Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Π. Καμμένου για τα «κόκκινα» δάνεια
  • [02] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της GPO
  • [03] Έρευνα, περί χρηματισμού βουλευτών, διέταξε η εισαγγελέας του ΑΠ
  • [04] Παρουσιάζεται σήμερα το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα»
  • [05] Στα δικαστήρια του Πειραιά οδηγήθηκε ο Σάββας Ξηρός
  • [06] Σεισμός 7,4 βαθμών στο Ελ Σαλβαδόρ
  • [07] Συνάντηση Κ. Τασούλα με την Αμάλ Αλαμουντίν

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Π. Καμμένου για τα «κόκκινα» δάνεια

    Η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα «κόκκινα» δάνεια, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, το μεσημέρι. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αναμένεται να ζητήσει τα στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή για την προώθηση της πρότασης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του κ. Τσίπρα στη Βουλή.

    [02] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της GPO

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 6,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία GPO, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA». Ειδικότερα, στο ερώτημα «αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή τι θα ψηφίζατε;», το 26,7% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ και το 20,2% ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 6%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με (από) 5,7%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%. Το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 2,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,6%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 4,7% των ερωτηθέντων και Λευκό/ Άκυρο το 2,1%. Αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 18,2% των ερωτηθέντων.

    Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 43,1% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 37,2%. Κανένας απάντησε (αυθόρμητα) το 17,9%. Σχετικά με το ζήτημα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, το 55,7% θεωρεί ότι τα κόμματα και οι βουλευτές πρέπει να επιλέξουν το κατάλληλο πρόσωπο, ενώ το 40,3% θεωρεί ότι πρέπει να καταψηφιστεί όποια πρόταση γίνει και να πάμε σε εκλογές. Το 4% απάντησε «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για το χρέος της χώρας, το 48,9% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι πρέπει να την κάνει μια κυβέρνηση που θα προκύψει από εκλογές, ενώ το 42,5% θεωρεί ότι πρέπει να την κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Το 8,6% απάντησε «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

    [03] Έρευνα, περί χρηματισμού βουλευτών, διέταξε η εισαγγελέας του ΑΠ

    Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη αναφορικά με τη συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

    Με γραπτή του δήλωση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χαιρέτισε την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για «τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών».

    «Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, καλώντας παράλληλα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα να «τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές».

    Θετική ήταν η ανταπόκριση του ΣΥΡΙΖΑ στην εισαγγελική έρευνα με αφορμή δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη , ο οποίος επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα αναφέρθηκε σε πληροφορίες για χρηματισμό βουλευτών, με στόχο να εξασφαλιστούν 180 έδρες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να γίνει αρωγός της δικαιοσύνης για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι: «Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».

    [04] Παρουσιάζεται σήμερα το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα»

    Στην «Αίγλη» του Ζαππείου Μεγάρου παρουσιάζεται σήμερα το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», από τον υπουργό Εργασία Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» θα δοθεί σε ανθρώπους χωρίς κανένα εισόδημα και θα ξεκινά από 200 ευρώ για τον άγαμο, και για τους εγγάμους θα προστίθενται 100 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας πέραν του συζύγου και 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος. Ωφελούμενοι θα είναι περίπου 380.000 φτωχές οικογένειες ή 700.000 άτομα.

    Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει πιλοτικά σε δικαιούχους 15 δήμων και από το 2015 αναμένεται να επεκταθεί στο σύνολο των δικαιούχων σε όλη τη χώρα.

    [05] Στα δικαστήρια του Πειραιά οδηγήθηκε ο Σάββας Ξηρός

    Στα δικαστήρια Πειραιά, συνοδεία ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της ασφάλειας, οδηγήθηκε στις 08:50 ο καταδικασθείς για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», Σάββας Ξηρός, που έχει ζητήσει να διακοπεί η κράτησή του στο σωφρονιστικό ίδρυμα Κορυδαλλού, για λόγους υγείας. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που έχει εξετάσει το φάκελο του Σ. Ξήρου έχει ζητήσει ιατρική πραγματογνωμοσύνη από τρεις καθηγητές γιατρούς, κυρίως για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και την πολιομυελίτιδα από την οποία πάσχει, σύμφωνα με τους συνηγόρους του.

    Σήμερα αναμένεται στο δικαστήριο να παρουσιαστούν οι σχετικές πραγματογνωμοσύνες, ενώ παραμένει άγνωστο αν η απόφαση θα εκδοθεί σήμερα.

    [06] Σεισμός 7,4 βαθμών στο Ελ Σαλβαδόρ

    Σεισμική δόνηση 7,4 βαθμών σημειώθηκε τη νύκτα κοντά στις ακτές της Κεντρικής Αμερικής στον Ειρηνικό Ωκεανό και έγινε αισθητή στο Ελ Σαλβαδόρ και τη Νικαράγουα, ανακοίνωσαν οι αρχές των δύο χωρών. Προειδοποίηση για τσουνάμι έχει εκδοθεί από το αρμόδιο Κέντρο.Το υπουργείο Περιβάλλοντος του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 21.51 τοπική ώρα και ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θύματα ή ζημίες. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Ελ Σαλβαδόρ επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για εκτεταμένες υλικές ζημιές ή θύματα μετά τον σεισμό που σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Ουσουλουτάν του Ελ Σαλβαδόρ, συμβούλευσε όμως τον πληθυσμό των παράκτιων περιοχών να μετακινηθεί προς την ενδοχώρα λόγω της προειδοποίησης για τσουνάμι.

    Ο δήμαρχος της πόλης Σαν Μιγκέλ του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πτώση στύλου ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο σεισμός προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης στις περιφέρειες του Σαν Μιγκέλ και του Ουσουλουτάν.

    Στη γειτονική Νικαράγουα, το Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο κόλπο της Φονσέκα, ανάμεσα στη Νικαράγουα και το Ελ Σαλβαδόρ και σε βάθος 24 χιλιομέτρων. Από την πλευρά του το Γεωδυναμικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ εκτιμά το εστιακό βάθος στα 70 χιλιόμετρα ( και όχι στα 9 χλμ, όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Ρόιτερς). Η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί σε ορισμένες συνοικίες της Μανάγκουα. Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στην Ονδούρα και την Κόστα Ρίκα.

    [07] Συνάντηση Κ. Τασούλα με την Αμάλ Αλαμουντίν

    Συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα θα έχει το μεσημέρι η Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα για να παράσχει νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση στον αγώνα που δίνει για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η κ. Αλαμουντίν συνοδεύεται από τους συναδέλφους της Ν. Πάλμερ και Τζ. Ρόμπερτσον και αύριο θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 October 2014 - 6:30:48 UTC