Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η επιτήρηση των δανειστών συνεχίζεται κανονικά, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Συνεδρίασε, υπό τον Φ. Κουβέλη, η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ
  • [03] Αλλαγές σε λεωφορειακές γραμμές των νοτίων προαστίων από τα μέσα Νοεμβρίου
  • [04] Ξεμπλόκαρε η χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007
  • [05] Χρ. Σταϊκούρας: Έρχονται έλεγχοι για μεγαλοοφειλέτες που δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα
  • [06] Πάνω από 3.000 retweets είχε το πρώτο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ στο Twitter
  • [07] Να τα βρει σύντομα με την Ουκρανία για το αέριο, κάλεσε τον Β. Πούτιν, η Α. Μέρκελ

  • [01] Η επιτήρηση των δανειστών συνεχίζεται κανονικά, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να αποκρύψει ότι «η επιτήρηση των δανειστών θα συνεχίζεται κανονικά, με τη χώρα δεμένη πισθάγκωνα».

    Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι «η δήθεν έξοδος από το μνημόνιο είναι ένα νέο μνημόνιο με άλλο όνομα, με τις ίδιες όμως δεσμεύσεις λιτότητας και εγκλωβισμού στις απαιτήσεις των πιστωτών».

    Η χώρα, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, που θα διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα των πολιτών και θα εγγυηθεί την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.

    [02] Συνεδρίασε, υπό τον Φ. Κουβέλη, η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ

    Την πρώτη συνεδρίασή της, υπό την προεδρία του Φώτη Κουβέλη, πραγματοποίησε το πρωί η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, που εκλέχθηκε πρόσφατα από την ΚΕ του κόμματος.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες και οι τομείς ευθύνης κάθε μέλους. Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ , Θανάσης Θεοχαρόπουλος, εισηγήθηκε τον τρόπο που θα προωθηθεί το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία με ειδικές θεματικές εκδηλώσεις, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και πρωτοβουλίες με πολιτικές θέσεις, εστιασμένες σε συγκεκριμένες ομάδες ενδιαφέροντος.

    [03] Αλλαγές σε λεωφορειακές γραμμές των νοτίων προαστίων από τα μέσα Νοεμβρίου

    Αλλαγές επέρχονται, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, σε λεωφορειακές γραμμές που συνδέουν τα νότια προάστια με το κέντρο, είτε διά της συγχώνευσης δρομολογίων είτε δια της μεταφοράς των αφετηριών στους πλησιέστερους σταθμούς μετρό, με στόχο τα συχνότερα δρομολόγια και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

    Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο επανασχεδιασμού του δικτύου λεωφορείων και τρόλεϊ που έχει εξαγγείλει ο ΟΑΣΑ, δημοσιεύθηκαν στη «Διαύγεια» οι παρακάτω αλλαγές:

    Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ- ΓΛΥΦΑΔΑ», η οποία συνδέει το κέντρο της Αθήνας με την Γλυφάδα, μέσω της λεωφόρου Βουλιαγμένης και συγχωνεύεται με την γραμμή Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ- ΓΛΥΦΑΔΑ», η οποία αλλάζει σε κάποια σημεία την πορεία της.

    Μετατρέπεται η λεωφορειακή γραμμή Ε22 από Express σε κανονική και μετονομάζεται σε 122 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ», διατηρώντας την ίδια αφετηρία και τέρμα, ενώ τροποποιείται η πορεία της.

    Διακόπτεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 232 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΥΜΗΤΤΟΣ- ΒΥΡΩΝΑΣ», η οποία συνδέει Δραπετσώνα, Πειραιά, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Δάφνη, Υμηττό και Βύρωνα και συγχωνεύεται με την γραμμή 218 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΥΜΗΤΤΟΣ- ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ». Η 218 μετονομάζεται σε «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΤ.ΔΑΦΝΗ» και θα έχει τέρμα στον σταθμό της γραμμής 2 του Μετρό «Δάφνη», ενώ τροποποιείται η πορεία της.

    Σταματά η κυκλοφορία στην κυκλική λεωφορειακή γραμμή 207 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ», η οποία συνδέει το παραλιακό Τραμ με την Τερψιθέα, μέσω των οδών Λαμπράκη και Παπανδρέου και συγχωνεύεται με την γραμμή 128.

    Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 163 «ΒΟΥΛΑ- ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ», η οποία εκτελεί κυκλική πορεία μέσα στη Βούλα και συγχωνεύεται με την «συγγενική» της γραμμή 162.

