Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θερμή υποδοχή στον Αντ. Σαμαρά από τους εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας
  • [02] Μ. Γκορμπατσόφ: Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου
  • [03] Στην "Ατέρμονη θλίψη" ο Χρυσός Αλέξανδρος
  • [04] Νίκη με ανατροπή για την Ξάνθη
  • [05] Τρίτη σερί νίκη για τον Παναιτωλικό

  • [01] Θερμή υποδοχή στον Αντ. Σαμαρά από τους εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας

    «Μεγάλη μέρα» για την Ελλάδα, χαρακτήρισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, την τριμερή Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποίησε στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι και τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη, μιλώντας προς τους εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας, λίγο μετά τη συνάντηση κορυφής.

    «Εσείς οι Αιγυπτιώτες, συμβολίζετε, είστε η ζωντανή συνέχεια του Ελληνισμού», τόνισε ο κ. Σαμαράς παρουσία των εκπροσώπων των δύο Ελληνικών Κοινοτήτων, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Ιεράς Μονής Σινά και πολλών Ελλήνων επιχειρηματιών. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για σας», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ευχαριστώντας τους θερμά εκ μέρους του ελληνικού λαού για ό,τι έχουν κάνει, προσθέτοντας ότι εκείνος είναι ακόμη περισσότερο υπερήφανος που η καταγωγή της μητέρας του προέρχεται από την Αλεξάνδρεια, υποσχόμενος ότι σύντομα θα επισκεφτεί την πόλη.

    Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να στηριχτεί η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

    Παράλληλα, απευθυνόμενος προς την ελληνική επιχειρηματική οικογένεια της περιοχής, εξέφρασε τη χαρά του καθώς βλέπει ότι ενισχύεται με καινούργιους επιχειρηματίες και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ανοίγουν πλέον οι ορίζοντες για να πετύχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις της Αιγύπτου πολλά περισσότερα, με την ιδιαίτερα μεγάλη επιχειρηματική παρουσία στην Αίγυπτο, που μετριάται σε περισσότερες από 176 επιχειρήσεις, με επενδεδυμένα πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολλάρια από ελληνικά κεφάλαια στην Αίγυπτο, μέσω των οποίων ζούνε περίπου 30.000 αιγυπτιακές οικογένειες. Ενώ, τόνισε ότι μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια, οι ελληνικές εξαγωγές προς την Αίγυπτο έχουν τετραπλασιαστεί, γεγονός που ο κ. Σαμαράς το χαρακτήρισε έναν πραγματικό «θρίαμβο» των Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο. Και στόχος μας είναι πλέον να πετύχουμε εξαγωγές 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2014, αφήνοντας πολύ πίσω το γεγονός ότι είμασταν 29οι στη βαθμίδα προτίμησης της Αιγύπτου καθώς τώρα έχουμε φτάσει πλέον στην 6η θέση.

    O πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής αναφέρθηκε στην ανάγκη να προωθηθεί η δυνατότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αιγύπτου με την Ελλάδα, όχι μόνο με τον Πειραιά αλλά και με την Κρήτη, καθώς η Μεσόγειος ενώνει, δεν χωρίζει. Και τέλος, συνεχάρη τον κ. Σαμαρά για το γεγονός της τριμερούς Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας ότι όλοι οι Έλληνες πάροικοι και επιχειρηματίες ζούνε τα τελευταία 3-4 χρόνια την ίδια την ιστορία στην Αίγυπτο, τονίζοντας ότι σήμερα γράφηκε μία λαμπρή σελίδα στην ιστορία αυτή, ευχόμενος, η σημερινή Σύνοδος Κορυφής να κλείσει την περίοδο των προβλημάτων και να εγκαινιάσει μία νέα εποχή για το καλό των λαών μας.

    [02] Μ. Γκορμπατσόφ: Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου

    Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, επέκρινε σήμερα τις χώρες της Δύσης για την πολιτική τους μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989.

