Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σταθάκης: Η φυγή από το Μνημόνιο που επαγγέλλεται η κυβέρνηση, συνιστά την ενσωμάτωση των μνημονιακών ιδεών στην πολιτική της
  • [02] Θ. Παραστατίδης: Η κυβέρνηση επιχειρεί να ενσπείρει το φόβο και την ανασφάλεια, προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκεια της
  • [03] Ν. Καραθανασόπουλος: To KKE kαταψηφίζει τη συγκυβέρνηση
  • [04] Η. Παναγιώταρος: Οι διώξεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι πολιτικές διώξεις
  • [05] Ι. Δημαράς: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση
  • [06] Δ. Αναγνωστάκης: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης
  • [07] Π. Ρήγας: Η ψήφος εμπιστοσύνης, είναι ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα
  • [08] Ι. Μιχελάκης: Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ισχυροποιεί τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης
  • [09] Συμπλοκή στα Σπάτα μεταξύ Ρομά, κατοίκων και αστυνομικών
  • [10] Το Πεντάγωνο δεν εξετάζει προς το παρόν τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας

  • [01] Γ. Σταθάκης: Η φυγή από το Μνημόνιο που επαγγέλλεται η κυβέρνηση, συνιστά την ενσωμάτωση των μνημονιακών ιδεών στην πολιτική της

    Η φυγή από το Μνημόνιο που επαγγέλλεται η κυβέρνηση, συνιστά τη συστηματική και πλήρη ενσωμάτωση των μνημονιακών ιδεών στην πολιτική της, υποστήριξε στην ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, υπερασπιζόμενος παράλληλα το πρόγραμμα που ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, ως «απόλυτα κοστολογημένο, άψογο και ισορροπημένο».

    «Ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης για την έξοδο απ' το Μνημόνιο, μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση και ελάφρυνση του δημόσιου χρέους και έξοδο στις αγορές» σημείωσε ο κ. Σταθάκης. «Συζήτηση όμως για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με το ΔΝΤ δεν φαίνεται να υπάρχει στην ατζέντα - και ελπίζω, το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης να μην είναι το "χαρτί βιωσιμότητας" που χορηγεί το ΔΝΤ στις χώρες του τρίτου κόσμου, προκειμένου να αφήσουν την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους τους για το μέλλον. Και παρά τη φιλολογία για έξοδο στις αγορές, τα πράγματα δείχνουν πως η κυβέρνηση αναζητά 25 δισ. για την επόμενη διετία, παγιδευμένη σε πολιτική χωρίς επιστροφή» πρόσθεσε.

    [02] Θ. Παραστατίδης: Η κυβέρνηση επιχειρεί να ενσπείρει το φόβο και την ανασφάλεια, προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκεια της

    «Η κυβέρνηση επιχειρεί να ενσπείρει το φόβο και την ανασφάλεια, προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκεια και την ανικανότητά της» ανέφερε στην ομιλία του ο εκπρόσωπός των ανεξάρτητων βουλευτών, Θεόδωρος Παραστατίδης.

    «Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης γυρνούν από κανάλι σε κανάλι για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Επικαλούνται αστάθεια και απόσυρση καταθέσεων αν διαδεχθεί αυτήν την κυβέρνηση μία άλλη. Ίσως δεν έχετε ακόμα αντιληφθεί πως εσείς κυβερνάτε και πως εσείς είστε υποχρεωμένοι να απολογηθείτε στον λαό και όχι κάποιοι άλλοι. Γιατί δεν ολοκληρώσατε τον έλεγχο των καταθέσεων που συμπεριλαμβάνονται σε διάφορες λίστες; Από πότε η δημοκρατική διαδοχή στο πλαίσιο του πολιτεύματος παραπέμπει σε αστάθεια;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής.

