Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επανέρχεται η Διαιτησία στις συλλογικές διαπραγματεύσεις
  • [02] Στα δικαστήρια του Πειραιά, αύριο ο Σάββας Ξηρός
  • [03] «Προτεραιότητα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης»
  • [04] Διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον του Μιζούρι
  • [05] Μαίνονται οι συγκρούσεις στο Κομπάνι

  • [01] Επανέρχεται η Διαιτησία στις συλλογικές διαπραγματεύσεις

    Την αναδιοργάνωση του Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

    Με την τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα σε εργοδότες και εργαζόμενους να προσφύγουν μονομερώς στη Διαιτησία, εφόσον το ένα από τα δυο μέρη αρνηθεί τη διαμεσολάβηση, καθώς και να ασκήσουν έφεση κατά των αποφάσεων των διαιτητών. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα στη Διαιτησία, να καθορίζει τα ελάχιστα όρια αποδοχών.

    Η τροπολογία κατατέθηκε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν συνταγματικές όλες, οι προβλέψεις της 6ης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), Ν.4046/2012, με εξαίρεση τον περιορισμό του ρόλου της διαιτησίας μόνο στον καθορισμό βασικού μισθού και του βασικού ημερομισθίου και τη δυνατότητα της προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), μόνο μετά από σύμφωνη γνώμη εργοδοτών και εργαζομένων.

    Εκτός από τη δυνατότητα της έφεσης, η τροπολογία προβλέπει, για πρώτη φορά, τη συμμετοχή τακτικών δικαστών στη Διαιτησία και επαναφέρει με τον τρόπο αυτό, τις διατάξεις του νόμου 3259/1955.

    [02] Στα δικαστήρια του Πειραιά, αύριο ο Σάββας Ξηρός

    Στα δικαστήρια του Πειραιά, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στις 9 το πρωί, ο καταδικασθείς για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», Σάββας Ξηρός ο οποίος έχει ζητήσει να διακοπεί η κράτησή του στο σωφρονιστικό ίδρυμα Κορυδαλλού, για λόγους υγείας.

    Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων, που εξέτασε τον φάκελο του Σ. Ξήρου μέσα στον οποίο, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, υπάρχουν ιατρικές γνωματεύσεις για τις παθήσεις του και το ποσοστό αναπηρίας του, που φθάνει το 93%, ζήτησε επιπλέον ιατρική πραγματογνωμοσύνη από τρεις καθηγητές γιατρούς, κυρίως για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και την πολιομυελίτιδα.

    Σύμφωνα με τη συνήγορό του Άννυ Παπαρούσου είναι κατ΄αρχήν θετικό το γεγονός ότι το δικαστήριο εξετάζει ακόμα το αίτημα.

    [03] «Προτεραιότητα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης»

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε σήμερα "πρόωρη" οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με το τί μέλλει γενέσθαι μετά την εκπνοή του ελληνικού προγράμματος στο τέλος του 2014.

    Σε δηλώσεις του, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης και η υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων. «Γνωρίζουμε εκ των πραγμάτων ότι το ελληνικό πρόγραμμα εκπνέει» δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, ωστόσο πρόσθεσε, ότι το Eurogroup δεν έχει λάβει ακόμα επίσημο αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για την «επόμενη μέρα». Υπάρχει συναίνεση ότι η έξοδος από το πρόγραμμα βοήθειας πρέπει να είναι «συνετή» (prudent), «βιώσιμη» και κοινά αποδεκτή, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup. Σημείωσε, πάντως, ότι αν υπάρξει γραμμή πρόσθετων πιστώσεων, αυτή θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από όρους.

    Κυβερνητικές πηγές από το Λουξεμβούργο ανέφεραν, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup, ότι προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. «Η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι προχωρά μόνη της και ότι οι μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται γιατί οι Έλληνες έχουν κατανοήσει την αξία τους» ανέφεραν.

    Οι ίδιες πηγές είπαν ότι η Ελλάδα επιθυμεί μια «συνετή έξοδο» από το πρόγραμμα βοήθειας και να «μεταπηδήσει» σε μια άλλου είδους σχέση με τους δανειστές της, η οποία θα είναι «κοινά αποδεκτή». Η Ελλάδα επιθυμεί να βγει ομαλά και σταδιακά στις αγορές, με τα εύσημα των δανειστών και των οίκων αξιολόγησης, τόνισαν.

    [04] Διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον του Μιζούρι

    Εκατοντάδες διαδηλωτές αψηφώντας τη βροχή συγκεντρώθηκαν και έκαναν πορεία προς το αστυνομικό τμήμα της πόλης Φέργκιουσον στην πολιτεία Μιζούρι, καθώς ξεκίνησε μια ακόμη ημέρα αντιρατσιστικών διαδηλώσεων με αφορμή τη δολοφονία ενός άοπλου Αφροαμερικανού από έναν λευκό αστυνομικό τον περασμένο Αύγουστο.

    Ορισμένοι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα όπως «οι ζωές των μαύρων μετρούν», προσπάθησαν να αποκλείσουν την είσοδο στο αρχηγείο της αστυνομίας και απωθήθηκαν από μονάδες αντιμετώπισης ταραχών. Εν μέσω της έντασης, μερικοί από τους διαδηλωτές άρχισαν να τραγουδούν το We Shall Overcome, τον ύμνο του κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων πριν από μισόν αιώνα.

    Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις μερικών διαδηλωτών έξω από το αρχηγείο, μεταξύ των οποίων ήταν ο ακτιβιστής, συγγραφέας και ακαδημαϊκός Κορνέλ Γουέστ.

    [05] Μαίνονται οι συγκρούσεις στο Κομπάνι

    Τρεις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έκαναν επιθέσεις καμικάζι σήμερα στο Κομπάνι, κοντά στην τουρκική μεθόριο, ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση, την ώρα που οι τζιχαντιστές σημειώνουν μικρή πρόοδο στην προέλασή τους στο εσωτερικό της κουρδικής πόλης που πολιορκούν.

    Σε μία από τις επιθέσεις ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό σε βόρεια συνοικία του Κομπάνι, που αποτελεί το θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, είπαν σήμερα κουρδικές πηγές.

    Ο Ίντρις Νάσαν, ένας Κούρδος αξιωματούχος στο Κομπάνι, δήλωσε ότι 2 Κούρδοι μαχητές έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης αυτοκτονίας.

    Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι άγριες μάχες μαίνονται εντός της πόλης, όπου οι επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ έχουν αποτύχει να εμποδίσουν την προέλαση των τζιχαντιστών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 October 2014 - 20:30:24 UTC