Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βελτιώθηκε η δημοσιονομική θέση της Ελλάδας, αλλά θα απαιτηθεί περαιτέρω πρόοδος, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες
  • [02] Νεκρή ήταν η 49χρονη που θάφτηκε στην Περαία
  • [03] Αυξάνονται κατά 20.000 οι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ
  • [04] Η Ρωσία επικρίνει τις αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος κατά του ΙΚ
  • [05] Πρόταση για χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων από τη γερμανική KfW

  • [01] Βελτιώθηκε η δημοσιονομική θέση της Ελλάδας, αλλά θα απαιτηθεί περαιτέρω πρόοδος, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες

    «Θέση μας είναι ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν πρέπει και δεν θα αλλάξουν» δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες Ευρωπαίος αξιωματούχος.

    Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η δημοσιονομική θέση της Ελλάδας έχει βελτιωθεί σημαντικά, αλλά θα απαιτηθεί περαιτέρω πρόοδος. Οποιαδήποτε χαλάρωση των δεσμεύσεων της Ελλάδας σε δημοσιονομικό επίπεδο, υπογράμμισε, θα έστελνε μήνυμα στις αγορές αλλά και στην κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις παλαιές της συνήθειες, τη στιγμή που φτάνει στην ολοκλήρωση των προγραμμάτων μακροοικονομικής προσαρμογής.

    Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ακόμα ότι η οικονομική κατάσταση βελτιώνεται χάρη στις μεταρρυθμίσεις που υιοθετηθήκαν πρόσφατα, αλλά η πρόσβαση στις αγορές παραμένει εύθραυστη.

    Προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα με ασφάλεια, θα απαιτηθεί περισσότερη δουλειά για να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να τεθεί το χρέος σε πτωτική πορεία, πρόσθεσε.

    [02] Νεκρή ήταν η 49χρονη που θάφτηκε στην Περαία

    Καταρρίπτονται από την ιατροδικαστική εξέταση οι καταγγελίες ότι η 49χρονη θάφτηκε ζωντανή στην Περαία Θεσσαλονίκης.

    Από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στη σορό της 49χρονης δεν προέκυψαν στοιχεία.νεκροφάνειας, αλλά ότι ο θάνατος της γυναίκας που ήταν σε τελικό στάδιο καρκίνου επήλθε, όπως είχε διαγνωστεί, χθες το πρωί, σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο.

    Τη νεκροψία-νεκροτομή πραγματοποίησε ο ιατροδικαστής του ΑΠΘ, Φώτης Χατζηνικολάου, παρουσία των ιατροδικαστών Ματθαίου Τσούγκα και Σαμουήλ Ντούγκου Τζάου, ως τεχνικών συμβούλων της οικογένειας, του Θόδωρου Βουγιουκλάκη, ως τεχνικού συμβούλου του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, καθώς και της Διευθύντριας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ελένης Ζαγγελίδου.

    Όπως σημειώνει ο κ. Τσούγκας "δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να υπήρξε νεκροφάνεια. Δεν θα μπορούσε ένας άνθρωπος που έχει θαφτεί και έχει γάζες στο στόμα, να μπορεί να μιλήσει και να φωνάζει?. Επισημαίνε μάλιστα πως δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση ασφυξία αλλά ούτε και να επανέλθει, κάτι για το οποίο συμφωνούν όλοι οι ιατροδικαστές.

    [03] Αυξάνονται κατά 20.000 οι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

    Στα 150.000 άτομα, από 130.000 που ήταν ο αρχικός στόχος, θα ανέλθει ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2014 - 2015 με επιταγή, του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, με απόφαση που υπέγραψε χθες ο Διοικητής του Οργανισμού Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

    Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμβληθεί με τον ΟΑΕΔ.

    [04] Η Ρωσία επικρίνει τις αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος κατά του ΙΚ

    Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας επανέλαβε σήμερα τις επικρίσεις της Μόσχας σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εναντίον θέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, τονίζοντας ότι η οποιαδήποτε διεθνής κινητοποίηση εναντίον της τρομοκρατίας πρέπει να τηρεί το διεθνές δίκαιο και η έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων θα έπρεπε να είχε γίνει με τη συμφωνία της Δαμασκού.

    «Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε δράση αναλαμβάνεται παγκοσμίως, περιλαμβανομένης της χρήσης ισχύος, για να εξουδετερώνονται τρομοκρατικές απειλές, πρέπει να διεξάγεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

    Αναφερόμενος στη Συρία, σημείωσε ότι απαιτείται επίσης η άδεια της κυβέρνησης της χώρας όπου αναλαμβάνεται δράση.

    «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μια τέτοια συνεργασία με τις αρχές της Συρίας», είπε ο Λαβρόφ.

    Οι ΗΠΑ, οι οποίες εδώ και χρόνια καλούν να απομακρυνθεί ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία, αλλά και αρκετά αραβικά κράτη του Κόλπου που έχουν ενταχθεί στην υπό αμερικανική ηγεσία συμμαχία εναντίον του ΙΚ, διεξήγαγαν την Τρίτη για πρώτη αφορά αεροπορικές επιδρομές και πυραυλικές επιθέσεις εναντίον προπυργίων των τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος.

    [05] Πρόταση για χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων από τη γερμανική KfW

    Πρόταση για σύσταση ενός ακόμη υπο- ταμείου, στο πλαίσιο του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (IFG ), που θα αποσκοπεί στη χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας και υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, Σίγκμαρ Γκάμπριελ.

    Όπως δήλωσε ο κ. Μανιάτης μετά τη συνάντηση, η πρόταση που τέθηκε στο τραπέζι από τη γερμανική πλευρά προβλέπει τη χρηματοδοτική συνδρομή στο πρόγραμμα εξοικονόμησης από τη γερμανική τράπεζας KfW, η οποία, ήδη, συμμετέχει με 100 εκατ. ευρώ στο πρώτο από τα τρία υπο- ταμεία του IFG, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα άλλα δύο υπο-ταμεία αποσκοπούν σε κεφαλαιουχική συμμετοχή σε ΜΜΕ καθώς και σε χρηματοδότηση περιφερειακών έργων υποδομής.

    Ο Γερμανός αντικαγκελάριος ανέφερε ότι η αναβάθμιση των κτιρίων ήταν ένας από τους μοχλούς που οδήγησαν τη γερμανική οικονομία στην έξοδο από την κρίση. Επίσης, τόνισε ότι αυτές οι επενδύσεις βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη, τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και επεσήμανε ότι η συζήτηση με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα θα συνεχιστεί.

    Ακόμη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις αναφορικά με τη ρωσο- ουκρανική κρίση και οι πιθανές επιπτώσεις τους στον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο, καθώς και η ελληνική πρόταση για δημιουργία μηχανισμού αλληλεγγύης για το φυσικό αέριο, που θα τεθεί και στο επόμενο συμβούλιο υπουργών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 September 2014 - 18:30:23 UTC