Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη διατήρηση των μετοχών του ΤΧΣ και την έκδοση μετοχών που αντιστοιχούν στην αναβαλλόμενη φορολογία των τραπεζών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Μέσα στις επόμενες μέρες, το επίδομα στους πλημμυροπαθείς, τόνισε ο Αργ. Ντινόπουλος
  • [03] Δημ. Παπαδημούλης: Η πρωθυπουργική δήλωση, ότι βγαίνουμε από την κρίση, δεν είναι πειστική
  • [04] Η Ρωσία θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της Ουκρανίας
  • [05] Βομβιστής-καμικάζι σκότωσε 27 σιίτες μαχητές στο Ιράκ
  • [06] Πτώση 6% στην έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου του Σάο Πάολο

  • [01] Τη διατήρηση των μετοχών του ΤΧΣ και την έκδοση μετοχών που αντιστοιχούν στην αναβαλλόμενη φορολογία των τραπεζών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    Τη διατήρηση των μετοχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και αντίστοιχη έκδοση μετοχών, που αντιστοιχούν στην αναβαλλόμενη φορολογία, «απαιτεί» ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ανεπίσημο σημείωμα με το οποίο σχολιάζει τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η προθεσμία για την επαναγορά των μετοχών από τους ιδιώτες μετόχους, σύμφωνα με τις ισχύουσες αποφάσεις, λήγει το 2017 και εφόσον αναμένουν επιτυχή αποτελέσματα η λογική είναι να διατηρήσουμε τις μετοχές για την υπεραξία που αναμένεται να τύχουν».

    Η αξιωματική αντιπολίτευση «θυμίζει την απαξίωση της περιουσίας του ΤΧΣ και επισημαίνει ότι το κόστος "διάσωσης" των τραπεζών για το ελληνικό Δημόσιο είναι 40 δισ. ευρώ και συνυπολογίζοντας και την αναβαλλόμενη φορολογία το κόστος ανέρχεται σε 50 δισ. ευρώ». Επίσης, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι, μετά τις πρόσφατες ΑΜΚ (αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου), προκλήθηκε ζημιά στο Δημόσιο με απομείωση της αξίας των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ, περίπου 8 δισ. Ευρώ.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, από τη μεριά της, αναφερόμενη στο κείμενο από «πηγές της Κουμουνδούρου» για τις ελληνικές τράπεζες, δήλωσε ότι «μετά από σιγή 24 ωρών ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ότι ουσιαστικά δεν έχει να πει τίποτα».

    [02] Μέσα στις επόμενες μέρες, το επίδομα στους πλημμυροπαθείς, τόνισε ο Αργ. Ντινόπουλος

    Εντός των προσεχών ημερών θα δοθεί το έκτακτο επίδομα των 586 ευρώ στους πλημμυροπαθείς, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος στον ραδιοσταθμό Βήμα, διευκρινίζοντας: «Το οικονομικό βοήθημα είναι θέμα του υπ. Εργασίας, με το οποίο είμαστε σε μια στενή συνεργασία με τον κ. Κεγκέρογλου».

    Πρόσθεσε ότι οι δήμοι θα δώσουν τις αποζημιώσεις «αφού θα γίνει η αποτίμηση των ζημιών» για όσους επλήγησαν. Συμπλήρωσε πως «θα δοθεί μέχρι 1 εκατ. ευρώ στους δήμους, οι οποίοι επλήγησαν με τη διαδικασία των φυσικών καταστροφών, έτσι ώστε να μπορέσουν τάχιστα να προχωρήσουν και σε τέτοιου είδους έργα, τα οποία θα παράσχουν μια αντιπλημμυρική θωράκιση, αλλά κυρίως θα αποκαταστήσουν τις ζημιές».

    [03] Δημ. Παπαδημούλης: Η πρωθυπουργική δήλωση, ότι βγαίνουμε από την κρίση, δεν είναι πειστική

    «Δεν συμμερίζομαι αυτούς τους πανηγυρικούς τόνους της κυβέρνησης. Όσοι πιστεύουν ότι θα αλλάξουν αμέσως τα πράγματα και γρήγορα στο πολιτικό επίπεδο, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση, νομίζω ότι αυταπατώνται. Είναι καλό ότι δεν θα χρειαστούν κι άλλα λεφτά από το μαξιλάρι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τις τράπεζες» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα». Πρόσθεσε, όμως, πως «η πραγματική ζωή των πολιτών, τουλάχιστον της μεγάλης πλειοψηφίας, δεν θα αλλάξει από τη χθεσινή ανακοίνωση. Η πρωθυπουργική δήλωση, ότι βγαίνουμε από την κρίση, δεν είναι πειστική και επειδή το λέει ο κ. Σαμαράς εδώ και πάρα πολύ καιρό και διαψεύδεται από την πραγματικότητα, ακόμη κι αν το πει ο Σαμαράς και είναι αλήθεια, θα "την πάθει" σαν τον ψεύτη βοσκό».