    «Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου. Ορισμένοι θα έλεγαν ότι έχει αρχίσει ήδη» τόνισε ο Γκορμπατσόφ, αναφερόμενος στην κρίση που έχει ξεσπάσει με αφορμή την εξέγερση των φιλορώσων στην ανατολική Ουκρανία.

    Ο 83χρονος Γκορμπατσόφ έκανε τις δηλώσεις αυτές στο Βερολίνο, όπου αύριο εορτάζεται η 25η επέτειος από την πτώση του Τείχους, η οποία επιτάχυνε τη διαδικασία που οδήγησε στο τέλος της ΕΣΣΔ και την ανατροπή των κομμουνιστικών καθεστώτων στην ανατολική Ευρώπη.

    [03] Στην "Ατέρμονη θλίψη" ο Χρυσός Αλέξανδρος

    Μια... «Ατέρμονη θλίψη» πήρε τον «Χρυσό Αλέξανδρο - Θόδωρος Αγγελόπουλος» - το βραβείο καλύτερης ταινίας στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου που ολοκληρώθηκε απόψε (με την απονομή των βραβείων) στη Θεσσαλονίκη.

    «La tirisia» (όπως είναι ο αρχικός τίτλος της ταινίας του Μεξικανού Χόρχε Πέρες Σολάνο) μεταφέρει τους θεατές σ' ένα απομακρυσμένο χωριό στην έρημο του Μεξικού όπου ανάμεσα σε τεράστιους κάκτους οι γυναίκες (οι άνδρες λείπουν -είναι οικονομικοί μετανάστες) ζουν αυτή την αέναη θλίψη της εγκατάλειψης και της ματαίωσης... Ανάμεσα στους κάκτους οι αφίσες των πολιτικών κομμάτων της περιοχής προαναγγέλλουν πως «...το μέλλον είναι τώρα»...

    - Σ ένα άθλιο διαμέρισμα της Χάιφα (όπου δυο αδελφές ζουν μαζί -καθώς η μια είναι διανοητικά ανάπηρη και η άλλη έχει αναλάβει τη φροντίδα της) μεταφέρει τους θεατές η ταινία «Δίπλα της» του Άσαφ Κορμάν από το Ισραήλ που επελέγη για το Ειδικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής - Αργυρός Αλέξανδρος.

    Στην ταινία «Μάθημα» της Κριστίνα Γκρόζεβα και του Πέταρ Βαλτσάνοφ από τη γειτονική Βουλγαρία απονεμήθηκε το ειδικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής για πρωτοτυπία και καινοτομία - Χάλκινος Αλέξανδρος.

    [04] Νίκη με ανατροπή για την Ξάνθη

    Συνήλθε η Ξάνθη μετά τη συντριβή της στο Αγρίνιο (5-2 από τον Παναιτωλικό) κι επικράτησε του ΟΦΗ με 2-1 στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Γκατζούζο προηγήθηκε στο 6΄ με τον Πετρόπουλο, αλλά πριν κλείσει το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι είχαν ανατρέψει τα εις βάρος τους δεδομένα με τα τέρματα των Λισγάρα (29΄) και Κλέιτον (33΄). Στο 77΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τζορτζ του ΟΦΗ.

    [05] Τρίτη σερί νίκη για τον Παναιτωλικό

    Εντυπωσιακός για ακόμη μία φορά φέτος ο Παναιτωλικός, σημείωσε την τρίτη συνεχή νίκη στο πρωτάθλημα και πρώτη φετινή εκτός έδρας, επικρατώντας της Κέρκυρας 2-1 με γκολ των Βιγιαφάνες (16΄), Κάπελ (20΄), στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα. Για τους γηπεδούχους, που ηττήθηκαν για δεύτερη φορά στο γήπεδό τους, μείωσε στο 84΄ ο Γκόμες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 November 2014 - 19:30:24 UTC