Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Μελάς: Αν είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής, θα τον ψηφίσω
  • [02] Δ. Καρύδης: Η αντιπολίτευση να αφήσει τους λεονταρισμούς και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου
  • [03] Στη Γλυφάδα μαζεύουν ελιές για να δοθεί λάδι στις άπορες οικογένειες
  • [04] Εισαγγελέας για το βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να χτυπούν περιπτερά στα Εξάρχεια
  • [05] Αναζητείται λύση για την ΕΛΒΟ
  • [06] Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ ζητά «ζεστό» χρήμα στην οικονομία και θεωρεί ότι το Βερολίνο αλλάζει στάση
  • [07] «Ψύχεται» η Νέα Υόρκη - Μετρά τέσσερις νεκρούς από την κακοκαιρία
  • [08] Η Γερουσία σκότωσε εν τη γενέσει του, το σχέδιο μεταρρύθμισης της NSA
  • [09] Δημιουργήθηκαν ειδικά γάντια για όσους θέλουν να γίνουν ...Spidermen
  • [10] Καταθέτει στον αθλητικό Εισαγγελέα ο Βαγγέλης Μαρινάκης

  • [01] Π. Μελάς: Αν είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής, θα τον ψηφίσω

    «Κρατώ τις επιφυλάξεις μου και αυτό γιατί αυτήν τη στιγμή, πάνω από πρόσωπα, κόμματα και καρέκλες, πρέπει να βάλεις τον ελληνικό λαό. Έτσι λοιπόν, αυτήν τη στιγμή πρέπει να δούμε ποια θα είναι η λίγο καλύτερη πορεία του λαού. Εάν πάμε σε εκλογές και δεν ψηφιστεί ο ΠτΔ, οι εκλογές τότε θα φέρουν λίγο πίσω και την οικονομία. Πρέπει λοιπόν να προσέξεις τι θα κάνεις και όσο το δυνατόν αργότερα να γίνουν εκλογές, για το καλύτερο συμφέρον του λαού» δήλωσε ο βουλευτής των Αν.Ελ, Παναγιώτης Μελάς στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

    Ο κ. Μελάς, σε διαφορετικό μήκος κύματος από τους Αν.Ελ που δηλώνουν ότι δε θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόσθεσε: «Εγώ θέλω να μπει ένας υποψήφιος ΠτΔ όχι για να του λέει η κυβέρνηση υπόγραψε το ένα ή το άλλο... Καθένας έχει την άποψή του. Σεβαστή η άποψη καθενός, αλλά λειτουργώ με το δικό μου μυαλό. Έχω λάβει τις αποφάσεις μου. Δεν έχω ακόμη αποφασίσει τι θα γίνει. Θα δω τις λεπτομέρειες και θα λειτουργήσω με ό,τι πιστεύω συνειδητά, ότι είναι για το καλό του λαού. Το έχω πει από την αρχή ότι αν είναι υποψήφιος ο Κ. Καραμανλής θα ψηφίσω. Δεν μπορεί να κατέβει για ΠτΔ ο Καραμανλής που τον είχαμε και πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό και απ' όλα και να μην τον ψηφίσουμε».

    Υποστήριξε πως στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ, σε αντίθεση με την ανακοίνωση του κόμματος, «δεν υπήρξε ομοφωνία... Τώρα, τι ανακοίνωση έβγαλαν, δεν με απασχόλησε... Όταν καταψήφισα και το Μνημόνιο επί ΝΔ, το είχα κάνει συνειδητά, από μόνος μου και δεν είχα συνεννοηθεί με κανέναν. Θα λειτουργήσω κατά συνείδηση. Οι αξίες και αρχές της ΝΔ είναι μέσα μου. Άλλο οι διαχρονικές αξίες όμως, και άλλο η μνημονιακή πολιτική, με την οποία διαφωνούσα και διαφωνώ».

    [02] Δ. Καρύδης: Η αντιπολίτευση να αφήσει τους λεονταρισμούς και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου

    «Σε παράλογες απαιτήσεις της τρόικας πρέπει να αντιδράσουμε» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης».

    Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό όταν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να πάμε σε μειώσεις των κύριων συντάξεων και αύξηση στα όρια ηλικίας. Δεν μπορεί να πάμε σε ομαδικές απολύσεις. Και το ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί σε παράλογες απαιτήσεις ήταν ένα κεντρικό μήνυμα της συνάντησης των δύο αρχηγών» σημειώνει ο κ. Καρύδης.

    Ερωτηθείς για τη διαμάχη του με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι αυτά που είπε ο κ. Γεωργιάδης «ήταν απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα. Δεν μπορεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ να συμπεριφέρεται ως βασιλικότερος της τρόικας. Δεν μπορεί να παίρνει τον ρόλο του εκπροσώπου της τρόικας στην Ελλάδα. Για αυτό αντιδράσαμε σε αυτά που είπε τα οποία είναι και ψευδή και ανυπόστατα. Μετά τη συνάντηση μάλιστα των δύο πολιτικών αρχηγών, χθες το απόγευμα, η στάση του κ. Γεωργιάδη αποδοκιμάστηκε πλήρως».

    Ο Δ. Καρύδης υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο, αλλά μια σκληρή και πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, η οποία όταν ολοκληρωθεί θα έλθει και η τρόικα στην Ελλάδα. Το σημαντικό θέμα είναι ότι είμαστε στην τελευταία φάση ενός δύσκολου και επώδυνου προγράμματος προσαρμογής που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια. Η διαπραγμάτευση γίνεται με μια ενιαία φιλοσοφία και αφορά και την αξιολόγηση της τελευταίας φάσης, αλλά και τη νέα συμφωνία που είναι προ των πυλών για την πιστωτική γραμμή στήριξης της χώρας από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για να βγούμε στις αγορές, αλλά και τη ρύθμιση του χρέους ώστε να ελαφρυνθεί ακόμη περισσότερο και ως προς την επιμήκυνσή του, τις δόσεις και την περίοδο χάριτος. Αυτή τη γραμμή θα την πάμε μέχρι τέλους».

    «Απευθυνόμαστε προς την αξιωματική αντιπολίτευση και λέμε να αφήσει στην άκρη την ανευθυνότητα, τους λεονταρισμούς και το λαϊκισμό και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, να έχουμε αρραγές εσωτερικό μέτωπο σε μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη φάση για την πορεία της χώρας, την οικονομική της ανάκαμψη, για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για τα επόμενα χρόνια» τονίζει ο κ. Καρύδης.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και προσθέτει αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας: «Δεν λέμε ότι έχει κλείσει το θέμα των 180 βουλευτών αλλά είναι θετικό ότι υπάρχει νήμα συναίνεσης και συνεννόησης που ενώνει την πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου. Πιστεύουμε ότι προχωρώντας με σοβαρό τρόπο η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας με την έναρξη των συνταγματικών διαδικασιών τον Φεβρουάριο να γίνει πραγματικότητα».

    [03] Στη Γλυφάδα μαζεύουν ελιές για να δοθεί λάδι στις άπορες οικογένειες

    Θετική είναι η ανταπόκριση των κατοίκων της Γλυφάδας στο κάλεσμα του δήμου για συγκομιδή των καρπών των ελιών από όλους τους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου το λάδι που θα παραχθεί να διανεμηθεί στις φτωχές και τις άπορες οικογένειες της πόλης. «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται συγκομιδή ελιών στη Γλυφάδα. Έχουμε ένα δώρο της φύσης και αποφασίσαμε να το εκμεταλλευθούμε για να στηρίξουμε τους οικονομικά ασθενέστερους» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Πρώτη μέρα σήμερα, δεκάδες είναι οι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, που με εργαλεία που πήραν μαζί τους από το σπίτι τους, μαζεύουν ελιές σε περιοχές του δήμου. Μπορεί η εικόνα να μην ταιριάζει με το παραλιακό κομμάτι της Γλυφάδας, που γνωρίζουν οι περισσότεροι, όμως, όπως τονίζει ο κ. Παπανικολάου «είναι χιλιάδες οι ρίζες και αναμένουμε να μαζέψουμε τόνους ελιών από τις οποίες θα παραχθούν τόνοι λαδιού. Μόνο στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου, έκτασης 4,5 στρεμμάτων, που ξεκινήσαμε το πρωί, υπάρχουν 300 ρίζες και αναμένεται να μαζέψουμε έναν τόνο. Τα πεζοδρόμια της πόλης μας είναι γεμάτα ελιές. Μια απλή βόλτα να κάνεις στη Γλυφάδα θα δεις ελιές γεμάτες καρπό που έχει μαυρίσει και πέφτει».