    [03] Ν. Καραθανασόπουλος: To KKE kαταψηφίζει τη συγκυβέρνηση

    «Καταψηφίζουμε τη συγκυβέρνηση. Δεν πρόκειται να της δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης» ξεκαθάρισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στη Βουλή.

    Παράλληλα, χαρακτήρισε την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης ως επιλογή της κυβέρνησης στο πλαίσιο επιχείρησης συσπείρωσης και υποστήριξε ότι στόχος της είναι «να την αποσπάσει για να κλιμακώσει την αντιλαϊκή πολιτική της, όπως προκύπτει και από το προσχέδιο του προϋπολογισμού».

    Ο κ. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι η μόνη λύση για το χρέος είναι η μονομερής διαγραφή του ή η μη παραδοχή του ενώ έκανε λόγο για κάλπικη αντιπαράθεση μεταξύ συγκυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είπε, μπορεί να προετοιμάζονται για κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές.

    [04] Η. Παναγιώταρος: Οι διώξεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι πολιτικές διώξεις

    «Χωρίς τους οκτώ φυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση δεν χρειάζεται 151 βουλευτές για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά 146. Γι' αυτό τους έχουν στη φυλακή» εκτίμησε στην ομιλία του επί της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.

    Ο κ. Παναγιώταρος στην ομιλία του, υποστήριξε εκ νέου πως οι διώξεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι πολιτικές διώξεις υπαγορευόμενες από την κυβέρνηση, ισχυριζόμενος πως κάτι τέτοιο προκύπτει από δηλώσεις των βουλευτών της ΝΔ, κ.κ. Πιπιλή και Μιχελάκη. Άλλο τόσο, για τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στη διαδικασία, Μάκη Βορίδη, δήλωσε πως όταν ήταν 33 ετών, είχε επισκεφθεί τη Χρυσή Αυγή συνοδευόμενος από συνεργάτη του, «οπότε ήταν αρκετά μεγάλος για να ξέρει τι κάνει».

    [05] Ι. Δημαράς: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση

    «Με την ψήφο μας τους γυρίζουμε την πλάτη και περιφρονούμε όσους επιχειρούν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό», τόνισε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο εισηγητής Γιάννης Δημαράς δηλώνοντας ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την κυβέρνηση.

    Ο κ. Δημαράς καταλόγισε υποκρισία στην πρωθυπουργική πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης λέγοντας πως δεν θα συμβεί αυτό που ισχυρίζονται από την κυβερνητική πλευρά ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης θα τεθεί τέρμα στην προεδρολογία και στην εκλογολογία. Εξάλλου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει δεδηλωμένη και δεν έχει δικαίωμα η κυβέρνηση να αδιαφορεί για το τι επιθυμεί ο ελληνικός λαός και διαπίστωσε μικροκομματικά ερείσματα στην υποβολή της πρότασης.

    [06] Δ. Αναγνωστάκης: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης

    Την άρνηση του κόμματός του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

    Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αρνείται να αντισταθεί στις επιταγές της τρόικας, να διεκδικήσει την αποκατάσταση των λαθών του εξοντωτικού προγράμματος, που μας επέβαλλαν, να συγκρουστεί με τα συμφέροντα των ολίγων και να συγκρουστεί με τις παθογένειες του πελατειακού κράτους, που συντηρεί με τις πολιτικές της».

    [07] Π. Ρήγας: Η ψήφος εμπιστοσύνης, είναι ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα

    «Αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι προς την κυβέρνηση, είναι ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα, για τις προσπάθειες που έκανε ο ελληνικός λαός» τόνισε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, υποστηρίζοντας την πρόταση του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και επιτέθηκε με δριμύτητα στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως επιχειρεί ρεσάλτο στην εξουσία, ενώ καν δεν διαθέτει πρόταση διακυβέρνησης.

