Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν διαθέτει σοβαρές απαντήσεις
  • [02] Ο «γητευτής» των αιθέρων, ο σμηναγός Σωτ. Στράλης, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [03] Τουλάχιστον 10 νεκροί σε δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο στη Βραζιλία
  • [04] Είκοσι ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί σε ορυχείο στην Τουρκία

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν διαθέτει σοβαρές απαντήσεις

    «Η ολοκλήρωση των stress tests των τραπεζών επαναφέρει εκ των πραγμάτων μια σειρά ερωτημάτων που χρήζουν μιας σοβαρής απάντησης και προσέγγισης, την οποία δεν φαίνεται να διαθέτει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά» αναφέρεται σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο προστίθεται:

    «Tα τελευταία χρόνια, o ελληνικός λαός έχει πληρώσει για τη στήριξη των τραπεζών άμεσα ή έμμεσα μέσω εγγυήσεων ποσά που ισοδυναμούν με σχεδόν μιάμιση φορά με το σημερινό ΑΕΠ. Θα μετακυλιστεί αυτή η στήριξη και προς τους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους; Θα επιτελέσουν επιτέλους οι τράπεζες το βασικό τους σκοπό που είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά ή θα συνεχιστεί εκ μέρους της κυβέρνησης η υιοθέτηση αποκλειστικά τραπεζοκεντρικών λογικών εις βάρος των πολιτών;

    Σε κάθε περίπτωση» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, «το ελληνικό δημόσιο πρέπει να ασκήσει τα δικαιώματά του ως βασικός μέτοχος των συστημικών τραπεζών με σκοπό την παροχή ρευστότητας προς την αγορά και την ανακούφιση τω δανειοληπτών».

    Δήλωση Σ. Βούλτεψη:

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα stress tests, δήλωσε ότι την ημέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα για τα τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου, και σήμερα που όλο το Έθνος γιορτάζει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έβγαλε ανακοίνωση για τις τράπεζες.

    «Τα συμπεράσματα δικά σας...», συμπλήρωσε.

    [02] Ο «γητευτής» των αιθέρων, ο σμηναγός Σωτ. Στράλης, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Κάθε του «βουτιά» κι ένα επιφώνημα θαυμασμού, ένα χαμόγελο ικανοποίησης από όλους όσοι παρακολουθούσαν ενεοί, από εδάφους, το F-16 με χειριστή τον σμηναγό Σωτήριο Στράλη να κάνει στροφές, roll τεσσάρων σημείων, high speed pass και άλλους εντυπωσιακούς ελιγμούς στον αέρα, μετά τη σημερινή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    Με περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16 και με τον τίτλο του κορυφαίου πιλότου του ΝΑΤΟ το 2011, ο Σμηναγός Στράλης, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ», επιδόθηκε σε έναν «άγριο χορό» στους αιθέρες για περισσότερα από 12 λεπτά.

    «Έσκισε» στα δύο το λευκό από τα σύννεφα «σεντόνι» του ουρανού κι «ανάγκασε» τα βλέμματα όλων -ακόμη και του πρώτου πολίτη της χώρας, του Προέδρου της Δημοκρατίας- να παραμείνουν κολλημένα στα ατσάλινα φτερά του έως ότου χαθεί από τον ορίζοντα.

    Λίγο πριν είχε φροντίσει, με ένα low speed pass -ένα πέρασμα σε χαμηλές ταχύτητες- την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, να αποδώσει, με τον δικό του τρόπο, φόρο τιμής στα εθνικά σύμβολα, τον Πρόεδρο, τους υπόλοιπους επισήμους και τον κόσμο. Αλλά και να προτρέψει, με μήνυμά του μέσα από το cockpit, τους Έλληνες να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά! Ένα μήνυμα που, όπως εξηγεί, είναι όχι μόνο εκ μέρους του αλλά από όλη την Πολεμική Αεροπορία.

    «Την ώρα της πτήσης είμαι απομονωμένος. Δεν ακούω αυτό που λέει ο narrator, δεν ακούω τις αντιδράσεις του κόσμου. Δεν ακούω τον εθνικό ύμνο, αν και ξέρω ότι παίζει. Κι αυτό είναι καλό γιατί εργάζομαι σε ένα περιβάλλον αποστειρωμένο, οπότε μπορώ να συγκεντρωθώ απόλυτα και να κάνω αυτά που πρέπει να κάνω με τη συγκεκριμένη σειρά. Η ικανοποίηση και η υπερηφάνεια έρχονται μετά την προσγείωση, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με την αγάπη του κόσμου και βλέπεις ότι αυτό που κάνεις έχει ανταπόκριση» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σμηναγός Στράλης, λίγες ώρες μετά το show στη Θεσσαλονίκη.

    [03] Τουλάχιστον 10 νεκροί σε δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο στη Βραζιλία

    Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 31 τραυματίστηκαν στην πολιτεία του Σάο Πάολο όταν ένα σχολικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν μαθητές που επέστρεφαν από εκδρομή, συγκρούστηκε με σφοδρότητα με φορτηγό, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

    «Υπάρχουν 10 νεκροί και 31 τραυματίες περιλαμβανομένων 16 που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση?.» δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Πολλοί επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια του λεωφορείου, πρόσθεσε.

    Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από την πόλη του Σάο Πάολο, όπου είχαν πάει εκδρομή οι μαθητές και επέστρεφε στο Μπορμπορέμα, που βρίσκεται σε απόσταση 390 χιλιομέτρων. Το τροχαίο σημειώθηκε όταν το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 42 άνθρωποι σύμφωνα με την αστυνομία, συγκρούστηκε μετωπικά με ένα φορτηγό που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

    [04] Είκοσι ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί σε ορυχείο στην Τουρκία

    Τουλάχιστον 20 εργάτες παραμένουν παγιδευμένοι σήμερα σε ανθρακωρυχείο στη νότια Τουρκία έπειτα από την κατάρρευση στοάς, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Μουράτ Κότζα.

    «Περίπου 40 εργάτες βρίσκονταν στο ορυχείο όταν η στοά, στην οποία εργάζονταν κατέρρευσε. Είκοσι άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι» δήλωσε ο Κότζα όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anatolie.

    «Δεν πρόκειται για έκρηξη που προκάλεσε διαρροή μεθανίου» διευκρίνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN- Turk.

    Το ατύχημα σημειώθηκε στην πόλη Ερμενέκ, στην επαρχία Καραμάν, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων νότια της πρωτεύουσας Άγκυρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 October 2014 - 16:30:23 UTC