Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Στόχος, όλα να έχουν λήξει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου
  • [02] Χωριστές συναντήσεις Μ. Νίμιτς με τους αντιπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ
  • [03] Ποινική δίωξη στους κατηγορούμενους για εκβίαση επιχειρηματία
  • [04] Το Κίεβο καταγγέλλει ότι οι αυτονομιστές παραλαμβάνουν ενισχύσεις

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Στόχος, όλα να έχουν λήξει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου

    Αισιόδοξος ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    O κ. Βενιζέλος είπε ότι «συνεχίσαμε την συζήτηση ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας, γιατί όπως ξέρετε αναμένουμε την επιστροφή της τρόικας, το κλείσιμο αυτής της συζήτησης και το άνοιγμα της νέας σελίδας. 'Αρα, κάνουμε, όπως είπαμε και χθες, διπλή δουλειά επί της ουσίας για το μέλλον. Όχι μόνο για το παρόν, για τα τρέχοντα θέματα». Σημείωσε ότι η τρόικα θα επιστρέψει «το ταχύτερο δυνατό, έτσι ώστε να προλάβουμε το χρονοδιάγραμμα. Ο στόχος είναι όλα να έχουν λήξει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου».

    Σε ερώτηση «αν θα προλάβουμε» απάντησε θετικά σημειώνοντας ότι «εν πάση περιπτώσει θα προλάβουμε πριν προκύψουν ανάγκες. Γιατί έχουμε ένα σχεδιασμό, ο οποίος μας επιτρέπει να φτάσουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, σε μια συμφωνία- όπως σας είπα- σίγουρα πριν από την έναρξη της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας».

    Σε άλλη ερώτηση για το αν οι δανειστές συνεχίζουν να διατυπώνουν ενστάσεις απάντησε: «Όχι ενστάσεις. Έχουν ορισμένες απόψεις κι εμείς έχουμε τις δικές μας με βάση τις προτεραιότητες της χώρας, γιατί η χώρα έχει ανάγκη από κάποια πράγματα. Η δική τους εντύπωση μπορεί να είναι διαφορετική για κάποια άλλα πράγματα, αλλά εμείς προτάσσουμε πάντα το δικό μας συμφέρον, τη δική μας οπτική γωνία, την εθνική, την αναπτυξιακή, την κοινωνική».

    [02] Χωριστές συναντήσεις Μ. Νίμιτς με τους αντιπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ

    Χωριστές συναντήσεις με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, αντίστοιχα, είχε σήμερα στη Νέα Υόρκη ο προσωπικός απεσταλμένος του γγ των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, στις συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών.

    Ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί από κοινού με τους δύο αντιπροσώπους αύριο, στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), «για τη συνέχιση των συνομιλιών, στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης του ΟΗΕ, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης για το θέμα του ονόματος» όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατη ανακοίνωση της Γραμματείας του διεθνούς Οργανισμού.

    [03] Ποινική δίωξη στους κατηγορούμενους για εκβίαση επιχειρηματία

    Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και οι συγκατηγορούμενοι τους στην υπόθεση εκβίασης επιχειρηματία από τον οποίο φέρονται να απαιτούσαν χρήματα για να κλείσει φορολογικός έλεγχος χωρίς να του επιβληθεί υψηλό πρόστιμο.

    Πρόκειται για δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, έναν υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών, τη λογίστρια του επιχειρηματία, τον σύζυγό της, συνταξιούχο του υπουργείου Οικονομικών και τον γιο της υπάλληλο στην ΤτΕ.

    Εναντίον των έξι συλληφθέντων ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα:

    - της δωροληψίας υπαλλήλου κατ' επάγγελμα με ωφέλημα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού

    - της εκβίασης με απειλή βλάβης της επιχείρησης του εξαναγκαζόμενου κατ' επάγγελμα από κοινού και

    - της άμεσης συνέργειας στις παραπάνω πράξεις.

    [04] Το Κίεβο καταγγέλλει ότι οι αυτονομιστές παραλαμβάνουν ενισχύσεις

    H ουκρανική κυβέρνηση κατηγόρησε σήμερα τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι προετοιμάζονται για μια αναζωπύρωση των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία καθώς επιτρέπουν τη διέλευση «Ρώσων μισθοφόρων» στην ουκρανική επικράτεια και ενισχύονται με νέα φορτία όπλων την ώρα που οι σφοδροί βομβαρδισμοί κλιμακώνουν την ένταση και αυξάνουν τις ανησυχίες για την εύθραυστη εκεχειρία.

    Το σφυροκόπημα περιοχών γύρω από το Ντονέτσκ, το βασικότερο προπύργιο των ανταρτών, και οι ανταλλαγές πυρών πυροβολικού σε άλλες περιοχές πλήττουν εκ νέου την εκεχειρία που έχει ήδη παραβιαστεί καθώς από τη μια το Κίεβο κάνει λόγο για διελεύσεις ρωσικών εξοπλισμών και στρατευμάτων και από την άλλη οι αυτονομιστές καταγγέλλουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μια νέα επίθεση.

    «Ρώσοι μισθοφόροι ενισχύουν τις δυνάμεις (των ανταρτών) κοντά στη γραμμή των συνόρων» είπε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Αντρίι Λισένκο κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Κίεβο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 November 2014 - 21:30:23 UTC