Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Ευ. Βενιζέλου με Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη
  • [02] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον πρεσβευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • [03] Απορρίπτει η κυβέρνηση την πρόταση για συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Αλ. Τσίπρα
  • [04] Σ. Βούλτεψη: Δεν υπάρχει κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης
  • [05] Εκατοντάδες καταγγελίες για σοβαρά περιστατικά κακοποίησης παιδιών, έχει δεχθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού»
  • [06] Aνοδος 4,20% στο χρηματιστήριο
  • [07] Τουλάχιστον 7 νεκροί από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ
  • [08] Επεισόδια σε φοιτητική διαδήλωση στο Λονδίνο
  • [09] Σ. Λαβρόφ: Λάθος η «απερίσκεπτη» επέκταση του ΝΑΤΟ

  • [01] Συναντήσεις Ευ. Βενιζέλου με Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη

    Συναντήσεις με τους δύο πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου, θα έχει το επόμενο διήμερο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά μαζί τους και τους κάλεσε για να τους ενημερώσει για τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Εκείνοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση.

    Έτσι αύριο, στις 12, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών και την Παρασκευή στις 11 το πρωί, στη Βουλή με τον κ. Σημίτη.

    Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες από όλες τις πλευρές, ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει τους δύο προκατόχους του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την εν γένει πορεία της χώρας, την οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την επόμενη μέρα του μνημονίου, για τη φάση στην οποία βρίσκονται τα εθνικά θέματα.

    [02] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον πρεσβευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας

    Τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την προετοιμασία της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Λευκωσία, συζήτησαν σε σημερινή συνάντησή τους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έγινε συζήτηση για την «προκλητική τουρκική δραστηριότητα εντός της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης των διπλωματικών πρωτοβουλιών για τον τερματισμό της κρίσης, με ουσιαστικές κινήσεις από πλευράς Τουρκίας».

    Παράλληλα, έγινε συζήτηση για τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας προς την κατεύθυνση κατοχύρωσης της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, καθώς και σε περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

    [03] Απορρίπτει η κυβέρνηση την πρόταση για συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Αλ. Τσίπρα

    «Δεν υπάρχει κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης. Για να μπορέσει να υπάρξει μίνιμουμ συνεννόησης, πρέπει στις συζητήσεις να πηγαίνουμε χωρίς όρους και προαπαιτούμενα» δήλωσε ο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη, σχετικά με την πρόταση για συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Αλ. Τσίπρα, χωρίς την παρουσία του Ευ. Βενιζέλου.

    «Βλέπουμε κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Παππάς, να λένε ότι ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει τον κ. Σαμαρά για να του ζητήσει την παραίτησή του. Δεν έχει καμία λογική η συνεννόηση και (η) συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Δεν πρόκειται να συναντηθούμε και να συνεννοηθούμε με ανθρώπους που στήνουν τον διχασμό και όλα αυτά είναι προφάσεις» δήλωσε από την πλευρά του ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

    Διαβάστε επίσης:

    «Ανοικτός» υπό όρους ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Αλ. Τσίπρα

    Σ. Βούλτεψη: Δεν υπάρχει κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης

    [04] Σ. Βούλτεψη: Δεν υπάρχει κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης

    «Tο βασικό είναι να έχουμε αυτήν τη συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο και από την κρίση. Οι ημερομηνίες παίζουν δευτερεύοντα ρόλο. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και έχει υπόψη της και τους χρόνους και τα πάντα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

    Σε συνεντεύξεις της στους ραδιοσταθμούς «Παραπολιτικά 90,1» και «ΣΚΑΙ» σημείωσε για το χρέος πως «σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση και με όσους λένε ότι πρέπει να πούμε πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, εμείς λέμε ότι όποια χώρα βγει και πει ότι το χρέος της δεν είναι βιώσιμο, είναι μια χώρα -το είπε κι ο πρωθυπουργός- που δεν θα τη δανείζει κανείς και στην οποία δεν πρόκειται να έρθει ποτέ επενδυτής. Ποιος προτίθεται να βάλει τα λεφτά του σε μια χώρα με μη βιώσιμο χρέος, χρέος που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει;».

    Σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνάντηση Σαμαρά- Τσίπρα, η εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος ο οποίος έθεσε θέμα εθνικής ομοψυχίας και ενότητας για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Η απάντηση που έλαβε, μέσω δημοσίων δηλώσεων των στελεχών -των πιο επίσημων στελεχών- του ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα Ενημέρωσης ήταν συγκεκριμένη. Ο ίδιος ο διευθυντής του γραφείου του (κ. Τσίπρα), ο κ. Παππάς, έχει πει από την αρχή ότι δεν θα αρνηθεί μεν την πρόσκληση ο κ. Τσίπρας -είχε αυτοπροσκληθεί, γιατί εμείς δεν είχαμε θέσει τέτοιο θέμα- αλλά θα πει ενώπιον του πρωθυπουργού ότι πρέπει να παραιτηθεί (ο πρωθυπουργός). Σε άλλη του δήλωση είπε πως αν ο κ. Σαμαράς καλέσει τον κ. Τσίπρα στη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές... Ο κ. Βούτσης, που είναι γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έχει δηλώσει: «Διάλογος, ναι, μόνο αν συμφωνήσουμε πάνω στην πρέπουσα γραμμή». Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι υπονομευμένος διάλογος. Δεν υπάρχει κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης... Για να μπορέσει να υπάρξει οποιοδήποτε μίνιμουμ συνεννόησης, πρέπει στις συζητήσεις να πηγαίνουμε χωρίς όρους και προαπαιτούμενα».

    [05] Εκατοντάδες καταγγελίες για σοβαρά περιστατικά κακοποίησης παιδιών, έχει δεχθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού»

    Περισσότερες από 600 (629) καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών, δέχθηκε από την αρχή του 2014 έως και τον Οκτώβριο το «Χαμόγελο του Παιδιού». Από αυτές, 98% ήταν ανώνυμες και αφορούσαν συνολικά 1.254 παιδιά εκ των οποίων τα 597 (47%) ήταν αγόρια, 503 (40%) κορίτσια και 157 (13%) παιδιά για τα οποία δεν ήταν γνωστό το φύλο ή η ηλικία τους. Να σημειωθεί ότι 42% των παιδιών αυτών ήταν το πολύ 6 χρόνων. Σε ποσοστό 43% οι καταγγελίες αφορούσαν σωματική κακοποίηση και σε ποσοστό 91% θύτες ήταν οι γονείς, και οι δύο ή ένας από τους δύο.

    Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη σημερινή, 19η Νοεμβρίου, διεθνώς αναγνωρισμένη Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης.

    «Η Παιδική Κακοποίηση είναι ένα φαινόμενο που μας απασχολεί κάθε μέρα κι όχι μόνο σήμερα. Ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με περιστατικά κακοποιημένων παιδιών και προσπαθούμε να τους εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Τα στοιχεία που παρουσιάζουμε σήμερα δεν είναι απλοί αριθμοί. Πίσω από κάθε αριθμό, υπάρχει ένα παιδί. Και πίσω από κάθε παιδί, κρύβεται και μια τραγική ιστορία. Η αντίδραση όλων μας, είναι η λύση για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον για τα παιδιά» σημείωσε ο πρόεδρος του φορέα, Κώστας Γιαννόπουλος, και πρόσθεσε: «Με αφορμή και την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού θα ήθελα για μία ακόμα φορά να τονίσω ότι "Το Χαμόγελο του Παιδιού" 20 χρόνια βρίσκεται εδώ, ακριβώς για αυτό, για την προάσπιση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού, γεγονός που αποδεικνύεται και από τον αριθμό των 896.990 παιδιών στα οποία έχουμε ουσιαστικά σταθεί δίπλα τους».

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του φορέα, στο διάστημα 1/1/2014 έως και 31/10/2014, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» χειρίστηκε 92 περιστατικά στα οποία χρειάστηκε η επιτόπια παρέμβαση των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων του Οργανισμού. Αφορούσαν 151 παιδιά από τα οποία σε ποσοστό 91% είχαν ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης από το οικογενειακό τους περιβάλλον, 8% είχαν ανάγκη υποστηρικτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών και 1% άλλης εξειδικευμένης υπηρεσίας. Από το σύνολο των παιδιών που είχαν ανάγκη απομάκρυνσης από το οικογενειακό περιβάλλον, 17 (11%) παιδιά μεγαλώνουν στα Σπίτια του Οργανισμού.

