Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο ελαφρά τραυματίες από σύγκρουση λεωφορείου με τρόλεϊ, στην πλατεία Κολιάτσου
  • [02] Αιτήσεις για αποζημίωση 370 νοικοκυριών στις πλημμυροπαθείς περιοχές
  • [03] Γκ. Χαρδούβελης: Αναζητούμε κοινά αποδεκτή λύση για την επόμενη ημέρα
  • [04] Η Fed τερματίζει τις «ενέσεις ρευστότητας» στην αμερικανική οικονομία
  • [05] Η ΕΕ καταδικάζει την πρόθεση της Ρωσίας να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών στην ανατολική Ουκρανία
  • [06] Ισοπαλίες για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στο Κύπελλο

  • [01] Δύο ελαφρά τραυματίες από σύγκρουση λεωφορείου με τρόλεϊ, στην πλατεία Κολιάτσου

    Μάνα και κόρη τραυματίστηκαν ελαφρά σε σύγκρουση διπλού λεωφορείου με τρόλεϊ, που σημειώθηκε το απόγευμα στην οδό Πατησιών, στην πλατεία Κολιάτσου.

    Πρόκειται για μια 47χρονη υπήκοο Βουλγαρίας και τη 15χρονη κόρη της, οι οποίες διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες στον Ερυθρό Σταυρό.

    Το ατύχημα συνέβη όταν το λεωφορείο έπεσε πάνω στο τρόλεϊ. Και τα δύο οχήματα κινούνταν προς την ίδια κατεύθυνση, από Πατήσια προς Ομόνοια.

    Πιθανολογείται ότι για το ατύχημα ευθύνεται η ολισθηρότητα του δρόμου, λόγω βροχής, ενώ για τη διευκρίνηση των συνθηκών της σύγκρουσης διενεργείται προανάκριση από την Τροχαία Αθηνών.

    [02] Αιτήσεις για αποζημίωση 370 νοικοκυριών στις πλημμυροπαθείς περιοχές

    Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στο Λεκανοπέδιο, καθώς έχουν ήδη υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας αιτήματα των δήμων Ιλίου, Φυλής, Περιστερίου, Πειραιώς και Αχαρνών, τα οποία αφορούν την παροχή του έκτακτου βοηθήματος, σε 370 νοικοκυριά.

    Με βάση τα πρώτα αιτήματα που έχουν υποβληθεί, προωθήθηκε άμεσα από τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, απόφαση σκοπιμότητας του έκτακτου βοηθήματος των 587 ευρώ, ώστε να εκταμιευτούν χωρίς καθυστέρηση και να αποδοθούν στους δήμους οι πρώτες ενισχύσεις.

    Ο Τομέας της Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας συνδράμει στην ενίσχυση των πληγέντων με δύο προγράμματα, στην παροχή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 587 ευρώ και στην αποκατάσταση ζημιών κατοικίας και οικοσκευής με ύψος που κυμαίνεται από 1.174 ευρώ έως 5.870 ευρώ.

    [03] Γκ. Χαρδούβελης: Αναζητούμε κοινά αποδεκτή λύση για την επόμενη ημέρα

    Το ζήτημα της μετά μνημόνιο εποχής και η αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής λύσης για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, απασχόλησαν την ωριαία συνάντηση, στο Βερολίνο, του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Όπως δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης, αμέσως μετά τη συνάντηση, «και η γερμανική πλευρά καταλαβαίνει ότι πρέπει σύντομα να βρούμε μια λύση, να οριοθετήσουμε τη νέα σχέση» που θα υπάρξει από την 1η Ιανουαρίου, καθώς το Πρόγραμμα λήγει στο τέλος του 2014. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος ότι η Γερμανία θα βοηθήσει στην αναζήτηση των βημάτων για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, καθώς, όπως ανέφερε, «η Γερμανία και ο κ. Σόιμπλε ιδιαίτερα, είναι ευρωπαϊστής. Θέλει ένα ισχυρό ευρώ, μια ισχυρή ευρωζώνη. Και τονίστηκε στη συνάντησή μας ότι για να έχουμε μια ισχυρή ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα».

    Ο κ. Χαρδούβελης επισήμανε ότι κατά τη συνάντηση δεν τέθηκε θέμα τρόικας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν μία συζήτηση ανάμεσα σε δύο κράτη. Η Γερμανία έχει άποψη, έχει βοηθήσει την Ελλάδα επανειλημμένως. Τώρα συζητάμε για να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση για την επόμενη μέρα». Σύμφωνα, επίσης, με τον υπουργό Οικονομικών, αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε και η πρόοδος στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, «το πώς προχωράμε, το πώς πάει η ελληνική οικονομία».

