Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναγνωρίσθηκε το θύμα του αποτρόπαιου εγκλήματος στο Αιγάλεω
  • [02] Υπέρ του επανελέγχου μετατροπής των συμβάσεων ο δήμαρχος Αθηναίων
  • [03] Πλοίο-γεωτρύπανο άρχισε εργασία στην κυπριακή ΑΟΖ
  • [04] Ήττα-έκπληξη του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο

  • [01] Αναγνωρίσθηκε το θύμα του αποτρόπαιου εγκλήματος στο Αιγάλεω

    Αναγνωρίσθηκε αργά το απόγευμα το θύμα του φρικιαστικού εγκλήματος που αποκαλύφθηκε χθες τα ξημερώματα όταν η Πυροσβεστική πήγε να σβήσει φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στην συμβολή των οδών Μούδρου και Στέφανου Σαράφη, στο Αιγάλεω.

    Οι πυροσβέστες βρήκαν δίπλα στον κάδο το πτώμα ηλικιωμένου άνδρα μέσα σε σακούλες απορριμμάτων, τεμαχισμένο σε δύο κομμάτια ενώ έλλειπαν και τα δάχτυλα των χεριών προφανώς για να μην αναγνωρισθεί από τα δακτυλικά αποτυπώματα . Το πτώμα ήταν καμένο από τη μέση και πάνω.

    Τελικά το θύμα αναγνωρίστηκε σήμερα από την οδοντοστοιχία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για 85χρονο ο οποίος έμενε σε μικρή απόσταση από το σημείο και είχε δηλωθεί εξαφάνιση από την κόρη του.

    Στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας βρίσκονται άτομα του στενού περιβάλλοντος του θύματος που δίνουν καταθέσεις στο πλαίσιο της έρευνας για την διακρίβωση των κινήτρων της ανθρωποκτονίας και τον εντοπισμό των δραστών.

    [02] Υπέρ του επανελέγχου μετατροπής των συμβάσεων ο δήμαρχος Αθηναίων

    Ο επανέλεγχος της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με το Π.Δ. Παυλόπουλου ήταν το κύριο θέμα του σημερινού δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων. Κι αυτό παρότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης στην εισαγωγική ομιλία του αναφέρθηκε μόνον στον έλεγχο των πτυχίων και των πιστοποιητικών σπουδών για ενδεχόμενη πλαστότητα.

    Ο κ. Καμίνης ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι ο δήμος είχε ήδη αρχίσει από πέρσι τον έλεγχο γνησιότητας με δική του πρωτοβουλία και ήδη έχει ελεγχθεί το 90% των 5.000 υπαλλήλων. Έως σήμερα έχουν επισημανθεί 63 περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών. Ήρθησαν αυτομάτως οι πράξεις διορισμού 35 υπαλλήλων, των οποίων ο διορισμός ήταν σε συνάρτηση με το πτυχίο τους και οι υπόλοιπες 28 περιπτώσεις βρίσκονται σε διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

    Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων τόνισαν με ένταση ότι το διαφιλονικούμενο ζήτημα είναι αυτό του επανελέγχου των συμβάσεων και όχι η πλαστότητα ως προς την οποία η θέση όλων είναι κοινή: Να διωχθούν όσοι έχουν καταθέσει πλαστούς τίτλους σπουδών.

    Ο εκπρόσωπος της «Ανοιχτής Πόλης» Γ. Σακελλαρίδης, μάλιστα, κατέθεσε ψήφισμα κατά της αξιολόγησης (και του επανελέγχου των συμβάσεων που αποτελεί τμήμα της αξιολόγησης). Ο δήμαρχος Αθηναίων απέρριψε το ψήφισμα και η παράταξή του καταψήφισε την πρόταση να τεθεί ως θέμα ψηφοφορίας η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος.

    [03] Πλοίο-γεωτρύπανο άρχισε εργασία στην κυπριακή ΑΟΖ

    Το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου έδωσε απόψε στην δημοσιότητα φωτογραφία του πλοίου-γεωτρύπανου της Ιταλοκορεατικής κοινοπραξίας ENΙ/KOGAS, που άρχισε σήμερα εργασία στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» του οικοπέδου 9 της κυπριακής ΑΟΖ.

    Το πλοίο γεωτρύπανο , Saipem 10000, θα κάνει τέσσερις γεωτρήσεις .

    Ο υπουργός Ενέργειας , Γιώργος Λακοτρύπης, που επισκέφθηκε το πλοίο, ανέφερε ότι ευχήθηκε στον καπετάνιο και τα μέλη του πληρώματος καλή επιτυχία και τους είπε ότι το υπουργείο του είναι στη διάθεσή τους για ό,τι χρειαστούν.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός είπε ότι δεν έγινε συζήτηση για το θέμα της παρακολούθησης των εργασιών της γεώτρησης από τουρκικά πλοία. Η σημερινή ήταν μια καθαρά τεχνική επίσκεψη με σκοπό την ενημέρωση, πρόσθεσε.

    [04] Ήττα-έκπληξη του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο

    Στο φινάλε των αναμετρήσεων της 1ης αγωνιστικής των ομίλων (2ος) έγινε η μεγάλη έκπληξη στη Β΄ φάση του Κυπέλλου. Ο Απόλλων Καλαμαριάς επιβλήθηκε εντός έδρας με 1-0 του ΠΑΟΚ, χάρις στο γκολ του Ευσταθίου στο 18ο λεπτό της συνάντησης. Οι γηπεδούχοι στάθηκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, υποχρεώνοντας το «δικέφαλο» στην πρώτη εφετινή του ήττα εντός των συνόρων.

    Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε εκδίκηση για την προ ημερών ήττα από την Κέρκυρα για τη Σούπερ Λίγκα επικρατώντας των «Φαιάκων» με 1-0 στους «Ζωσιμάδες» σε αγώνα για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Β΄φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ακόστα στο 13΄ μετά από εξαιρετική προσπάθεια και πάσα του Τσάβες.

    Τα Χανιά έκαναν την έκπληξη και επικράτησαν με 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική του 8ου ομίλου της Β΄φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Τη νίκη στην κρητική ομάδα έδωσε ο Πάγκαλος με σουτ στο 51΄.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 September 2014 - 20:30:20 UTC