Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδει ο Γ. Σταθάκης δημοσιεύματα σχετικά με τις επαφές του στο Λονδίνο
  • [02] Σε εξέλιξη ο έλεγχος στο πλοίο «Baris», όπου επιβαίνουν 700 μετανάστες
  • [03] Παραιτήθηκε η υπουργός Υγείας της Ισπανίας
  • [04] Η Interpol ζητεί την άμεση σύλληψη του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Σεργκέι Πουγκατσόφ
  • [05] Ελπιδοφόρα η πρώτη κλινική δοκιμή σε ανθρώπους πειραματικού εμβολίου για τον Έμπολα

  • [01] Διαψεύδει ο Γ. Σταθάκης δημοσιεύματα σχετικά με τις επαφές του στο Λονδίνο

    «Το email που δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό Τύπο (με υπογραφή, η οποία αφαιρέθηκε στη συνέχεια) σχετικά με το κλίμα στις συναντήσεις, που είχα αυτές τις μέρες με επενδυτές, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα σχετικά με τις συναντήσεις του με επενδυτές στο Λονδίνο. Όπως αναφέρει ο κ. Σταθάκης, «η νέα κυβερνητική αποτυχία στο Παρίσι δεν μπορεί να καλυφθεί επικοινωνιακά με κακοστημένες διαρροές». Προσθέτει: «Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να συνηθίσει αυτή τη νέα συνθήκη, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται ως κυβέρνηση εν αναμονή».

    Σχετικά με τις επαφές στο Λονδίνο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον ένα διεθνές ακροατήριο, το οποίο αντιλαμβάνεται ότι είναι απαραίτητη μια συνολική λύση που θα καθιστά το χρέος βιώσιμο, προκειμένου να επανακάμψει η ελληνική οικονομία με συνθήκες κοινωνικής συνοχής».

    [02] Σε εξέλιξη ο έλεγχος στο πλοίο «Baris», όπου επιβαίνουν 700 μετανάστες

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου στο πλοίο «Baris», όπου επιβαίνουν οι περίπου 700 παράτυποι μετανάστες και που αγκυροβόλησε ανοιχτά της Ιεράπετρας, μετά τη ρυμούλκησή του από τη φρεγάτα «Ύδρα». Στο πλοίο έχουν μεταβεί γιατροί, συνοδευόμενοι από στελέχη του Λιμενικού Σώματος καθώς και αστυνομικούς για τον αρχικό έλεγχο των μεταναστών, για να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες αλλά και να εξακριβώσουν αν εμφανίζουν σημάδια κάποιας λοιμώδους νόσου. Οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας, ενώ όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και οι τοπικοί φορείς βρίσκονται σε εγρήγορση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιμενικοί έχουν προχωρήσει και σε συλλήψεις μελών του πληρώματος του σκάφους.

    Εξάλλου, από τον δήμο Ιεράπετρας και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοινώθηκε ότι, στο πλαίσιο της φιλοξενίας των μεταναστών στην πόλη, υπάρχει ανάγκη για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Για τον λόγο αυτόν, στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου στην οδό Ολυμπιονικών υπάρχει χώρος, όπου θα συγκεντρώνονται το τρέχον διάστημα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής.

    [03] Παραιτήθηκε η υπουργός Υγείας της Ισπανίας

    Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας Άνα Μάτο ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, την παραίτησή της καθώς το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) συγκλονίζεται από κατηγορίες για ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς. Νωρίτερα, ένας ισπανός δικαστής ο οποίος ερευνά το εν λόγω σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, κατονόμασε 43 πρόσωπα σε βάρος των οποίων θα απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες. Ο δικαστής Πάμπλο Ρουθ ενέπλεξε στην έρευνά του το όνομα της Μάτο, όμως η παραιτηθείσα υπουργός δεν είναι μεταξύ των 43 προσώπων που αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες.

    Ο Ρουθ είπε πως η Μάτο «συμμετείχε με σκοπό το κέρδος» και πρόσθεσε πως ο πρώην σύζυγός της επωφελήθηκε από το δίκτυο διαφθοράς στο διάστημα που εκείνη ήταν στην κυβέρνηση.

