίκηση.

    Ούτε λέξη , όμως, για τόσα εκατομμύρια της Περιφέρειας Αττικής τα οποία , σε συνεννόηση , βέβαια , με την ίδια την Περιφέρεια , μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

    Αφού έχουν τα λεφτά γιατί δεν δεσμεύονται ότι θα εκδώσουν άμεσα κουπόνια σίτισης ;

    [02] Ευ. Βενιζέλος: «Τα παιχνίδια με τους θεσμούς πληρώνονται τελικά»

    Τριπλό προσκλητήριο, προς κινήσεις και κόμματα που αυτοτοποθετούνται στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης, προς τους ενεργούς πολίτες, καθώς επίσης και προς τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αγκαλιάσουν την προσπάθεια, απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης και των προσυνεδριακών διαδικασιών, μιλώντας σε πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αναλαμβάνουν την προσπάθεια οργάνωσης του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης και θα μετέχουν εκ μέρους του κόμματος στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή.

    Στη συνάντηση που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το συνέδριο αφορά στο μέλλον της παράταξης αλλά και του τόπου, σημείωσε ότι στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή και στη Γραμματεία της ΕΟΕ θα μετέχουν ισότιμα όλοι και πως η Επιτροπή είναι εκείνη που θα απευθύνει την πρόσκληση συμμετοχής στο συνέδριο.

    «Επειδή είμαστε υπεύθυνοι θεσμικά αλλά όχι αφελείς, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε άλλο ενδεχόμενο», τόνισε και άσκησε παράλληλα δριμεία κριτική προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη χτεσινή ομιλία του στη ΔΕΘ. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε σεβασμό στους θεσμούς με αφορμή την προεδρική εκλογή, σημείωσε ότι το θέμα θα καταστεί επίκαιρο όταν έρθει ο χρόνος με βάση τις συνταγματικές προβλέψεις. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για προσπάθεια δημιουργίας μιας «νοσηρής» κατάστασης και «ανιστόρητης» συζήτησης σε σχέση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και είπε ότι κάποιοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την προεδρική εκλογή ως «όχημα αστάθειας». «Τα παιχνίδια με τους θεσμούς που δυστυχώς τα ?χουμε κάνει κι εμείς στο παρελθόν, πληρώνονται τελικά», είπε και τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει «αυτή η ανιστόρητη συζήτηση».

    Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι η χτεσινή ομιλία του «είναι μια βαθιά ασέβεια στις θυσίες, τις ταλαιπωρίες και τις αγωνίες του ελληνικού λαού». Έκανε λόγο για «φεστιβάλ ανευθυνότητας, παροχολογίας», για στυλ «του μαυρογυαλούρου», του «δώσε κι εμένα μπάρμπα», που, όπως υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, αποκαλύπτει κάτι «ενδόμυχο» για τον ΣΥΡΙΖΑ, την έλλειψη πίστης ότι μπορεί να κληθεί σύντομα να εφαρμόσει αυτά που υπόσχεται, «γιατί αν είχαν την βεβαιότητα ότι θα κληθούν να εφαρμόσουν έστω κατ' ελάχιστο αυτά που υπόσχονται θα ήταν φειδωλοί». Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο «λεφτά υπάρχουν» είπε ότι αυτό είχε ειπωθεί τότε σε άλλα συμφραζόμενα και σε άλλες συνθήκες, για να κατηγορήσει τον κ. Τσίπρα ότι αυτός είναι τώρα που «τα δίνει όλα», αναφέροντας: «Αλέξη δώσ' τα όλα» και επικρίνοντας τον ότι δεν μίλησε καθόλου για διαρθρωτικές αλλαγές, νέο παραγωγικό μοντέλο, σύγχρονο κράτος. «Αυτοί που επαγγέλλονται το νέο έρχονται και παρουσιάζονται ως συνεχιστές της χειρότερης εκδοχής της μεταπολιτευτικής φαυλότητας», σημείωσε.

