Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτο βήμα για την παραπομπή της Β. Κορέας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
  • [02] Ισραήλ: Στρατός και αστυνομία κατεδάφισαν το σπίτι του Παλαιστίνιου δράστη της επίθεσης σε στάση του τραμ
  • [03] Λ. Μενδώνη: Η Αμφίπολη έχει ένα στοίχημα να κερδίσει
  • [04] Δελφίνι μπέρδεψε πλαστικό κομμάτι με καλαμάρια και το κατάπιε, με αποτέλεσμα να πεθάνει
  • [05] Ακόμη και μια μέτρια καθημερινή δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για Πάρκινσον

  • [01] Πρώτο βήμα για την παραπομπή της Β. Κορέας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

    Ενα πρώτο βήμα προς την παραπομπή της Βόρειας Κορέας ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έγινε σήμερα στα Ηνωμένα Εθνη προκαλώντας την οργή της Πιονγκγιάνγκ. Επειτα από έντονους διαξιφισμούς, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε κείμενο απόφασης που ζητεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας να παραπέμψει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο την Πιονγκγιάνγκ, με 111 ψήφους υπέρ, 19 κατά και 55 αποχές.

    Η απόφαση, η οποία δεν είναι υποχρεωτικού χαρακτήρα, θα συζητηθεί τον Δεκέμβριο απο τη Γενική Συνέλευση. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προκάλεσε την οργή του πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας Σιν Σο Χο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα με την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία είχε την πρωτοβουλία για την προώθηση του κειμένου της απόφασης μαζί με την Ιαπωνία. Ο Bορειοκορεάτης πρεσβευτής απηύθυνε προειδοποίηση για σοβαρές συνέπειες και δήλωσε ότι πλέον δεν υπάρχει λόγος η Πιονγκγιάνγκ να συγκρατηθεί στην πραγματοποίηση πυρηνικών δοκιμών.

    [02] Ισραήλ: Στρατός και αστυνομία κατεδάφισαν το σπίτι του Παλαιστίνιου δράστη της επίθεσης σε στάση του τραμ

    Ο στρατός και η ισραηλινή αστυνομία κατεδάφισαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ το σπίτι του Παλαιστίνιου δράστη της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε στάση του τραμ στην Ιερουσαλήμ στις 22 Οκτωβρίου που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων. «Το σπίτι του τρομοκράτη αυτού που θέρισε με αυτοκίνητο Ισραηλινούς πολίτες σκοτώνοντας ένα βρέφος και μια νεαρή γυναίκα σε στάση του τραμ καταστράφηκε στο Σιλουάν» συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, διευκρίνισε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

    Το τιμωρητικό αυτό μέτρο λήφθηκε τη στιγμή που πολύ μεγάλη ένταση επικρατεί εδώ και εβδομάδες στην Ιερουσαλήμ, η οποία κλιμακώθηκε χθες με την επίθεση σε συναγωγή στη Δυτική Ιερουσαλήμ, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις πιστοί την ώρα που προσεύχονταν και ένας αστυνομικός, ενώ οι δύο Παλαιστίνιοι δράστες έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά. Ο θάνατος τεσσάρων Εβραίων σε τόπο λατρείας έριξε λάδι στη φωτιά στην ήδη εκρηκτική κατάσταση στην Παλιά Πόλη, κυρίως γύρω από την πολύ ευαίσθητη περιοχή της Πλατείας των Τζαμιών (το Όρος του Ναού για τους Εβραίους), όπου Εβραίοι εξτρεμιστές πρόσφατα ενέτειναν την εκστρατεία τους διεκδικώντας το δικαίωμα να προσεύχονται στο σημείο αυτό.