    Διακόπτεται η κυκλοφορία στη λεωφορειακή γραμμή 125 «ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ - ΠΑΙΑΝΙΑ - ΒΑΡΚΙΖΑ», η οποία συνδέει τον σταθμό «Νομισματοκοπείο» του Μετρό της γραμμής 3, με την Αγία Παρασκευή, τα Γλυκά Νερά, την Παιανία, το Κορωπί και την Βάρη, μέσω της Λεωφόρου Μεσογείων και Βάρης- Κορωπίου.

    Οι λεωφορειακές γραμμές 149 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΒΑΡΗ- ΒΑΡΚΙΖΑ», 170 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΒΑΡΚΙΖΑ- ΒΑΡΗ» και 114 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΚΑΒΟΥΡΙ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ», που συνδέουν με εσωτερικά δρομολόγια τα νότια προάστια, καταργούνται και συγχωνεύονται σε μία νέα λεωφορειακή γραμμή. Πρόκειται για την γραμμή 117 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ- ΒΑΡΗ», η οποία θα έχει αφετηρία τον χώρο των αφετηριών- τερμάτων της Γλυφάδας και τέρμα, την πλατεία Αθ. Διάκου στο Κόρμπι Βάρης.

    Επίσης, μετατρέπεται σε κυκλική η λεωφορειακή γραμμή 237 «ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ- ΣΤ.ΔΑΦΝΗ», με αφετηρία τον σταθμό «ΔΑΦΝΗ» της γραμμής 2 του Μετρό και μετονομάζεται σε «ΣΤ.ΔΑΦΝΗ- ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ».

    Παράλληλα, αλλάζει η γραμμή Α4, η οποία αντί της Ακαδημίας, θα έχει αφετηρία τον σταθμό «Άγιος Δημήτριος» της γραμμής 2 του Μετρό. Έτσι, μετονομάζεται από Α4 σε 164 με όνομα «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Κ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ».

    Μετονομάζεται και τροποποιείται η λεωφορειακή γραμμής 201 από «ΣΤ.ΔΑΦΝΗ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ», σε «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ», με αφετηρία τον σταθμό «'Άγιος Δημήτριος» της γραμμής 2 του Μετρό.

    Αλλάζει χάραξη η γραμμή 155, η οποία μετονομάζεται από «ΕΛΛΗΝΙΚΟ- ΣΤ.ΑΛΙΜΟΣ- ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ» σε «ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και θα εκτελεί κυκλικό δρομολόγιο, με αφετηρία και τέρμα στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού.

    Μετονομάζεται και τροποποιείται η γραμμή 154 από «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Α.ΓΛΥΦΑΔΑ» σε «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ- Α.ΓΛΥΦΑΔΑ», με νέο σημείο εκκίνησης την αφετηρία των γραμμών 171, Ε22 και Χ97 και τέρμα, αυτό της λεωφορειακής γραμμής 124.

    Παράλληλα, έρχεται μερική τροποποίηση της διαδρομής των λεωφορειακών γραμμών 205 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΣΟΥΡΜΕΝΑ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ», 128 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ» και 116 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΚΙΤΣΙ».

    Τέλος, μετονομάζεται η λεωφορειακή γραμμή 109 από «ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ- ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» σε «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ», με αφετηρία τον σταθμό «Άγ. Δημήτριος» του Μετρό και τέρμα, το πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, όπου τερματίζει το Β2.

    [04] Ξεμπλόκαρε η χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007

    Ξεμπλόκαρε η χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης και ανασυγκρότησης των πληγεισών περιοχών από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007.

    Υπογράφηκε τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στις Περιφέρειες που είχαν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 (Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδος), να επαναδιαθέσουν το υπόλοιπο ποσό που προκύπτει από μειώσεις προϋπολογισμών έργων (εκπτωτικό προϊόν) για την ένταξη νέων έργων και αυξήσεις προϋπολογισμών συνεχιζόμενων έργων για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.

    Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται με τη διαδικασία της συνεισφοράς τρίτων μέσω ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) από πόρους του πρώην Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, και με την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δίνεται λύση σε ένα θέμα που είχαν θέσει οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.

    [05] Χρ. Σταϊκούρας: Έρχονται έλεγχοι για μεγαλοοφειλέτες που δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

    Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθούν όσοι δεν ενταχθούν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή, και για τους οποίους έχει διαπιστωθεί ότι συστηματικά δεν ανταποκρίνονται στις φορολογικές τους υποχρεώσεις αν και διαθέτουν επαρκή ρευστότητα και περιουσία.