    Ο κ. Ρήγας χαρακτήρισε απαράδεκτα τα όσα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αιτιάται περί δυσαρμονίας της σημερινής Βουλής και του λαϊκού αισθήματος, μίλησε για πρωτοφανείς ισχυρισμούς και «κομματικό μικρομεγαλισμό» όταν με βάση τις δημοσκοπήσεις υποστηρίζει ότι ο ελληνικός λαός αποφάνθηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, με το σκεπτικό αυτό θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ο Ομπάμα πριν αναλάβει δεύτερη θητεία και ο Ολάντ επειδή καταπίπτει στις σφυγμομετρήσεις ενώ αιτιολογώντας την πρωθυπουργική πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ανέφερε ότι ήταν επιβεβλημένη ώστε να δοθεί «θεσμική απάντηση» αφού ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας ρεσάλτο στην εξουσία και με «άρπα κόλα» κινήσεις δημιουργεί ανασφάλεια στην κοινωνία.

    [08] Ι. Μιχελάκης: Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ισχυροποιεί τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης

    Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ισχυροποιεί τη διαπραγματευτική της θέση στην προσπάθειά της να καταστεί το χρέος διαχειρίσιμο, ενώ παράλληλα "αποτρέπει σενάρια ανωμαλίας να τινάξουν τα πάντα στον αέρα, την ώρα που είμαστε στην πόρτα που βγάζει τη χώρα μας από την κρίση" - ανέφερε στην ομιλία του κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.

    Ο κ. Μιχελάκης στην ομιλία του, υποστήριξε πως η προσφυγή της κυβέρνησης στη διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, συνιστά απάντηση "στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγούν σε πολιτική ανωμαλία, απάντηση σε αυτούς που δεν διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο τη χώρα την πιο κρίσιμη στιγμή. Σχέδια ανωμαλίας που δεν στρέφονται απλά και μόνο εναντίον της κυβέρνησης, αλλά πλήττουν τη χώρα, την οικονομία, τα συμφέροντα των πολιτών".

    [09] Συμπλοκή στα Σπάτα μεταξύ Ρομά, κατοίκων και αστυνομικών

    Συμπλοκή σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα μεταξύ Ρομά, κατοίκων και αστυνομικών στα Σπάτα. Όλα ξεκίνησαν από έναν διαπληκτισμό σε ταχυφαγείο της περιοχής, στην οδό Βασιλέως Παύλου, μεταξύ ομάδας Ρομά και θαμώνων του καταστήματος, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

    Αφού ειδοποιήθηκε η αστυνομία, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο. Οι Ρομά μόλις είδαν τους αστυνομικούς επιβιβάστηκαν σε φορτηγάκι και κάνοντας όπισθεν για να φύγουν, έριξαν κάτω μία μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ τα άτομα διέφυγαν με το φορτηγάκι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταφύγει σε καταυλισμό Ρομά της περιοχής. Αυτή την ώρα στα Σπάτα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που τους αναζητούν.

    [10] Το Πεντάγωνο δεν εξετάζει προς το παρόν τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας

    Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, την οποία επιθυμεί η Άγκυρα, δεν είναι μία από τις στρατιωτικές επιλογές που εξετάζονται, αν και είναι ένα θέμα που βρίσκεται υπό συζήτηση με την Τουρκία.

    «Δεν είναι ένα νέο ζήτημα» δήλωσε ο αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι εκπρόσωπος του Πενταγώνου, επισημαίνοντας ότι εδώ και καιρό αυτό αποτελεί αίτημα της Τουρκίας.

    «Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως μια στρατιωτική επιλογή που εξετάζουμε. Τούτου λεχθέντος, πιστεύω ότι είναι ένα θέμα συνεχιζόμενων συζητήσεων», πρόσθεσε ο Κίρμπι.

    Εξάλλου ο αντιναύαρχος σημείωσε ότι τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ δεν θα αρκέσουν για να σώσουν την πόλη Κομπάνι, την οποία πολιορκούν οι τζιχαντιστές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 October 2014 - 20:30:25 UTC