Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δοκιμαστικό πλου έκανε το νέο υποβρύχιο «Πιπίνος»
  • [02] Άρειος Πάγος: Δεν θα δικαστούν εκ νέου οι αθωωθέντες για την υπόθεση της Νέας Μανωλάδας
  • [03] Εισαγγελική έρευνα για τις πλημμύρες στον Πειραιά
  • [04] Συναντήσεις Ιω. Στουρνάρα με Αλ. Τσίπρα, Στ. Θεοδωράκη, αντιπροσωπεία ΔΗΜΑΡ
  • [05] Έκπτωση από 20% έως 50% ή πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για 1.456.955 ιδιοκτήτες
  • [06] Τέσσερις αναχαιτίσεις ρωσικών αεροσκαφών από το ΝΑΤΟ στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο

  • [01] Δοκιμαστικό πλου έκανε το νέο υποβρύχιο «Πιπίνος»

    Την ευκαιρία να αποκτήσει μία εικόνα για τις εν πλω δοκιμές που ξεκίνησε το νέο υποβρύχιο του Στόλου "Πιπίνος", είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μετέβη στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, και επιβιβάστηκε στο νέο υποβρύχιο που πραγματοποίησε ολιγόωρο δοκιμαστικό πλου.

    «Το ελληνικό Ναυτικό, που έχει ξεπεράσει όλα αυτά τα προβλήματα, ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Και θα είναι σημαντικός ο ρόλος του και για την εθνική μας ασφάλεια, αλλά και για την όποια αποστολή του ανατεθεί στο όνομα της διεθνούς νομιμότητας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο αρχηγό και βέβαια τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του υποβρυχίου που με την αξιοσύνη, την ικανότητά τους, την εκπαίδευσή τους και την κατάρτισή τους, εγγυώνται τη χρησιμότητα αυτού του όπλου στα χέρια των άξιων ανδρών μας, αλλά και του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά την ολοκλήρωση του δοκιμαστικού πλου.

    [02] Άρειος Πάγος: Δεν θα δικαστούν εκ νέου οι αθωωθέντες για την υπόθεση της Νέας Μανωλάδας

    Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνος Παρασκευαϊδης, δεν θα ασκήσει αναίρεση στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας, ως προς το αθωωτικό σκέλος για την υπόθεση της Νέας Μανωλάδας. Κατά συνέπεια δεν θα δικαστούν και πάλι οι εμπλεκόμενοι αθωωθέντες για την εμπορία ανθρώπων.

    Υπενθυμίζεται ότι από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος.

    Παράλληλα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι, για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. Ειδικότερα, το Εφετείο επέβαλε ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα στους δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι.

    [03] Εισαγγελική έρευνα για τις πλημμύρες στον Πειραιά

    Τη διενέργεια ένορκης προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτίες και αν υπάρχουν ευθύνες για τις πλημμύρες που προκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά στο πέρασμά τους να παρασύρουν αυτοκίνητα και κάδους απορριμάτων, προκαλώντας ζημιές σε δεκάδες νοικοκυριά, διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

    Να σημειωθεί ότι για το θέμα των πληγέντων ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών που υπέστησαν οι κατοικίες και τα αυτοκίνητα, ενώ οι δήμοι της δυτικής Αττικής με ανακοινώσεις τους έχουν δώσει και τις σχετικές οδηγίες στους πολίτες.

    Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μιλώντας πρόσφατα για το θέμα των πλημμυρών, τόνισε ότι χρειάζεται μια συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος και ότι εάν δεν γίνουν σοβαρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στο λεκανοπέδιο, και κυρίως στη Δυτική Αττική και στην Περιφέρεια του Πειραιά, θα υπάρξουν δυστυχώς τα ίδια φαινόμενα.

    [04] Συναντήσεις Ιω. Στουρνάρα με Αλ. Τσίπρα, Στ. Θεοδωράκη, αντιπροσωπεία ΔΗΜΑΡ

    Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας θα έχει συνάντηση την Πέμπτη στις 13:30 με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή. Ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη την Παρασκευή, ενώ στις 13 Νοεμβρίου θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ απαρτιζόμενη από τους κκ Τσούκαλη, Ξηροτύρη και Χατζησωκράτη.

    [05] Έκπτωση από 20% έως 50% ή πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για 1.456.955 ιδιοκτήτες

    Έκπτωση από 20% έως 50% ή πλήρης απαλλαγή από Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) έχουν 1.456.955 ιδιοκτήτες ακινήτων όπως προέκυψε από την εκκαθάριση του υπουργείου Οικονομικών. Τα εκκαθαριστικά αναρτήθηκαν ήδη στο TAXISnet και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκύπτουν τα ακόλουθα:

    Με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, προέκυψε ότι:

    - 1.296.801 φορολογούμενοι, που αντιστοιχούν σε 1.097.309 οικογένειες, έτυχαν μείωσης κατά 50% επί του ΕΝΦΙΑ και το ποσό μείωσης ανήλθε σε 82.986.698,03 ευρώ.

    - 80.805 φορολογούμενοι, που αντιστοιχούν σε 50.623 οικογένειες, έτυχαν μείωσης κατά 100% επί του ΕΝΦΙΑ και το ποσό μείωσης ανήλθε σε 10.362.703,67 ευρώ.

    - Μείωση 20% χορηγήθηκε σε 110.170 μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (εμπράγματα δικαιώματα) κατηγορίας 1, 2, ή 3 (διαμέρισμα, μονοκατοικία, επαγγελματική στέγη). Το συνολικό ποσό της μείωσης ανέρχεται σε 4.685.611,80 ευρώ και αφορά σε 78.399 ιδιοκτήτες.

    [06] Τέσσερις αναχαιτίσεις ρωσικών αεροσκαφών από το ΝΑΤΟ στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο

    Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει επέμβει κατ' επανάληψη τις δύο τελευταίες ημέρες αφού παρατηρήθηκε έντονη δραστηριότητα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

    Αεροσκάφη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας απογειώθηκαν από τέσσερα διαφορετικά σημεία για αποστολές αναχαίτισης τεσσάρων σμηνών ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών που "έκαναν ασκήσεις" στον εναέριο χώρο της Βαλτικής, της Βόρειας Θάλασσας και της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 October 2014 - 18:30:25 UTC