    [06] Aνοδος 4,20% στο χρηματιστήριο

    Νέο ισχυρό ανοδικό ράλι κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά διασπώντας ανοδικά και τα επίπεδα των 950 μονάδων, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος, ενώ υπεραπέδωσαν και οι μετοχές της Τιτάν, της Jumbo και της Folli Follie.

    Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες η έντονη άνοδος των δύο τελευταίων συνεδριάσεων στηρίζεται στις προσδοκίες για αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch την ερχόμενη Παρασκευή 21 Νοεμβρίου αλλά και από την Moody΄s στις 28 Νοεμβρίου.

    Επίσης αποδίδεται και στην προσπάθεια «καλλωπισμού» των αποτιμήσεων από τα hedge funds, τα οποία «κλείνουν τα βιβλία τους» για το 2014 το Νοέμβριο.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 954,69 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 4,20%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 963,96 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 5,21%. Κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει σημειώσει συνολικά κέρδη 8,27%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 91,90 εκατ. ευρώ.

    [07] Τουλάχιστον 7 νεκροί από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ

    Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τη σφοδρή χιονοθύελλα που σαρώνει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει χάος στους δρόμους με οχήματα και λεωφορεία να έχουν παγιδευτεί στο οδικό δίκτυο και χιλιάδες νοικοκυριά να έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι.

    Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε δεκάδες κομητείες στο βορειοδυτικό τμήμα της πολιτείας και προειδοποίησε τους πολίτες: «εάν βρίσκεστε σε κάποια περιοχή που έχει πληγεί από την χιονοθύελλα, μη βγαίνετε στους δρόμους. Αναμένεται ακόμα περισσότερη χιονόπτωση».

    Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν κυρίως ορισμένες περιοχές του Μπάφαλο, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Ίρι, την ώρα που άλλες περιοχές δεν έχουν επηρεαστεί σχεδόν καθόλου από αυτήν την πρωτοφανή χιονοθύελλα.

    Τουλάχιστον 1,5 μέτρο χιονιού έχει πέσει μέσα σε διάστημα 24 ωρών σε ορισμένες τοποθεσίες. Κάποιοι κάτοικοι περιέγραψαν ότι δε μπόρεσαν καν να εξέλθουν από τα σπίτια τους και ανήρτησαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter εντυπωσιακές φωτογραφίες.

    [08] Επεισόδια σε φοιτητική διαδήλωση στο Λονδίνο

    Συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών την ώρα που χιλιάδες φοιτητές πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.

    Περίπου 5.000 φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία ως την Πάρλιαμεντ Σκουέρ, όπου μια μικρή ομάδα αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και έσπασε τα φράγματα που είχαν στήσει οι αστυνομικοί έξω από το Κοινοβούλιο.

    «Διάφορα αντικείμενα εκτοξεύθηκαν εναντίον των αστυνομικών» ανέφερε η Σκότλαντ Γιαρντ σε ανακοίνωσή της. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ μέχρι το απόγευμα δεν είχαν γίνει συλλήψεις, πρόσθεσε.

    Η ομάδα αυτή των διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον ενός καταστήματος Starbucks και πέταξε καρέκλες από ένα άλλο εστιατόριο εναντίον των αστυνομικών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

    [09] Σ. Λαβρόφ: Λάθος η «απερίσκεπτη» επέκταση του ΝΑΤΟ

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε σήμερα λάθος που θα πλήξει την ασφάλεια της Ευρώπης την «απερίσκεπτη» επέκταση του ΝΑΤΟ.

    «Πιστεύουμε, και το λέμε από την αρχή της τρέχουσας ιστορικής περιόδου, ότι η απερίσκεπτη, ατέρμονη επέκταση του ΝΑΤΟ είναι ένα λάθος που υπομονεύει τη σταθερότητα της Ευρώπης», δήλωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών.

    Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι το καθεστώς ουδετερότητας της Ουκρανίας είναι κλειδί για την ασφάλεια και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 November 2014 - 17:30:25 UTC