    [04] Εισαγγελέας για το βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να χτυπούν περιπτερά στα Εξάρχεια

    Την διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για το περιστατικό που έγινε το βράδυ της 17ης Νοέμβρη στα Εξάρχεια μεταξύ αστυνομικών των ΜΑΤ και ιδιοκτήτη περιπτέρου διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος. Ο κ. Ζαγοραίος με αφορμή το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε όπου εμφανίζονται αστυνομικοί των ΜΑΤ να χτυπούν περιπτερά, ανέθεσε την διενέργεια έρευνας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά.

    [05] Αναζητείται λύση για την ΕΛΒΟ

    Το ζήτημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στην οποία συμμετείχε εκ μέρους του εκκαθαριστή της ΕΛΒΟ ο κ. Μιχαήλ Χουρδάκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση έγινε για το πώς θα εξασφαλιστούν η ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της ΕΛΒΟ και οι θέσεις εργασίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συζήτηση θα συνεχιστεί, αν και όχι σε επίπεδο αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, και αναζητείται λύση.

    Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ εξέφραζε τη διαφωνία του για τμηματική πώληση της επιχείρησης.

    [06] Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ ζητά «ζεστό» χρήμα στην οικονομία και θεωρεί ότι το Βερολίνο αλλάζει στάση

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διοχετεύσει έως 80 δισ. ευρώ «ζεστού» χρήματος στην εξασθενημένη ευρωπαϊκή οικονομία, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times, προειδοποιώντας ότι το μεγάλο επενδυτικό σχέδιο που σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες κινδυνεύει να αποτύχει, χωρίς ένα επαρκές ποσό μετρητών για την τόνωση της ζήτησης.

    Ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 300 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης μέσα από έργα υποδομών και άλλα προγράμματα. «Φοβάμαι ότι (το σχέδιο) μπορεί να είναι τελικά απογοητευτικό», πρόσθεσε ο κ. Μακρόν.

    Ο ίδιος πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου ανεξάρτητου φορέα για την εποπτεία του επενδυτικού σχεδίου, το οποίο ορισμένοι αποκαλούν «New Deal».

    Ο κ. Μακρόν μίλησε ευθαρσώς για «ψεύτικες» (fake) μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία στο παρελθόν. Οι «πραγματικές» μεταρρυθμίσεις είναι τώρα το προαπαιτούμενο για ένα κατάλληλο πρόγραμμα στήριξης από τους εταίρους της Γαλλίας στην ΕΕ, δήλωσε ο υπουργός. «Είναι καθήκον μας να δημιουργήσουμε μία δυναμική (για το πακέτο στήριξης) και το μεταρρυθμιστικό πακέτο μας είναι κρίσιμο, επειδή μα αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να ζητήσουμε με τη σειρά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Η Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερα για να προωθήσει τις επενδύσεις, υποστήριξε ο κ, Μακρόν, αλλά πιστεύει ότι το Βερολίνο αλλάζει στάση.

