Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχόλιο της κυβερνητικής εκπροσώπου για τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Πρόστιμο στην Ελλάδα για τη διαχείριση αποβλήτων
  • [03] Μείωση των τιμών της βενζίνης κατά 20%, σύμφωνα με το Bloomberg
  • [04] ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό
  • [05] Η ιρακινή κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με τους Κούρδους για το πετρέλαιο και τον προϋπολογισμό
  • [06] Ουκρανία: Συμφωνία για εκεχειρία στην αυτονομιστική περιοχή του Λουχάνσκ
  • [07] «Άτακτη υποχώρηση» των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ

  • [01] Σχόλιο της κυβερνητικής εκπροσώπου για τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

    «Πρώτα οι συνιστώσες του κ. Τσίπρα και μετά η Ελλάδα» σχολίασε η Σοφία Βούλτεψη αναφερόμενη στη συνέντευξη του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον ΣΚΑΪ. «Μία από τα ίδια. Μεγάλα λόγια, τίποτε το συγκεκριμένο και το συνηθισμένο υβρεολόγιο από τον γνωστό αποστάτη του Συντάγματος» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπροσωπος.

    [02] Πρόστιμο στην Ελλάδα για τη διαχείριση αποβλήτων

    Την επιβολή χρηματικών κυρώσεων στην Ελλάδα αποφάσισε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κρίνοντας ότι η χώρα δεν έχει εφαρμόσει προηγούμενη απόφασή του από το 2005 με την οποία διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παράβαση των υποχρεώσεων με βάση την κοινοτική οδηγία «περί των στερεών αποβλήτων».

    Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή ενός κατ? αποκοπήν ποσού 10 εκατ. ευρώ αλλά και μέχρι την πλήρη εκτέλεση της απόφασης του 2005 χρηματικής ποινής της οποίας το ποσό θα εξαρτάται από την πρόοδο στην -εκ μέρους της Ελλάδας- εκτέλεση της απόφασης αυτής και το οποίο θα ανέλθει, ελλείψει τέτοιας προόδου, σε 14 και πλέον εκατ. ευρώ ανά εξάμηνο καθυστέρησης.

    [03] Μείωση των τιμών της βενζίνης κατά 20%, σύμφωνα με το Bloomberg

    Οι τιμές που πληρώνουν για τη βενζίνη οι Έλληνες καταναλωτές μειώθηκαν κατά 20% τους τελευταίους έξι μήνες, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μετακινηθεί στην 13 θέση -οκτώ θέσεις χαμηλότερα- στην κατάταξη 61 χωρών από το πρακτορείο Bloomberg με βάση τη μέση τιμή πώλησης της βενζίνης.

    Η μέση τιμή για ένα γαλόνι (σ.σ.: αντιστοιχεί σε 3,79 λίτρα) βενζίνης στην Ελλάδα ανέρχεται σε 7,06 δολάρια (σ.σ.: περίπου 1,50 ευρώ ανά λίτρο), σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg.

    Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Νορβηγία, όπου ένα γαλόνι κοστίζει 9,26 δολάρια, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται η Τουρκία με μέση τιμή 8,44 δολάρια. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Βενεζουέλα, όπου η βενζίνη πωλείται μόλις 0,04 δολάρια το γαλόνι.

    [04] ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό

    Η κυβέρνηση θεωρεί ότι, όπως τα προηγούμενα χρόνια που οι προβλέψεις επαληθεύτηκαν, έτσι και τώρα δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό και αυτή είναι η σημαντικότερη διαφορά στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

    Αυτό δηλώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με αναφορές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ότι δήθεν η κυβέρνηση πρότεινε και νέα δημοσιονομικά μέτρα στην τρόικα για να καλύψει πιθανό κενό του προϋπολογισμού.

    Σύμφωνα με τους συγκεκριμένους παράγοντες, η τήρηση των δημοσιονομικών στόχων είναι κοινή υποχρέωση για όλες τις χώρες που βρίσκονταν και βρίσκονται σε Πρόγραμμα, αλλά και για όλες τις χώρες της ευρωζώνης που δεσμεύονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας.

    Συνεπώς, προστίθεται από το υπουργείο, η υποχρέωση κάλυψης πιθανού δημοσιονομικού κενού υφίσταται ανεξαρτήτως αξιολόγησης, ο δε σχετικός όρος ίσχυε για όλα τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχει και στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε τον Απρίλιο 2014.