    Αυτά τα 43 πρόσωπα αντιμετωπίζουν κατηγορίες οι οποίες περιλαμβάνουν δωροδοκία, ευνοιοκρατία, ξέπλυμα χρημάτων και φοροδιαφυγή. Μεταξύ των 43 υπόπτων είναι ο επιχειρηματίας Φρανσίσκο Κορέα, ο οποίος φέρεται ότι ήταν επικεφαλής του δικτύου διαφθοράς. Η επιχείρηση του Κορέα φέρεται ότι δώρισε χρήματα στο Λαϊκό Κόμμα με αντάλλαγμα κερδοφόρα συμβόλαια από τοπικές κυβερνήσεις που ελέγχονταν από το κόμμα.

    [04] Η Interpol ζητεί την άμεση σύλληψη του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Σεργκέι Πουγκατσόφ

    Η Interpol ζήτησε σήμερα την άμεση σύλληψη του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Σεργκέι Πουγκατσόφ, ιδιοκτήτη, μεταξύ άλλων, και του γαλλικού οίκου υψηλής γαστρονομίας και πολυτελών ειδών διατροφής Hediard, ανακοίνωσε η διεθνής αστυνομική υπηρεσία στην ιστοσελίδα της. Ο ολιγάρχης, πρώην προσκείμενος στο Κρεμλίνο και σήμερα εξόριστος στο Λονδίνο, τοποθετήθηκε στην κόκκινη λίστα της Ιντερπόλ, η οποία είχε ήδη παγώσει τα περιουσιακά του στοιχεία στο εξωτερικό ύστερα από αίτημα της ρωσικής δικαιοσύνης. Οι δικαστικές αρχές στη Ρωσία τον κατηγορούν για υπεξαίρεση και οικονομική απάτη μεγάλης κλίμακας, αδίκημα που τιμωρείται με ποινή έως και δεκαετούς κάθειρξης στη Ρωσία.

    Ο Σεργκέι Πουγκατσόφ, 51 ετών, θεωρείται ύποπτος στο πλαίσιο έρευνας που αφορά την πτώχευση το 2010 της τράπεζας Mejprombank, η οποία φέρεται να πραγματοποίησε ύποπτες συναλλαγές βγάζοντας από τη Ρωσία περιουσιακά στοιχεία των ιδιοκτητών της. Ο κατηγορούμενος που εθεωρείτο επί μακρόν ο «τραπεζίτης του Κρεμλίνου» είχε επενδύσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ στη γαλλική εταιρία H?diard, της οποίας πήρε τον έλεγχο του 2007. Ο επιχειρηματίας είναι επίσης γνωστός στη Γαλλία γιατί εξαγόρασε το 2009 την εφημερίδα France Soir, η οποία εξαφανίστηκε από τα περίπτερα τρία χρόνια αργότερα, παρά τις επενδύσεις ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

    [05] Ελπιδοφόρα η πρώτη κλινική δοκιμή σε ανθρώπους πειραματικού εμβολίου για τον Έμπολα

    Τα αποτελέσματα της πρώτης κλινικής δοκιμής σε ανθρώπους ενός πειραματικού εμβολίου για τον ιό Έμπολα είναι ενθαρρυντικά, καθώς αφενός το εμβόλιο φαίνεται ασφαλές και αφετέρου δείχνει ότι βοηθά σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιδράσει για να καταπολεμήσει τη λοίμωξη. Όμως, θα χρειαστούν ακόμη αρκετοί μήνες, έως ότου το εμβόλιο κριθεί κατάλληλο για ευρεία χρήση εναντίον της νόσου, που έχει σκοτώσει περίπου 5.500 ανθρώπους μέχρι σήμερα, τους περισσότερους στη Δυτική Αφρική. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμιά θεραπεία για τον ιό Έμπολα, που μεταδίδεται μέσω των σωματικών υγρών και σκοτώνει περίπου το 70% όσων μολύνει.

    Είκοσι υγιείς εθελοντές εμβολιάστηκαν στις ΗΠΑ από τους επιστήμονες των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine»,σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο, το «Science» και το «Nature».Κανένας από τους εμβολιασθέντες δεν εμφάνισε σοβαρές παρενέργειες, ενώ οι οργανισμοί όλων δημιούργησαν αντισώματα κατά του θανατηφόρου ιού. Οι εθελοντές είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, μία που πήρε μικρή και μία που πήρε μεγάλη δόση του εμβολίου. Η παραγωγή αντισωμάτων ήταν μεγαλύτερη στη δεύτερη ομάδα της υψηλής δοσολογίας. Οι Αμερικανοί επιστήμονες χαρακτήρισαν «αδιαμφισβήτητη επιτυχία» και «πολλά υποσχόμενη» την πρώτη αυτή κλινική δοκιμή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 November 2014 - 9:30:21 UTC