    [04] Η Ρωσία θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της Ουκρανίας

    Η Ρωσία θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ενώ οι εκλογικοί παρατηρητές του ΟΑΣΕ ανακοίνωσαν πως οι εκλογές αυτές, που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή, προσέφεραν πραγματική επιλογή στους ψηφοφόρους και πραγματοποιήθηκαν με τρόπο σύμφωνο προς τις δημοκρατικές προδιαγραφές, με μόνο μερικά "μεμονωμένα επεισόδια". Ο Λαβρόφ εξέφρασε επίσης την ελπίδα πως η Ουκρανία θα σχηματίσει μια "εποικοδομητική" κυβέρνηση η οποία θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της μείωσης των εντάσεων στη χώρα, καθώς και στις σχέσεις της με τη Μόσχα, μετέδωσε εξάλλου το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

    Στο μεταξύ, ο Ειδικός Συντονιστής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη Κεντ Χάρστετ δήλωσε πως "οι εκλογές σηματοδότησαν ένα σημαντικό βήμα στη φιλοδοξία της Ουκρανίας να καθιερώσει τις δημοκρατικές εκλογές ευθυγραμμιζόμενη με τις διεθνείς δεσμεύσεις της".

    [05] Βομβιστής-καμικάζι σκότωσε 27 σιίτες μαχητές στο Ιράκ

    Ένας βομβιστής-καμικάζι σκότωσε τουλάχιστον 27 σιίτες παραστρατιωτικούς μαχητές στα προάστια της πόλης Τζουρφ αλ Σάχαρ του Ιράκ σήμερα, από όπου οι δυνάμεις των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας απώθησαν τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) το Σαββατοκύριακο, είπαν πηγές του στρατού και της αστυνομίας.

    Ο δράστης της επίθεσης οδηγούσε ένα τετρακίνητο όχημα Χάμβι, που πιθανόν είχε κλαπεί από τα κυβερνητικά στρατεύματα, παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών. Στην επίθεση τραυματίστηκαν άλλοι 60 σιίτες παραστρατιωτικοί, οι οποίοι βοήθησαν τις κυβερνητικές δυνάμεις να ανακαταλάβουν την πόλη, σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα προς νότον. Η διατήρηση του ελέγχου της Τζουρφ αλ Σάχαρ θεωρείται κρίσιμη για τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες κατάφεραν εντέλει να απωθήσουν τους σουνίτες αντάρτες έπειτα από μήνες μαχών.

    Μεγάλο μέρος της προσοχής των μέσων ενημέρωσης έχει στραφεί στη σχεδιαζόμενη ανάπτυξη των Πεσμεργκά στην πολιορκημένη πόλη Κομπάνι, στη Συρία, όπου οι Σύροι Κούρδοι αποκρούουν τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των τζιχαντιστών εδώ και 40 ημέρες. Ιρακινοί Κούρδοι και ένας Σύρος Κούρδος δήλωσαν ότι οι Πεσμεργκά επρόκειτο να μεταβούν στην Κομπάνι --μέσω Τουρκίας-- χθες, αλλά η αναχώρησή τους ανεβλήθη. Οι σφοδρές εχθροπραξίες και οι σποραδικές ανταλλαγές πυρών με ολμοβόλα συνεχίζονταν σήμερα στην Κομπάνι και ειδικά στο ανατολικό της τμήμα, όπου υψώνονταν στήλες γκρίζου καπνού. Οι μαχητές του ΙΚ προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη Κομπάνι επί έναν μήνα και πλέον, παρά τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον θέσεών τους και το γεγονός πως μετρούν εκατοντάδες απώλειες.

    Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και συμμαχικών τους χωρών εξαπέλυσαν πάνω από 10 επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών χθες και σήμερα στη Συρία αλλά και στο Ιράκ, όπως ανακοίνωσαν οι Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Τέσσερις επιδρομές έγιναν γύρω από την πόλη Κομπάνι, πλήττοντας πέντε αυτοκίνητα και ένα κτίριο που χρησιμοποιούσαν οι μαχητές του ΙΚ, σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση (Central Command ή CentCom) του στρατού των ΗΠΑ. Στο Ιράκ οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έκαναν επτά αεροπορικές επιδρομές, ανάμεσά τους τρεις κοντά στο Φράγμα της Μοσούλης. Επίσης εξαπολύθηκαν πλήγματα κοντά στη Φαλούτζα, το Μπάιτζι και το Ζουμάρ, σύμφωνα με τη CentCom.

    [06] Πτώση 6% στην έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου του Σάο Πάολο

    Το χρηματιστήριο του Σάο Πάολο σημείωνε πτώση 6% σήμερα λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, την επομένη της επανεκλογής της αριστερής προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ κατά το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

    Μερικά λεπτά μετά το άνοιγμα του χρηματιστηρίου, ο κύριος δείκτης Ibobespa υποχωρούσε κατά 6% στις 43.823 μονάδες, ενώ η ισοτιμία του ρεάλ σημείωνε πτώση 4% έναντι του δολαρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 October 2014 - 14:30:25 UTC