    Από την πλευρά της, η τρόικα συνεχίζει να ζητεί πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, θεωρώντας ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό, και, όπως επισημαίνουν οι κύκλοι του υπουργείου, στην υποθετικήπερίπτωση που επαληθεύονταν οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις της τρόικας, εντοπίζονται οι περιοχές από τις οποίες θα μπορούσε να καλυφθεί τυχόν διαφορά. Όμως, προσθέτουν, αυτή η υποθετική περίπτωση δεν πρόκειται να συμβεί ούτε και τώρα.

    [05] Η ιρακινή κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με τους Κούρδους για το πετρέλαιο και τον προϋπολογισμό

    Η κυβέρνηση του Ιράκ κατέληξε επισήμως σε συμφωνία με τις κουρδικές περιφερειακές Αρχές, η οποία καλύπτει τις εξαγωγές πετρελαίου και τις δημοσιονομικές πληρωμές, δήλωσε σήμερα ανώτερος Κούρδος αξιωματούχος.

    Ο Χεμίν Χαουράμι δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για τη συμφωνία, αλλά η ιρακινή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως προβλέπει την εξαγωγή μέχρι 300.000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως από το πετρέλαιο του Κιρκούκ και καταβολή από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του 17% του εθνικού προϋπολογισμού στην κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση.

    [06] Ουκρανία: Συμφωνία για εκεχειρία στην αυτονομιστική περιοχή του Λουχάνσκ

    Η ουκρανική κυβέρνηση και οι φιλορώσοι αυτονομιστές της περιοχής του Λουχάνσκ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός από τις 5 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και ο αυτονομιστής ηγέτης της περιοχής. Ο αρχηγός της αυτόκλητης αυτονομιστικής δημοκρατίας του Λουχάνσκ Ιγκορ Πλοτνίσκι επιβεβαίωσε σήμερα στα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία πληροφορίες του ΟΑΣΕ σύμφωνα με τις οποίες "πλήρης κατάπαυση του πυρός στη γραμμή του μετώπου" θα τηρηθεί από τις 5 Δεκεμβρίου.

    Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντριι Λισένκο δήλωσε ότι δεν έχει καμιά πληροφορία για το θέμα αυτό. "Τα πυρά συνεχίζονται", δήλωσε.

    Συνάντηση μεταξύ δύο στρατηγών, εκπροσώπων του ΟΑΣΕ και της γειτονικής αυτονομιστικής δημοκρατίας του Ντονέτσκ αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα "για να συζητηθεί μια εκεχειρία στα θερμά σημεία" στην περιοχή.

    Χθες, οι δύο στρατηγοί έθεσαν τις βάσεις μιας συμφωνίας για να σταματήσουν οι μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις και οι ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές πολεμούν επί μήνες.

    Ύστερα από μια σύντομη ανάπαυλα χθες το βράδυ, πυρά πυροβολικού και εκρήξεις ακούγονταν σήμερα το πρωί στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στο σημείο.

    [07] «Άτακτη υποχώρηση» των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ

    Οι τρεις ιδρυτές του κινήματος Occupy Central, του μεγαλύτερου κινήματος υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα παραδοθούν στην αστυνομία και κάλεσαν τους διαδηλωτές να εκκενώσουν τα σημεία τα οποία έχουν καταλάβει εδώ και περισσότερους από δύο μήνες.

    «Καθώς ετοιμαζόμαστε να παραδοθούμε, καλούμε και οι τρεις μας τους φοιτητές να υποχωρήσουν, να ριζώσουν βαθιά μέσα στην κοινότητα και να αλλάξουν» τη φύση του κινήματος, δήλωσε ο ηγέτης του Occupy Central Μπένι Τάι. Ο Μπένι Τάι εξήγησε ότι θα παραδοθούν και οι τρεις στην αστυνομία αύριο προκειμένου να δείξουν την προσήλωσή τους στο κράτος δικαίου και στην «αρχή της ειρήνης και της αγάπης». «Η παράδοση δεν είναι ένδειξη δειλίας, δεν σημαίνει αποτυχία. Είναι η σιωπηρή καταγγελία μιας αδιάλλακτης κυβέρνησης» δήλωσε.

    Ο Τάι εξήρε το θάρρος των διαδηλωτών που έχουν κατασκηνώσει εδώ και περισσότερους από δύο μήνες στους δρόμους. Αλλά η αστυνομία είναι «εκτός ελέγχου» και είναι καιρός οι διαδηλωτές να «απομακρυνθούν από τα επικίνδυνα σημεία» τόνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 December 2014 - 11:30:27 UTC