Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Βαρβιτσιώτης: «Το Αιγαίο και τα νησιά του είναι πλούτος»
  • [02] Τ. Ερντογάν: "Η Αμερική ανακαλύφθηκε από μουσουλμάνους"

  • [01] Μ. Βαρβιτσιώτης: «Το Αιγαίο και τα νησιά του είναι πλούτος»

    Εκτενή αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα για την βελτίωση του ακτοπλοϊκού δικτύου στο Βόρειο Αιγαίο έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης που είχε με φορείς της ευρύτερης περιοχής της Σάμου αλλά και του υπόλοιπου βορείου Αιγαίου.

    «Για μένα το Αιγαίο και τα νησιά του είναι πλούτος και όχι μειονέκτημα. Είναι πλούτος πολιτισμού, ιστορίας και προοπτικής για το μέλλον και ειδικά για το Βόρειο Αιγαίο η ανάπτυξη και η αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων του αποτελεί εθνική πρόκληση» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «πολιτεύομαι με το βλέμμα στους νησιώτες και στην προσπάθειά μου αυτή δεν πρόκειται να δειλιάσω απέναντι σε κανένα προσωπικό και πολιτικό κόστος. Έτσι έπραξα πρόσφατα για θέμα του Βορείου Αιγαίου, έτσι θα συνεχίσω να πράττω».

    Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι προχωρά σύντομα στις απαραίτητες ενέργειες που θα λύσουν οριστικά και μόνιμα το υδροδοτικό πρόβλημα των νησιών καθώς και της κοστοβόρας μεταφοράς του νερού με την αξιοποίηση της μονάδας αφαλάτωσης, κατεβάζοντας το κόστος της υδροδότησης του Αιγαίου κατά 60%. «Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα δοθούν για επενδύσεις και έργα στα νησιά με έμφαση στην ανάπτυξη των λιμενικών τους υποδομών» υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

    [02] Τ. Ερντογάν: "Η Αμερική ανακαλύφθηκε από μουσουλμάνους"

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες , με μεγάλη αυτοπεποίθηση, ότι η αμερικανική ήπειρος ανακαλύφθηκε από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα και όχι από τον Χριστόφορο Κολόμβο δύο αιώνες αργότερα.

    "Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμειρκή και το ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική το 1178, όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος", διαβεβαίωσε Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, σε συνάντηση μουσουλμάνων κληρικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής που οργανώθηκε από τις τουρκικές αρχές.

    "Μουσουλμάνοι ναυτικοί είχαν φθάσει στην Αμερική από το 1178. Ο Κολόμβος αναφέρει την ύπαρξη τζαμιού σε λόφο στις ακτές της Κούβας", επέμεινε και παρασυρμένος από τη φόρα του δήλωσε έτοιμος να συμμετάσχει στην οικοδόμηση ενός τζαμιού στην τοποθεσία που περιγράφεται από τον γενοβέζο θαλασσοπόρο.

    "Θα ήθελα να το συζητήσω με τους κουβανούς αδελφούς, ένα τζαμί θα πήγαινε και σήμερα μια χαρά στον λόφο αυτόν", συνέχισε.

    Ελάχιστος αριθμός μουσουλμάνων ιστορικών και θεολόγων έχουν τελευταία θέσει υπό αμφισβήτηση την ανακάλυψη του Χριστόφορου Κολόμβου, ισχυριζόμενοι ότι είχε υπάρξει μουσουλμανική παρουσία στην Αμερική πριν από το 1492, αν και δεν έχει εντοπισθεί ποτέ κάποιο ίχνος του ισλάμ στην ήπειρο αυτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 November 2014 - 19:30:24 UTC