Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν αποκλείει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Αβραμόπουλος
  • [02] Ισχυρή σεισμική δόνηση 5 βαθμών στην Κεφαλονιά
  • [03] Χρ. Σταϊκούρας: Κοινωνικό μέρισμα και το 2015, με επίτευξη στόχων
  • [04] Στις κάλπες οι Καταλανοί για το συμβολικό δημοψήφισμα ανεξαρτησίας
  • [05] Σε εξέλιξη ο 32ος Μαραθώνιος της Αθήνας - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

  • [01] Δεν αποκλείει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Αβραμόπουλος

    Δεν αποκλείει κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Σε μια δημοκρατία εφικτό είναι ό,τι αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός. Αυτός αποφασίζει», δηλώνει ο κ. Αβραμόπουλος σε ερώτηση αν θα ήταν εφικτή μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Οι πολιτικοί και τα κόμματα οφείλουν να βρουν το πιο πρόσφορο και δημοκρατικό δρόμο να εφαρμόσουν την εντολή αυτή», συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

    Ο Έλληνας επίτροπος σημειώνει πως ενόψει της προεδρικής εκλογής, «ο τόπος πρέπει επιτέλους να κυβερνηθεί» και πως «χρειάζεται πάνω απ΄όλα σταθερότητα και ενότητα».

    Αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο του στην Επιτροπή υπογραμμίζει πως η Ευρώπη οφείλει να προφυλάξει τα κοινά της σύνορα, με κύριο εργαλείο "να αδρανοποιήσουμε όσους επενδύουν στην παράνομη μετανάστευση". Προσθέτει πως "την ανεξέλεγκτη μετανάστευση δεν πρόκειται να τη σταματήσουμε υψώνοντας φρούρια και τείχη. Η λεγόμενη "Ευρώπη Φρούριο" , δεν είναι επιλογή. Είναι κίνδυνος και για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών".

    Μιλώντας για τις τουρκικές κινήσεις στην Κύπρο σημειώνει πως " η Τουρκία χάνει την ψυχραιμία της " και διαμηνύει ότι " η επένδυση στην ένταση δεν ωφελεί την ευρωπαϊκή της προοπτική, ούτε τα συμφέροντα της Ατλαντικής Συμμαχίας".

    [02] Ισχυρή σεισμική δόνηση 5 βαθμών στην Κεφαλονιά

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01:15 τα ξημερώματα με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο της Κεφαλονιάς, 8 χιλιόμετρα νότια του Αργοστολίου ή 283 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό ινστιτούτο της Αθήνας ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί και την ευρύτερη περιοχή. Ωστόσο οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

    [03] Χρ. Σταϊκούρας: Κοινωνικό μέρισμα και το 2015, με επίτευξη στόχων

    Τη διανομή κοινωνικού μερίσματος και το 2015 προαναγγέλλει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Το μέρισμα, όπως σημειώνεται, θα είναι σε ύψος ανάλογο με την υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς ελλείμματος. Στην ίδια συνέντευξη, ο κ.Σταϊκούρας ανακοινώνει την πληρωμή των συντάξεων του Ιανουαρίου στο Δημόσιο πριν από τα Χριστούγεννα (22 Δεκεμβρίου αντί της 30ης Δεκεμβρίου) και την έναρξη καταβολής αναδρομικών και των αυξήσεων στα Σώματα Ασφαλείας και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από το τέλος του μήνα. Ακόμη, ο κ.Σταϊκούρας επισημαίνει ότι η πολιτική των πλεονασμάτων «...θα οδηγήσει στη σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

    Πλεονάσματα, τα οποία όπως σημειώνει, «τα οποία θα προέρχονται, κυρίως, από το σκέλος των δαπανών, τη μεγέθυνση της οικονομίας και την καταπολέμηση της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής» Τέλος, επισημαίνει ότι θα είναι μηδενικό το δημοσιονομικό κενό της επόμενης χρονιάς και όχι 2,5 δισ. ευρώ, όπως υποστηρίζει η τρόικα.

    [04] Στις κάλπες οι Καταλανοί για το συμβολικό δημοψήφισμα ανεξαρτησίας

    Εκατοντάδες χιλιάδες Καταλανοί αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής από την Ισπανία σε ένα συμβολικό δημοψήφισμα ή αλλιώς μια «άτυπη διαβούλευση» που διεξάγεται σήμερα Κυριακή, παρά την αντίθεση της Μαδρίτης. Οι πολιτικοί της Καταλονίας που τάσσονται υπέρ της απόσχισης της περιοχής από την Ισπανία, ευελπιστούν ότι ένα μεγάλο ποσοστό υποστήριξης θα παρακινήσει την κεντρική κυβέρνηση να ξεκινήσει διάλογο μαζί τους για τη διαπραγμάτευση μεγαλύτερης φορολογικής και πολιτικής αυτονομίας, ή ακόμα και να πείσει τη Μαδρίτη να δεχτεί ένα μελλοντικό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

    Αξιωματούχοι από δύο κύρια κόμματα της Καταλονίας, υποστηρίζουν ότι εάν τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο πολίτες, από τους συνολικά 7 εκατομμύρια, ψηφίσουν υπέρ της απόσχισης, κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στα σχέδια για την ανεξαρτησία της περιοχής. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί το τελευταίο διάστημα, περίπου το 80% των Καταλανών επιθυμούν περισσότερη αυτονομία από την Ισπανία, ενώ σχεδόν το 50% τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής.

    [05] Σε εξέλιξη ο 32ος Μαραθώνιος της Αθήνας - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Σε εξέλιξη είναι ο 32ος Αυθεντικός -όπως μετονομάσθηκε ο Κλασικός- Μαραθώνιος Αθήνας, με τη συμμετοχή 8.000 περίπου Ελλήνων και 5.000 ξένων δρομέων. Ο Μαραθώνιος Δρόμος και το Δυναμικό Βάδισμα αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 5.30 το απόγευμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

    Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ξεκινήσει από τις 6 το πρωί και θα διαρκέσουν έως τις 5.30 το απόγευμα σε όλο το μήκος των διαδρομών. Ειδικά στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν έως τις 7 το απόγευμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 November 2014 - 9:30:27 UTC