    Εξάλλου, την πεποίθηση ότι το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας είναι βιώσιμο και πως η τρόικα δεν έχει θέσει θέμα μείωσης των συντάξεων, εξέφρασε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γερμανίας και Ελλάδας.

    [04] Η Fed τερματίζει τις «ενέσεις ρευστότητας» στην αμερικανική οικονομία

    Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε απόψε ότι θέτει τέλος στο έκτακτο πρόγραμμα υποστήριξης της αμερικανικής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια, που παραμένουν πολύ χαμηλά, κοντά στο μηδέν.

    Επικαλούμενη την ενίσχυση της οικονομίας και τη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας, η Fed θα σταματήσει, όπως ήταν αναμενόμενο, τις μηνιαίες "ενέσεις ρευστότητας". Υποσχέθηκε επίσης ότι θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια για "αξιοσημείωτη χρονική περίοδο", όμως πρόσθεσε ότι εάν παρατηρηθεί γρηγορότερη πρόοδος στον τομέα του πληθωρισμού και της απασχόλησης μια πρώτη αύξηση των επιτοκίων μπορεί να σημειωθεί "νωρίτερα από το αναμενόμενο".

    Μετά την ανακοίνωση αυτή το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία του διαμορφώθηκε στα 1,2660 δολάρια, από 1,2743 δολάρια που ήταν νωρίτερα σήμερα.Άμεση ήταν και η αντίδραση της Γουόλ Στριτ. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στις 20:09 (ώρα Ελλάδας) υποχωρούσε κατά 62,04 μονάδες (-0,36%) και ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έχανε 35 μονάδες (-0,77%).

    [05] Η ΕΕ καταδικάζει την πρόθεση της Ρωσίας να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών στην ανατολική Ουκρανία

    H Ευρωπαϊκή Ένωση «καταδίκασε» σήμερα την πρόθεση της Ρωσίας να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν την Κυριακή από τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, καθώς αντίκεινται στην επίτευξη μιας «διαρκούς πολιτικής λύσης» στην κρίση.

    «Καταδικάζουμε τις δηλώσεις του υπουργού» Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ «σχετικά με την αναγνώριση εκ μέρους της Ρωσίας των εκλογών» στις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ένα εκπρόσωπος τύπου της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ.

    Η ΕΕ υπενθύμισε ότι οι συμφωνίες του Μινσκ για την εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία, τις οποίες συνυπέγραψαν αντιπρόσωποι της Ρωσίας και των δύο αυτοανακηρυγμένων Δημοκρατιών «προβλέπουν τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών (...) σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία».

    [06] Ισοπαλίες για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στο Κύπελλο

    «Όρθιος» έμεινε στο Καραϊσκάκη ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 από τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας κι έμεινε «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης.

    Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 13΄ με το απευθείας φάουλ του Φορτούνη, αλλά στο 24΄ ο Μητρόπουλος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής «έγραψε» το 1-1. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 87΄ με το Διαμαντάκο.

    Σε αναμετρήσεις για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    1ος ΟΜΙΛΟΣ

    Φωστήρας-Παναχαϊκή 0-2

    Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-1

    2ος ΟΜΙΛΟΣ

    ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

    Κέρκυρα-Απόλλων Καλαμαριάς 30/10

    3ος ΟΜΙΛΟΣ

    Νίκη Βόλου-Ζάκυνθος 30/10

    ΟΦΗ-Ξάνθη 30/10

    4ος ΟΜΙΛΟΣ

    Εθνικός Γαζώρου-Ηρακλής 1-2

    Λεβαδειακός-Πλατανιάς 2-0

    5ος ΟΜΙΛΟΣ

    ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών 3-0

    Ατρόμητος-Πανθρακικός 1-1

    6ος ΟΜΙΛΟΣ

    Εργοτέλης-Βέροια 0-2

    Ερμιονίδα-Απόλλων Σμύρνης 30/10

    7ος ΟΜΙΛΟΣ

    Τύρναβος-Αιγινιακός 2-1

    Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή 2-1

    8ος ΟΜΙΛΟΣ

    Χανιά-Ολυμπιακός Βόλου 0-0

    Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 30/10


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 October 2014 - 20:30:24 UTC