    [03] Τον Ν. Αλιβιζάτο προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Στ. Θεοδωράκης

    Τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής αναφέρει πως ο Νίκος Αλιβιζάτος θα ήταν μια εξαιρετική περίπτωση για το αξίωμα του Προέδρου, ο οποίος μάλιστα θα μπορούσε να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις και να καταστεί εφικτή η εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

    Προαναγγέλει ότι στις 21 Σεπτεμβρίου θα εξειδικεύσει τις βασικές προτάσεις του κόμματός του. Υπογραμμίζει ότι ένας όρος που θα έθετε για να μετέχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση θα ήταν οι υπουργοί της να έχουν κολλήσει ένσημα εκτός πολιτικής.

    Θέτει τον πήχυ της επιτυχίας του Ποταμιού στο 6,6% που πήρε στις ευρωεκλογές, ενώ για το σενάριο μιας συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ λέει ότι δεν έχει καμία διάθεση να πυροβολεί μαζί με τον κ. Καμμένο ψεκαστικά αεροπλάνα.

    [04] Π. Μοσκοβισί: Σε νέα περίοδο σταθερότητας και υποστήριξης της ανάπτυξης βαδίζει η Ευρώπη

    Την πεποίθησή του ότι κατά τη Συνάντηση Κορυφής της 6ης Οκτωβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα γνωρίσει μια «στροφή» περνώντας σε μια νέα περίοδο «σταθερότητας και υποστήριξης της ανάπτυξης και της απασχόλησης», εξέφρασε ο Πιέρ Μοσκοβισί που έχει επιλεγεί ως μελλοντικός Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων. Τη σχετική συνέντευξη έδωσε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο και τηλεόραση.

    Υποστηρίζοντας την πεποίθησή του αυτή, ο Π. Μοσκοβισί εξήγησε ότι «οι Ευρωπαίοι πολίτες έστειλαν ένα μήνυμα (με τις ευρωεκλογές) και εάν δεν γίνει τίποτα θα εκληφθεί ως απόρριψη».

    «Εάν κατά τη διάρκεια της πενταετίας» πρόσθεσε, «δεν υπάρξει μια αποφασιστική δράση για την ανάπτυξη και την απασχόληση, θα είναι και το τέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος».

    Υποστήριξε στη συνέχεια ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο πρόεδρος Γιούνκερ « είναι στραμμένοι προς την ίδια κατεύθυνση, ήτοι την ανάπτυξη και την απασχόληση (...) για να δοθεί ελπίδα ιδιαίτερα στη νεολαία, την ελληνική νεολαία, την ισπανική, ιταλική καθώς και γαλλική νεολαία» τόνισε.

    Ο Π. Μοσκοβισί απέρριψε κάθε υπαινιγμό τοποθέτησής του «κάτω από την κηδεμονία» των δύο αντιπροέδρων στα πλευρά του, του Φιλανδού Jyrki Katainen και του Λετονού Valdis Dombrovskis.

    «Ένας θα είναι ο Επίτροπος και μια η εξουσία» απάντησε και πρόσθεσε : «Η Επιτροπή είναι ένα συλλογικό όργανο, οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά, ο δε ρόλος των αντιπροέδρων είναι περισσότερο συντονιστικός... η προσπάθεια είναι ιστορική... θα διαμορφώσουμε μια ομάδα δράσης».

    'Εως τις 4 Νοεμβρίου, οπότε θα έχει περάσει την απαραίτητη ακρόαση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την έγκριση του διορισμού του ως Επιτρόπου, ο Π. Μοσκοβισί διατηρεί την βουλευτική του ιδιότητα στη Γαλλία. Ετσι θα συμμετέχει την ερχόμενη Τρίτη, στην έκτακτη σύγκλιση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης κατά την οποία ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της κυβέρνησής του μετά τον ανασχηματισμό και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 September 2014 - 12:30:21 UTC