    [03] Λ. Μενδώνη: Η Αμφίπολη έχει ένα στοίχημα να κερδίσει

    Η Αμφίπολη έχει κι ένα στοίχημα να κερδίσει, τόνισε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ όσον αφορά τις εξελίξεις γύρω από το μοναδικό μνημείο της Αμφίπολης. «Είναι μια εξαιρετικά καλή ευκαιρία να δει κανείς ένα μοντέλο βιώσιμης, ήπιας ανάπτυξης στην περιοχή, που θα διατηρήσει αλώβητο το φυσικό περιβάλλον και θα δίνει τη δυνατότητα και στους ίδιους τους κατοίκους, αλλά κυρίως στους επισκέπτες να απολαύσουν αυτό το μοναδικό και διαχρονικό πολιτιστικό απόθεμα. Γιατί την Αμφίπολη την ξέρουμε πολύ καλά σαν μια σημαντική αποικία των Αθηναίων και αρχαία πόλη, έχουμε το οχυρωματικό της σύστημα, τα οικοδομήματά της, πρόσφατα στο ΕΣΠΑ ανεδείχθη το Γυμνάσιο, γίνεται τώρα η αποκατάσταση του βυζαντινού Πύργου του Μαρμαρίου. Επίσης, υπάρχει ένα παρά πολύ ωραίο μουσείο που ανταποκρίνεται απολύτως στις σύγχρονες προδιαγραφές», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η Λ. Μενδώνη.

    [04] Δελφίνι μπέρδεψε πλαστικό κομμάτι με καλαμάρια και το κατάπιε, με αποτέλεσμα να πεθάνει

    Νεκρό από ασφυξία που προκλήθηκε από κομμάτι πλαστικού, μήκους σχεδόν ενός μέτρου, το οποίο βρέθηκε σφηνωμένο στον οισοφάγο του, βρέθηκε ρινοδέλφινο σε απόκρημνη περιοχή της νότιας Σάμου. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπελάγος", επρόκειτο για ένα ενήλικο αρσενικό ρινοδέλφινο, μήκους τριών μέτρων που κατάπιε το κομμάτι πλαστικού, με αποτέλεσμα να πεθάνει τελικά από ασφυξία.

    Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου, «δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό καθώς και στο παρελθόν έχουν καταγραφεί παρόμοιοι θάνατοι θαλάσσιων θηλαστικών και χελωνών, οι οποίοι, επίσης, οφείλονταν σε ασφυξία από κατάποση πλαστικών απορριμμάτων». Το «Αρχιπέλαγος» έχει επισημάνει πολλές φορές τους κινδύνους που δημιουργούνται για τα οικοσυστήματα των θαλασσών μας και για τα σπάνια είδη που επιβιώνουν σε αυτά, από την ασυνείδητη ρίψη σκουπιδιών και πλαστικών. Ωστόσο, παρά τις εκκλήσεις του για την αντιμετώπιση της απειλής των πλαστικών, διαπιστώνει ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης και των καταστροφικών συνεπειών της.

    [05] Ακόμη και μια μέτρια καθημερινή δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για Πάρκινσον

    Μια μέτρια καθημερινή σωματική δραστηριότητα είναι αρκετή για να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Πάρκινσον, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι δεν χρειάζεται καν κάποιος να κάνει γυμναστική ή να ασκείται σωματικά με συγκεκριμένο τρόπο, αρκεί μόνο να παραμένει σχετικά δραστήριος μέσα στην ημέρα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Κάριν Βίντερφελντ του Τμήματος Ιατρικής Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής του ιατρικού πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευρολογίας «Brain: A Journal of Neurology» μελέτησαν περίπου 43.400 άτομα (27.900 γυναίκες και 15.500 άνδρες) για μια μέση χρονική περίοδο 12,6 ετών, συσχετίζοντας το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας με την πιθανότητα εμφάνισης Πάρκινσον.

    Στις σωματικές δραστηριότητες οι ερευνητές συμπεριέλαβαν τις δουλειές του νοικοκυριού, τις μετακινήσεις κάποιου εκτός σπιτιού, την κινητικότητά του στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς του, την άσκησή κατά τον ελεύθερο χρόνο και γενικά τη συνολική δραστηριότητα κάποιου. Όλες οι δραστηριότητες μετατράπηκαν σε μεταβολικά ισοδύναμες ώρες ανά ημέρα, χρησιμοποιώντας ως κοινή βάση την εκτιμώμενη κατανάλωση οξυγόνου σε κάθε μία από αυτές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 November 2014 - 9:30:21 UTC