    [07] «Ψύχεται» η Νέα Υόρκη - Μετρά τέσσερις νεκρούς από την κακοκαιρία

    Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός του ασυνήθιστα για την εποχή σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια με τον υδράργυρο να έχει πέσει στο μηδέν ή κάτω από το μηδέν. Η κακοκαιρία συνοδεύεται από έντονες χιονοπτώσεις που οδήγησαν σήμερα στην κήρυξη έκτακτης ανάγκης την πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου σημειώθηκαν οι θάνατοι. Το ύψος του χιονιού στην πόλη Μπάφαλο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου και σημειώθηκαν οι θάνατοι, έφθασε το 1,5 μέτρο. Η αστυνομία, χρησιμοποιώντας snowmobiles (μηχανάκια χιονιού), παρέδωσε τη νύκτα κουβέρτες στους οδηγούς που είχαν παγιδευτεί στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα και τρεις υπέστησαν ανακοπή, περιλαμβανομένων δύο που την ώρα εκείνη καθάριζαν το χιόνι από τον κήπο τους, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της κομητείας Έρι. Κάποιοι οδηγοί παγιδεύτηκαν για σχεδόν 24 ώρες.

    Οι μετεωρολόγοι υποστηρίζουν ότι οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και στις 50 πολιτείες--ακόμη και στη Χαβάη-- επικρατούν συνήθως από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ επισημαίνουν ότι ο φετινός είναι ο ψυχρότερος Νοέμβριος από το 1976.

    [08] Η Γερουσία σκότωσε εν τη γενέσει του, το σχέδιο μεταρρύθμισης της NSA

    Η αμερικανική Γερουσία σκότωσε εν τη γενέσει του το πλέον φιλόδοξο σχέδιο μεταρρύθμισης του αμερικανικού συστήματος παρακολουθήσεων, το οποίο προτάθηκε μετά τις αποκαλύψεις του Εντουαρντ Σνόουντεν, παρά την υποστήριξη του Μπαράκ Ομπάμα, της Σίλικον Βάλεϊ και των οργανώσεων για την υπεράσπιση των ατομικών ελευθεριών. Οι υποστηρικτές της μεταρρύθμισης συγκέντρωσαν 58 από 100 ψήφους, έναντι των 60 που ήσαν αναγκαίες για να εισέλθει η πρόταση στην ημερήσια διάταξη της Γερουσίας ώστε να τεθεί προς συζήτηση.

    Σχεδόν το σύνολο των Ρεπουμπλικανών ψήφισαν κατά του σχεδίου, τασσόμενοι κατά μίας «τόσο ριζικής» όπως θεωρούν ότι είναι, αμφισβήτησης των εξουσιών της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) , που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου των παρακολουθήσεων τον Ιούνιο 2013, όταν ο Εντουαρντ Σνόουντεν διαβίβασε στην εφημερίδα The Guardian απόρρητα στοιχεία για τη δραστηριότητα της υπηρεσίας.

    Η χθεσινή αποτυχία αναβάλλει μέχρι το 2015 κάθε συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της NSA.

    [09] Δημιουργήθηκαν ειδικά γάντια για όσους θέλουν να γίνουν ...Spidermen

    Στο μέλλον ο καθένας θα μπορεί να νιώσει Σπάιντερμαν χάρη σε ένα ζευγάρι γάντια που διαθέτουν μια ειδική τεχνολογία προσκόλλησης στις επιφάνειες. Είναι εμπνευσμένη από τις μικρές σαύρες και επιτρέπει στους ανθρώπους που τα φοράνε στα χέρια τους και στα πόδια τους, να σκαρφαλώνουν σε κάθετους τοίχους, ακόμη και σε γυάλινους. Κάτι που θυμίζει τη συναρπαστική σκηνή από την ταινία «Επικίνδυνη Αποστολή: Πρωτόκολλο Φάντασμα» του 2011, όπου ο Τομ Κρουζ σκαρφαλώνει, φορώντας μόνο ένα ζευγάρι ειδικά γάντια, στο εξωτερικό του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, του γυάλινου ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, ύψους 830 μέτρων.

    [10] Καταθέτει στον αθλητικό Εισαγγελέα ο Βαγγέλης Μαρινάκης

    Στο κτίριο της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρίσκεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα δώσει ένορκη κατάθεση στον αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, για τα όσα αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη διαιτησία.

    Η κλήση του κ. Μαρινάκη προκλήθηκε μετά από δηλώσεις και καταγγελίες που έκανε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας την περασμένη Παρασκευή για την επίθεση που έγινε σε βάρος του Χριστόφορου Ζωγράφου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 November 2014 - 11:30:32 UTC