Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε, χωρίς δηλώσεις, η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου
  • [02] Να επιμείνει στην άρνησή της προς την τρόικα η κυβέρνηση, ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βλάχος
  • [03] Πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού Έβρου - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 49χρονο που αγνοείται
  • [04] Νέα επιστολή Β. Παπαγεωργόπουλου από τη φυλακή
  • [05] Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον 60ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision

  • [01] Ολοκληρώθηκε, χωρίς δηλώσεις, η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου

    Η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου,βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

    Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της έλευσης του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, το απόγευμα, στην Αθήνα.

    [02] Να επιμείνει στην άρνησή της προς την τρόικα η κυβέρνηση, ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βλάχος

    Με τις ομιλίες βουλευτών και μελών της κυβέρνησης συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του Προϋπολογισμού. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις τοποθετήσεις των βουλευτών απέναντι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το ενδεχόμενο επίσπευσης της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

    «Ψηφίζω τον προϋπολογισμό και ζητώ από την κυβέρνηση, να επιμείνει στην άρνησή της να δεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας. Γιατί όπως μπήκαν στη χώρα μας με ημερομηνία λήξης, έτσι τώρα πρέπει να τους ανοίξουμε την πόρτα να φύγουν» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

    Ο κ. Βλάχος προειδοποίησε ότι προκαταβολικά μέτρα δεν θα περάσουν από τη Βουλή, αναφερόμενος στις απαιτήσεις της τρόικας να υπάρξουν μέτρα με βάση τις εκτιμήσεις της για το δημοσιονομικό κενό.

    «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει ότι η πολιτική των δανειστών, τους καθιστά από δανειστές τυράννους του λαού μιας ευρωπαϊκής χώρας. Να εξηγήσουμε ότι ο λαός αρνείται να γίνει μια φορά ακόμη πειραματόζωο. Σήμερα λοιπόν είναι επιβεβλημένο να πούμε όχι στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικα. Οι λανθασμένες εκτιμήσεις τους, τους στερούν το δικαίωμα να επιμένουν και να ζητούν προκαταβολικά μέτρα περικοπών. Προκαταβολικά μέτρα δεν περνάνε και ας το πάρουν απόφαση» δήλωσε ο βουλευτής, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κάλεσε μη γίνει αφορμή νέων δεινών για τη χώρα και να αναλογιστεί πως οι εκλογές έχουν τον κίνδυνο διακοπής της χρηματοδότησης της Ελλάδας.

    [03] Πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού Έβρου - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 49χρονο που αγνοείται

    Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες, στις εκβολές του ποταμού Έβρου, για τον εντοπισμό του 49χρονου αστυνομικού, που είχε πάει για ψάρεμα με τη βάρκα του και αγνοείται από προχθές (Τετάρτη).

    Οι έρευνες των λιμενικών Αρχών και της ΕΜΑΚ επικεντρώνονται στο νότιο τμήμα του ποταμού, όπου και βρέθηκε η βάρκα του.

    Εν τω μεταξύ, πάνω από το όριο συναγερμού βρίσκεται η στάθμη του ποταμού Έβρου στο Πύθιο (στα 6,25 μέτρα με όριο συναγερμού τα 5,70), γεγονός που αυξάνει το επίπεδο ετοιμότητας των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

    Για να αποφευχθούν τα χειρότερα, χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) και αποφασίστηκε το άνοιγμα των θυροφραγμάτων του Πυθίου τα μεσάνυχτα.

    Μ' αυτόν τον τρόπο "προχωρήσαμε σε τεχνητή εκτόνωση του φαινομένου, πλημμυρίζοντας ελεγχόμενα από 6500 - 7000 στρέμματα" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

    [04] Νέα επιστολή Β. Παπαγεωργόπουλου από τη φυλακή

    Νέα επιστολή, μέσα από τις φυλακές Διαβατών, όπου κρατείται για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, απέστειλε ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, υποστηρίζοντας για μια ακόμη φορά πως είναι "εξιλαστήριο θύμα" και σημειώνοντας πως έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στον Άρειο Πάγο.

    Αφορμή για τη νέα επιστολή στάθηκαν οι πληροφορίες στον Τύπο "ότι κατετέθη επιτέλους η θέση του Προέδρου του πενταμελούς Εφετείου και εδόθη στους 2 Εφέτες που πρότειναν να κηρυχθώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΘΩΟΣ, για να καταγράψουν σε εύλογο χρονικό διάστημα τον ΑΝΤΙΛΟΓΟ τους!».

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρει πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αντιληφθούν οι πάντες την αλήθεια, ότι "ΑΔΙΚΑ και χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο καταδικάστηκε σε ισόβια πρωτοδίκως και εν συνεχεία σε δωδεκαετή κάθειρξη ο επί 12ετία Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ότι ΑΔΙΚΑ σπιλώθηκε το όνομα μου, ότι ΑΔΙΚΑ βρίσκομαι εδώ και 21 μήνες στη φυλακή, ότι η εναντίον μου απόφαση ήταν μια απόφαση ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ, ότι είμαι ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ"

    "Ελπίδα μου ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ" καταλήγει.

    [05] Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον 60ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision

    Τη συμμετοχή της Ελλάδας στον 6Οο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η EBU (European Broadcasting Union), αμέσως μετά την ομόφωνη αποδοχή της ΝΕΡΙΤ ως πλήρους μέλους της από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης. Η δημόσια τηλεόραση είχε καταθέσει φάκελο, ο οποίος θα εξεταζόταν για το αν πληροί τα κριτήρια, καθώς δεν είχε αναγνωριστεί από την EBU, τον φορέα που είναι υπεύθυνος για τον διαγωνισμό της Eurovision.

    Στο δρόμο για τη Βιέννη βρίσκεται λοιπόν η Ελλάδα καθώς εκεί θα πραγματοποιηθεί ο φετινός μουσικός διαγωνισμός στις 19, 21 (Α΄ και Β΄ Ημιτελικός, αντιστοίχως) και 23 Μαΐου 2015 (Τελικός). Η ΝΕΡΙΤ θα αναλάβει τη διεξαγωγή των απαραίτητων διαδικασιών για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής στον Διαγωνισμό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ξεκινήσει οι επαφές με δισκογραφικές εταιρείες για να συμμετέχουν στον προκριματικό διαγωνισμό που θα αποφασίσει για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας.

    Μετά και την ένταξη της ΝΕΡΙΤ στην EBU, ο αριθμός των συμμετεχουσών χωρών στη φετινή διοργάνωση ανέρχεται σε 39.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 December 2014 - 9:30:22 UTC