Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνία για κοινή δράση και ενότητα
  • [02] Δεν είναι πλέον φορέας του ιού Εμπολα η Ισπανίδα νοσοκόμα
  • [03] Παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ

  • [01] Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνία για κοινή δράση και ενότητα

    Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε,κατά πλειοψηφία, την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ με ψήφους 76 κατά , 61 υπέρ και ένα λευκό καταψηφίστηκε τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας για την συμπλήρωση του προγράμματος που ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ με άμεσα μέτρα «που θα θίγουν τις νεοφιλελεύθερες δομές του συστήματος».

    Σε σύντομη παρέμβασή του , λίγο πριν την λήξη των εργασιών της ΚΕ, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη συλλογικής δράσης και της συνεργασίας μεταξύ των στελεχών και των μελών όλων των τάσεων . Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι «όλα θα γίνουν στην ώρα τους» και με βάση τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος, αναφερόμενος στις συνεργασίες και την συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

    Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εκτενής διαβούλευση μεταξύ κορυφαίων στελεχών και της ηγεσίας σχετικά με το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και την συμμετοχή προσωπικοτήτων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αριστερή Πλατφόρμα υπογράμμισε στις διαβουλεύσεις αυτές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί με πρόσωπα που είχαν ευθύνη και ρόλο στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στην Ελλάδα και υπό αυτήν την οπτική θα πρέπει να υπάρξει ένα αυστηρό , όσο και σαφές πλαίσιο σχετικά με τις συνεργασίες, κυρίως σε επίπεδο συγκρότησης ψηφοδελτίων. Ο κ. Τσίπρας και άλλα στελέχη συμφώνησαν με την θέση αυτή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι και η δική του σταθερή θέση που τονίστηκε και στην εισηγητική ομιλία του, είναι ότι το κόμμα δεν πρόκειται να γίνει πλυντήριο και ότι θα υπάρξει μια «κόκκινη γραμμή» στο θέμα αυτό.

    Η διαβούλευση έφερε αποτέλεσμα και έτσι η Αριστερή Πλατφόρμα απέσυρε την τροπολογία σε κλίμα ικανοποίησης σε όλες τις πλευρές. Το θέμα των ψηφοδελτίων θα απασχολήσει την ΚΕ σε επόμενη συνεδρίασή της.

    [02] Δεν είναι πλέον φορέας του ιού Εμπολα η Ισπανίδα νοσοκόμα

    Η ισπανίδα νοσοκόμα, το πρώτο άτομο που μολύνθηκε από τον ιό Εμπολα εκτός της Αφρικής δεν είναι πλέον φορέας του ιού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων, ανακοίνωσε νοσοκομειακή πηγή.

    "Τα τρία τεστ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, ανάμεσά τους και αυτό που αφορά την Τερέσα, είναι αρνητικά", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πηγή του νοσοκομείου Κάρλος ΙΙΙ της Μαδρίτης όπου εισήχθη στις 6 Οκτωβρίου η Τερέσα Ρομέρο έχοντας εμφανίσει τα συμπτώματα της ασθένειας.

    [03] Παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ

    Στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα παρέμεινε ο ΠΑΟΚ, καθώς την 7η αγωνιστική νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε με τους Κάτσε (27΄), Ρατς (29΄), δέχθηκε γκολ από τον Ούμπιντες (61΄) και στο τελευταίο 15λεπτο αγωνίστηκε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βίτορ (76΄).

    Μεγάλη νίκη για τον ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε στο «Απόστολος Νικολαϊδης» του Παναθηναϊκού με 2-1, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα της Κρήτης ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί στο 21ο λεπτό με εκπληκτικό σουτ του Μερεμπιασβίλι. Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει στο 77' με το αυτογκόλ του Τριποτσέρη. Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, πήρε τη μεγάλη νίκη με το γκολ του Μακρή. Να σημειωθεί πως η σημερινή ήταν η μόλις δεύτερη νίκη του ΟΦΗ στην έδρα του Παναθηναϊκού, με την πρώτη να έχει επιτευχθεί το 1987!

    Πλατανιάς, Βέροια και Καλλονή επικράτησαν της Ξάνθης, του Λεβαδειακού και της Κέρκυρας αντίστοιχα.

    Η αυλαία της 7ης αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα με τον αγώνα μεταξύ Πανιωνίου και ΠΑΣ Γιάννινα στις 19.30.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)

    1. ΠΑΟΚ 16

    2. Βέροια 15

    3. Ολυμπιακός 13

    . Καλλονή 13

    5. Ατρόμητος 10

    . Παναθηναϊκός 10

    . Κέρκυρα 10

    . Αστέρας Τρίπολης 10

    9. ΟΦΗ 9

    10. Πανιώνιος 7 -5αγ.

    11. Πλατανιάς Χανίων 6

    . Ξάνθη 6

    13. ΠΑΣ Γιάννινα 5 -5αγ.

    . Πανθρακικός 5

    14. Εργοτέλης 4

    . Παναιτωλικός 4

    17. Νίκη Βόλου 3

    18. Λεβαδειακός 2


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 October 2014 - 20:30:22 UTC