Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Nα φύγουν από τα πανεπιστήμια και τα σχολεία» ζήτησε από τα «παλιά κόμματα» ο Στ. Θεοδωράκης
  • [02] Παρουσίαση του νέου παραμυθιού της Νάντιας Λιαρέλλη

  • [01] «Nα φύγουν από τα πανεπιστήμια και τα σχολεία» ζήτησε από τα «παλιά κόμματα» ο Στ. Θεοδωράκης

    Καλούμε τα παλιά κόμματα να φύγουν από τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την επέτειο εορτασμού του Πολυτεχνείου και στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια.

    «Το Ποτάμι, ένα κίνημα με χιλιάδες νέους και φοιτητές, καλεί τα παλιά κόμματα να σεβαστούν την αυτονομία του φοιτητικού κινήματος. Τους καλούμε να φύγουν από τα πανεπιστήμια και τα σχολεία. Να αναζητήσουν αλλού στρατιώτες για τους κομματικούς τους στρατούς», είπε στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ ο κ. Θεοδωράκης.

    Τόνισε ότι σήμερα είναι αναγκαίο να δοθεί ένα νέο περιεχόμενο στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, αφού ? όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά - τότε το φοιτητικό κίνημα αντέδρασε και ξύπνησε την κοινωνία, ενώ σήμερα δεν έχουμε ούτε στρατιωτικούς, ούτε Αμερικανούς, αλλά ούτε φοιτητικό κίνημα. «Είκοσι χρόνια τώρα τα κόμματα δεν αφήνουν τους φοιτητές να συγκροτήσουν όργανα. Δεν υπάρχει ΕΦΕΕ. Και τα αμφιθέατρα έχουν γίνει πασαρέλα για τους κομματικούς ινστρούκτορες. Εμπορεύονται μέχρι και τις σημειώσεις των μαθημάτων. Και θέλουν να πείσουν τους φοιτητές ότι «νυν υπέρ πάντων ο κομματικός αγών». Αυτό πρέπει να τελειώσει!», επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης. Καταλήγοντας κάλεσε τους εκπροσώπους κομμάτων να «αναζητήσουν αλλού στρατιώτες για τους κομματικούς τους στρατούς» και είπε ότι η Ελλάδα έχει σήμερα μια άρρωστη δημοκρατία και μια πληγωμένη κοινωνία. «Να παραμερίσουμε αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα αλλά να μην παραδοθούμε και σε αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν στο παρελθόν. Και ίσως αυτό να είναι το νέο μήνυμα του Πολυτεχνείου», τόνισε.

    [02] Παρουσίαση του νέου παραμυθιού της Νάντιας Λιαρέλλη

    Παραμονή Χριστουγέννων και ο Ρίκος κι ο Ριρίκος, δύο σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια, ακολουθούν κρυφά τους γονείς τους στον επάνω κόσμο για το δωδεκαήμερο. Στο δρόμο χάνονται αλλά για καλή τους τύχη βρίσκουν ένα μικρό κοριτσάκι, τη Γλυκερία, που είναι πρόθυμη με κάθε μέσον να τους βοηθήσει να βρουν τους δικούς τους. Τι μπορεί να κάνει ένα μικρό κοριτσάκι 6 χρόνων θα το ανακαλύψουμε ξεφυλλίζοντας τις σελίδες.

    "Τα παραμύθια μας αρέσουν γιατί είναι ένας κόσμος απόλυτης ελευθερίας", είπε η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη κατά την παρουσίαση του νέου παραμυθιού της Νάντιας Λιαρέλλη «Ο Ρίκος, ο Ριρίκος και η μικρή Γλυκερία», που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Public Συντάγματος. "Αν κάτι θέλει να μας πει το παραμύθι είναι ότι μπορούμε να συνυπάρχουμε με το διαφορετικό", πρόσθεσε η κα Χούκλη.

    "Υπάρχει διαφορετικότητα την οποία χρησιμοποιούμε προς όφελος μας, αλλά δεν την αποδεχόμαστε", τόνισε η συγγραφέας του βιβλίου κα Λιαρέλλη, λέγοντας πως η πρωταγωνίστρια του παραμυθιού Γλυκερία είναι υπαρκτό πρόσωπο.

    Από την μεριά της η Πρόεδρος του Make-a-Wish Ελλάδας Αναστασία Μανιά μίλησε για την αξία των παραμυθιών στη ψυχολογία των παιδιών, ενώ η παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά είπε "να μαθαίνουμε εμείς οι γονείς στα παιδιά ότι το φυσιολογικό είναι το διαφορετικό",

    Το σκίτσο που συνοδεύει τα κείμενα, υπογράφει ο ζωγράφος Χαρίδημος Μπιτσακάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 November 2014 - 17:30:22 UTC