Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρ. Παπαμιμίκος για το ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά - Τσίπρα
  • [02] Αντιδράσεις για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στη Σύγκλητο
  • [03] Εξιχνιάστηκε ο φόνος 85χρονης στο Φάληρο
  • [04] Σημαντικές εξελίξεις στην ενεργειακή συνεργασία με Κύπρο και Ισραήλ, ανακοίνωσε ο Ιω. Μανιάτης
  • [05] Παράταση στην υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9

  • [01] Ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρ. Παπαμιμίκος για το ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά - Τσίπρα

    «Βλέπουμε κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Παππάς, να λένε ότι ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει τον κ. Σαμαρά για να του ζητήσει την παραίτησή του. Δεν έχει καμία λογική η συνεννόηση και (η) συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν πρόκειται να συναντηθούμε και να συνεννοηθούμε με ανθρώπους που στήνουν τον διχασμό και όλα αυτά είναι προφάσεις», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

    Ο κ. Παπαμιμίκος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη για υπό όρους συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Τσίπρα, πρόσθεσε: «Απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση (ο πρωθυπουργός) να καθίσουμε όλοι και να συμφωνήσουμε ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε για τη συνταγματική αναθεώρηση. Αλλά, όταν η απάντηση που παίρνουμε από τον διευθυντή του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι ο κ. Τσίπρας, αν θελήσει να δει τον πρωθυπουργό, θα ζητήσει την παραίτησή του, συγγνώμη, αλλά αυτό προσβάλλει όχι μόνο τον πρωθυπουργό, αλλά τον ίδιο τον θεσμό. Σε υποθετικά σενάρια δεν μπορεί, λοιπόν, να απαντήσει κανένας. Ας δούμε πώς θα είναι τα πράγματα λοιπόν και μετά το συζητάμε».

    Και συμπλήρωσε: «Η παράταξη της ΝΔ έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι ήταν πάντα υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Από την άλλη πλευρά, όμως, βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα να θέλει τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ουσιαστικά για να ορίσει πότε θα γίνουν εκλογές».

    [02] Αντιδράσεις για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στη Σύγκλητο

    Αντιδράσεις, αλλά και ενδοφοιτητικές κόντρες, πυροδοτεί η πρόταση των πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών να λαμβάνονται, με ηλεκτρονική ψηφοφορία, οι αποφάσεις των φοιτητών για καταλήψεις, αποχές από τα μαθήματα και άλλα μείζονα θέματα. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ομάδα φοιτητών προχώρησε σε κατάληψη της Κοσμητείας των Επιστημών Υγείας, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προχώρησε και ομάδα φοιτητών στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

    Την ίδια ώρα, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, καταγγέλλει ότι φοιτητές των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά) «επιτέθηκαν απρόκλητα και με βίαιο τρόπο σε μέλη της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, αλλά και ανεξάρτητων φοιτητών, που έτυχε εκείνη την ώρα να βρίσκονται στο θυρωρείο της Νομικής Σχολής».

    Η ένσταση των φοιτητών που διαφωνούν με την πρόταση των πρυτανικών Αρχών για ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι ότι η υιοθέτηση αυτού του μέτρου θα οδηγήσει στην ουσία στην κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων.

    [03] Εξιχνιάστηκε ο φόνος 85χρονης στο Φάληρο

    Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία της 85χρονης γυναίκας, που είχε βρεθεί νεκρή στο διαμέρισμά της στο Παλαιό Φάληρο, στις αρχές του μήνα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία δράστες είναι δύο Ρομά, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Η 85χρονη είχε βρεθεί φιμωμένη και φέροντας πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι.

    Κίνητρο των δύο δραστών, ηλικίας 21 και 17 ετών, ήταν η ληστεία.

    Ο 21χρονος συνελήφθη, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 17χρονου συνεχίζεται.

    [04] Σημαντικές εξελίξεις στην ενεργειακή συνεργασία με Κύπρο και Ισραήλ, ανακοίνωσε ο Ιω. Μανιάτης

    Την άμεση συμμετοχή του στην επιλογή προώθησης των ενεργειακών φυσικών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του αγωγού East Med Pipeline, αλλά και στην κατασκευή του ίδιου του αγωγού, ζήτησε το Ισραήλ, δια στόματος του Ισραηλινού υπουργού Ενέργειας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός ΠΕΚΑ, Ι. Μανιάτης. Ο East Med Pipeline, με τη συμμετοχή της Edison, από τα θαλάσσια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου θα επεκταθεί στην Κύπρο, την Κρήτη, στη συνέχεια στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και Ήπειρο και θα συναντήσει, τελικά τον ελληνοϊταλικό αγωγό IGI (διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδα- Ιταλία). Συμμετέχοντας στη διάσκεψη υψηλού επιπέδου στη Ρώμη με θέμα «Κτίζοντας μια ευρωμεσογειακή ενεργειακή γέφυρα- Η στρατηγική σημασία των ευρωμεσογειακών δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της ενεργειακής ασφάλειας», ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μίλησε για σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ.

    [05] Παράταση στην υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9

    Παράταση ώς τις 19 Δεκεμβρίου στη υποβολή εμπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014 προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

    Η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Νοεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 November 2014 - 15:30:28 UTC