Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Αναβαθμίζεται η συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου
  • [02] Περίπου 150 μαχητές Πεσμεργκά πέρασαν στην Τουρκία από το Ιράκ
  • [03] Ο Πρόεδρος Ομπάμα θα κάνει δηλώσεις σχετικά με τον Έμπολα

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Αναβαθμίζεται η συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

    Η τριμερής συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό και αυτή είναι η τρίτη τριμερής υπουργική συνάντηση που κάνουμε για να προετοιμάσουμε την πρώτη συνάντηση Κορυφής σε λίγες μέρες στο Κάιρο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την άφιξή του στη Λευκωσία.

    Άρα, επισήμανε, «αναβαθμίζεται η συνεργασία μας λόγω και των κρίσεων που αυτήν τη στιγμή είναι παρούσες στην περιοχή». Επιπλέον, σημείωσε, «είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την Κυπριακή Δημοκρατία αυτή, γιατί έχουμε την τουρκική πρόκληση, την αμφισβήτηση της ύπαρξης και της νομικής προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

    Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει μια καθαρή απάντηση, την οποία οφείλει να κατανοήσει η Τουρκία. Η τριμερής συνεργασία, εξήγησε, δεν είναι μια εχθρική συνεργασία απέναντι στην Τουρκία. Είναι, δήλωσε, μια συνεργασία που έχει ως στόχο τη σταθεροποίηση και την ευημερία στην περιοχή. «Όπως μπορούμε να συνεργαζόμαστε εμείς με την Αίγυπτο και φυσικά η Ελλάδα με την Κύπρο έτσι πρέπει και η Τουρκία να μάθει ότι υπάρχει η οδός της συναίνεσης, της συνεργασίας, του σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

    Αύριο το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπΕξ θα γίνει δεκτός από τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

    [02] Περίπου 150 μαχητές Πεσμεργκά πέρασαν στην Τουρκία από το Ιράκ

    Ιρακινοί μαχητές Πεσμεργκά πέρασαν στην Τουρκία από το Ιράκ με προορισμό τη συριακή πόλη Κομπάνι προκειμένου να βοηθήσουν τους Κούρδους συντρόφους τους στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε σήμερα ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας.

    Ο Σαλέχ Μουσλίμ, ένας εκ των δύο προέδρων του Κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), δήλωσε στο Ρόιτερς ότι περίπου 150 Πεσμεργκά μαχητές που πέρασαν στην Τουρκία αναμένεται να φθάσουν αργότερα απόψε στο Κομπάνι.

    "Αναμένεται να φθάσουν στο Κομπάνι εντός ωρών" είπε ο Μουσλίμ.

    [03] Ο Πρόεδρος Ομπάμα θα κάνει δηλώσεις σχετικά με τον Έμπολα

    Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα κάνει αργότερα σήμερα στον Λευκό Οίκο δηλώσεις στους δημοσιογράφους σχετικά με τον Έμπολα, λίγο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει με ομάδα η οποία εργάζεται στη Δυτική Αφρική για την αμερικανική Υπηρεσία για την Διεθνή Ανάπτυξη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

    Ο Λευκός Οίκος δέχεται πιέσεις για να εξηγήσει τους λόγους που το στρατιωτικό προσωπικό το οποίο επιστρέφει από τη Δυτική Αφρική θα μπαίνει σε καραντίνα για τρεις εβδομάδες, ενώ τα πρωτόκολλα που ισχύουν για το μη στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό που επιστρέφει από την περιοχή ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος του κινδύνου.

    Ο Έρνεστ είπε στους δημοσιογράφους ότι θα είναι πιο αποτελεσματική η παρακολούθηση της υγείας χιλιάδων μελών του στρατιωτικού προσωπικού που επιστρέφουν από την περιοχή αν μπαίνουν σε καραντίνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 October 2014 - 18:30:24 UTC