Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, διακήρυξε ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Σε νέα πηγή ενεργειακής τροφοδοσίας της ΕΕ αναδεικνύεται η Ελλάδα
  • [03] Δεν χρησιμοποιηθηκε στο Μικρολίμανο το κάλασνικοφ που βρέθηκε χτες στον Πειραιά
  • [04] Τζ. Πόλσον: Τα επενδυτικά σχέδιά μας βρίσκονται σε αναμονή του αποτελέσματος για την εκλογή Προέδρου

  • [01] Την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, διακήρυξε ο Αλ. Τσίπρας

    Την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, «ανεξάρτητα και έξω από τη διαδικασία της σκληρής διαπραγμάτευσης που θα αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους, καθώς και την ανάγκη γενναίας αύξησης των ευρωπαϊκών δημόσιων επενδύσεων για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την απασχόληση», διακήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στο 25ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

    Με μια οξύτατη επίθεση και κατά της κυβέρνησης και κατά των δανειστών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν επιχειρεί να επιβάλει απλώς μια συγκεκριμένη και αποτυχημένη οικονομική πολιτική, αλλά επιβάλλει μια τιμωρητική πολιτική στην Ελλάδα, παραδειγματική για όλη την Ευρώπη.

    [02] Σε νέα πηγή ενεργειακής τροφοδοσίας της ΕΕ αναδεικνύεται η Ελλάδα

    Το γεγονός ότι η Ελλάδα σχεδιάζει και υλοποιεί τρεις αγωγούς εφοδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης με φυσικό αέριο, αποτελεί πανίσχυρο εργαλείο στη διαπραγμάτευση εθνικών και οικονομικών ζητημάτων, επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

    Πρόκειται για τον αγωγό ΤΑΡ, τον κεντρικό διάδρομο διασύνδεσης Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας και τον αγωγό East Med που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο μέσω Κρήτης και ηπειρωτικής Ελλάδας προς την Ευρώπη, για τον οποίο, όπως είπε ο υπουργός, θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα από τις Βρυξέλες. «Ελλάδα και Κύπρος για πρώτη φορά κοιτούν στα μάτια τους υπόλοιπους εταίρους και δηλώνουν την πρόθεση να αποτελέσουν μια νέα πηγή ενεργειακής τροφοδοσίας της ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης.

    [03] Δεν χρησιμοποιηθηκε στο Μικρολίμανο το κάλασνικοφ που βρέθηκε χτες στον Πειραιά

    Το δεύτερο καλάσνικοφ της συμμορίας του Αλβανού Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος αιματοκύλισε πριν από λίγες μέρες το Μικρολίμανο, είναι αυτό που βρέθηκε χτες στη θάλασσα, στην περιοχή της Πύλης 1 του Πειραιά.

    Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της βαλλιστικής έρευνας που ολοκληρώθηκε σήμερα, το συγκεκριμένο πολεμικό τυφέκιο δεν έχει χρησιμοποιηθεί στην αιματηρή επίθεση στο Μικρολίμανο, αλλά σε άλλες τρεις ένοπλες επιθέσεις, με συνολικά έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες.

    Από την Αστυνομία και το Λιμενικό, συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του καλάσνικοφ με το οποίο ο Μπάκο πυροβόλησε στο Μικρολίμανο τραυματίζοντας 11 άτομα και όπως είπε το πέταξε και αυτό στη θάλασσα, αλλά ακόμα δεν έχει εντοπιστεί.

    [04] Τζ. Πόλσον: Τα επενδυτικά σχέδιά μας βρίσκονται σε αναμονή του αποτελέσματος για την εκλογή Προέδρου

    «Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε περαιτέρω στην Ελλάδα, αλλά χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα» τόνισε ο Αμερικανός επιχειρηματίας- επενδυτής, Τζον Πόλσον, σε δήλωσή του στο περιθώριο του 16ου ετήσιου επενδυτικού φόρουμ για την Ελλάδα που πραγματοποιεί η Capital Link, στο Μετροπόλιταν Κλαμπ της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, ο ιδρυτής της PAULSON & CO. INC υπογράμμισε: «Τα επενδυτικά σχέδιά μας βρίσκονται, πλέον, σε αναμονή του αποτελέσματος για την εκλογή Προέδρου. Μόλις επιτευχθεί σταθερότητα, θα ενισχύσουμε τις επενδύσεις μας».

    Συγκεκριμένα, ο κ. Πόλσον δήλωσε: «Η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή μίας αξιοσημείωτης αλλαγής πορείας. Το ΑΕΠ αυξάνεται και η απασχόληση αυξάνεται. Η ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου στην Ελλάδα ήταν η υψηλότερη στην Ευρωζώνη .Οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα τώρα είναι η πολιτική σταθερότητα. Είναι πάρα πολύ νωρίς για νέες εκλογές. Η αβεβαιότητα έχει προκαλέσει την πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς και την αναβολή νέων επενδύσεων. Η ενδεδειγμένη πορεία δράσης για τη χώρα είναι να μην πραγματοποιηθούν εκλογές έως τον Ιούνιο του 2016 και να δοθεί στις τρέχουσες πολιτικές περισσότερος χρόνος για να αποδώσουν. Με πολιτική σταθερότητα η ανάπτυξη κατά πάσα πιθανότητα θα επιταχυνθεί το 2015 και το 2016 θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας. Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε περαιτέρω στην Ελλάδα. Αλλά χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα. Τα επενδυτικά σχέδιά μας βρίσκονται, πλέον, σε αναμονή του αποτελέσματος για την εκλογή Προέδρου. Μόλις επιτευχθεί σταθερότητα, θα ενισχύσουμε τις επενδύσεις μας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 December 2014 - 13:30:22 UTC