Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Αλ. Τσίπρα με Θεοδώρα Τζάκρη και Χρυσούλα Γιαταγάνα
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος της διαπραγμάτευσης με την τρόικα
  • [03] Δεν έγινε αποδεκτή η παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ
  • [04] Μέχρι το τέλος του 2015 παραμένουν οι αντικειμενικές αξίες
  • [05] Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο για την πρόταση μομφής σε βάρος του Ζ.Κ. Γιούνκερ

  • [01] Συναντήσεις Αλ. Τσίπρα με Θεοδώρα Τζάκρη και Χρυσούλα Γιαταγάνα

    Αποφασιστικό βήμα για την ένταξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν οι ανεξάρτητες βουλευτίνες Θεοδώρα Τζάκρη και Χρυσούλα Γιαταγάνα, οι οποίες είχαν χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ να αποτραπεί η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή και να γίνουν εκλογές.

    Η συνάντηση με την κ. Γιαταγάνα έγινε την περασμένη εβδομάδα, ενώ με την κ. Τζάκρη σήμερα. Η πρώην βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «στην συνάντησή μου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα συντάχτηκα ανεπιφύλακτα υπέρ της ανατροπής σε όλα τα επίπεδα που επιδιώκει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση» και τάχθηκε υπέρ της προσφυγής στις κάλπες, υποστηρίζοντας ότι η παρούσα βουλή, δεν μπορεί να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος της διαπραγμάτευσης με την τρόικα

    Η αυριανή συνάντηση στο Παρίσι είναι ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης, που δεν είναι μια απλή διαπραγμάτευση για την καταβολή της τελευταίας δόσης του προγράμματος και του δανείου, είναι η ολική διαπραγμάτευση για το τέλος του προγράμματος και το άνοιγμα της νέας σελίδας, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είμαστε σε καλό δρόμο, ότι οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες αλλά και ότι θα βρεθεί μια λύση και ότι (η λύση) θα βρεθεί πριν προκύψουν ανάγκες και πάντως σίγουρα πριν από την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

    [03] Δεν έγινε αποδεκτή η παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ

    Δεν έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, η παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη. Με μια λιτή ανακοίνωση του, το υπουργείο Υγείας αναφέρει: «Η υποβληθείσα παραίτηση του προέδρου του ΔΣ του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, δεν γίνεται δεκτή από τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη. Ο κ. Παπαγιαννίδης θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του κανονικά».

    [04] Μέχρι το τέλος του 2015 παραμένουν οι αντικειμενικές αξίες

    Παραμένουν οι αντικειμενικές αξίες, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2015, ως βάση υπολογισμού της αξίας των ακινήτων κατά τον πλειστηριασμό, όπως υπογραμμίζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωση «λόγω των επικρατουσών συνθηκών».

    Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «οι αλλαγές όσον αφορά στον υπολογισμό της αξίας αλλά και την τιμή εκκίνησης των πλειστηριασμών ακινήτων αποτελούν αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας και επιστημονικής μελέτης» και συνεχίζει:

    «Πάντως, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η εμπορική αξία των ακινήτων αποτελεί την πιο αποτελεσματική και δικαιοπολιτικά ορθή μέθοδο υπολογισμού της αξίας του ακινήτου για τις ανάγκες του πλειστηριασμού. Αυτή η μέθοδος άλλωστε αποτελεί και την πρακτική των περισσοτέρων χωρών του δυτικού κόσμου.

    Ως κριτήριο για τον καθορισμό της εμπορικής αξίας δεν μπορεί να είναι μεμονωμένες μεταβιβάσεις γειτονικών ομοειδών ακινήτων οι οποίες είναι πιθανόν να μην αντανακλούν την πραγματική εμπορική αξία των ακινήτων. Επομένως , ο ορισμός της εμπορικής αξίας δεν μπορεί να γίνεται αυθαίρετα.

    [05] Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο για την πρόταση μομφής σε βάρος του Ζ.Κ. Γιούνκερ

    «Αν θέλετε να φύγω, πέστε το και θα φύγω» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην έναρξη της συζήτησης για την υποβληθείσα εναντίον του πρόταση μομφής, από ευρωσκεπτικιστές και τους μη εγγεγραμμένους της Μαρίν Λεπέν. Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν την πρόταση μομφής στην ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

    Κατά την έναρξη της συζήτησης για την υποβληθείσα εναντίον του πρόταση μομφής, μετά τις αποκαλύψεις για το καθεστώς φοροαποφυγής πολυεθνικών επιχειρήσεων στο Λουξεμβούργο, ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απευθυνόμενος στους ευρωσκεπτικιστές και ευρωβουλευτές της ακροδεξιάς που υπέγραψαν την σχετική πρόταση, δήλωσε ότι, αν το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίσει ότι πρέπει να φύγει από την προεδρία της Κομισιόν, πράγματι θα αποχωρήσει.

    Ωστόσο, συμπλήρωσε πως του δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι προθέσεις αυτών που υπέγραψαν την πρόταση μομφής είναι διαφορετικές από αυτές που υποστηρίζουν στο ψήφισμα, καθόσον, συμπλήρωσε, γνωρίζουν πολύ καλά ότι «εγώ δεν είμαι υπέρμαχος του μεγάλου κεφαλαίου στην Ευρώπη».

    Το πρόβλημα της φοροαποφυγής των μεγάλων επιχειρήσεων, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, δεν είναι μόνον του Λουξεμβούργου διότι, όπως συμπλήρωσε, οι αποφάσεις για φοροαποφυγή μεγάλων επιχειρήσεων αφορούν 18 ευρωπαϊκές χώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 November 2014 - 19:30:30 UTC