    Είναι χαρακτηριστική η προειδοποίηση που απηύθυνε, από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. «Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένα πιο ελαστικό και ευέλικτο σχήμα το οποίο να βοηθά πραγματικά, ουσιαστικά, όσους αδυνατούν να τηρήσουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους, καλύπτοντας το 99,7% των οφειλετών. Αυτό θα επιτρέψει να επικεντρωθούν οι έλεγχοι σε όσους δεν ενταχθούν και συστηματικά δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, αν και διαθέτουν επαρκή ρευστότητα και περιουσία. Γι΄αυτούς οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και θα περιορίσουν τον ηθικό κίνδυνο, που είναι η μεγαλύτερη απειλή για τέτοιου είδους ρυθμίσεις» είπε ο κ. Σταϊκούρας ενημερώνοντας το Σώμα ότι «από τον συνδυασμό της νέας ρύθμισης και των στοχευμένων παρεμβάσεων, για την είσπραξη ποσών από τους μεγαλοοφειλέτες, που μπορούν αλλά μέχρι σήμερα αποφεύγουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, εκτιμάται ρεαλιστικά ότι θα εισπραχθούν περίπου 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1,2 δισ. ευρώ περίπου έως το 2018, ποσό πολλαπλάσιο της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί με την τρόικα και έχει συμπεριληφθεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ποσό το οποίο εμπεριέχεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού».

    [06] Πάνω από 3.000 retweets είχε το πρώτο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ στο Twitter

    H βασίλισσα Ελισάβετ ανήρτησε σήμερα το πρώτο της μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter με την ευκαιρία των εγκαινίων ενός νέου εκθεσιακού χώρου του μουσείου Επιστημών του Λονδίνου, 38 χρόνια αφότου έστειλε το πρώτο της μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

    «Νιώθω χαρά που εγκαινιάζω την έκθεση σχετικά με την "Εποχή της Πληροφορικής" σήμερα στο @Science Museum (Μουσείο Επιστημών) και ελπίζω ότι το κοινό θα απολαύσει το να την επισκεφθεί» έγραψε η βασίλισσα από μία ταμπλέτα που είχε τοποθετεί σε ένα γραφείο ενώ υπέγραψε την ανάρτησή της «Ελισάβετ Β.», δηλαδή Ελισάβετ Βασίλισσα. Σύμφωνα ωστόσο με το βρετανικό Τύπο το μήνυμα αυτό είχε γραφεί την προηγούμενη ημέρα και η βασίλισσα δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να αγγίξει στην οθόνη την ένδειξη «αποστολή».

    Μίση ώρα μετά τη δημοσίευσή του το μήνυμα αυτό προωθήθηκε 3.000 και πλέον φορές και πολλοί χρήστες «καλωσόρισαν» τη βασίλισσα στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

    [07] Να τα βρει σύντομα με την Ουκρανία για το αέριο, κάλεσε τον Β. Πούτιν, η Α. Μέρκελ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, να υποστηρίξει μια ταχεία διευθέτηση της διένεξης της Μόσχας με την Ουκρανία σχετικά το φυσικό αέριο πριν έλθει ο χειμώνας, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της Καγκελαρίας η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

    Η Μόσχα και το Κίεβο έχουν καταλήξει σε μια καταρχήν συμφωνία για τη νέα τιμή του ρωσικού αερίου που θα πωλείται στην ουκρανική επιχείρηση ενέργειας, αλλά συνεχίζουν να διαφωνούν όσον αφορά τις ποσότητες οι οποίες θα πωλούνται από τη Ρωσία στην Ουκρανία αλλά και το ύψος των ανείσπρακτων οφειλών του Κιέβου προς τη Μόσχα.

    Στην Ουκρανία διεξάγονται βουλευτικές εκλογές την Κυριακή, ενώ οι αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας έχουν ανακοινώσει ότι θα διεξαγάγουν μια χωριστή εκλογική διαδικασία την 2η Νοεμβρίου. «Η καγκελάριος τόνισε ότι οι δημοτικές εκλογές στην ανατολική [Ουκρανία] πρέπει να διεξαχθούν με τρόπο σύμφωνο με την ουκρανική νομοθεσία», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της καγκελαρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 October 2014 - 14:30:25 UTC