Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Αχμ. Νταβούτογλου, αύριο
  • [02] Βουλευτές υπογράφουν κείμενο-πλατφόρμα για εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλη
  • [03] Προκλητική χαρακτηρίζει ο Αντ. Σαμαράς την απόφαση του Βρετανικού Μουσείου
  • [04] Ολοκλήρωση της συμφωνίας με την τρόικα πριν τις 15/12, «βλέπει» ο Ευ. Βενιζέλος
  • [05] Τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη κατέγραψε η Ελλάδα
  • [06] «Τελεσίγραφο» από τρόικα στην Ελλάδα για διακοπή χρηματοδότησης εάν δεν υπάρξει συμφωνία εντός 2014, σύμφωνα με την Handelsblatt
  • [07] Ο Φρ. Ολάντ κάλεσε τον Βλ. Πούτιν να κοιτάξει το μέλλον και όχι το παρελθόν

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Αχμ. Νταβούτογλου, αύριο

    Συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου θα έχει αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση θα γίνει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος γύρω στις 15:00.

    [02] Βουλευτές υπογράφουν κείμενο-πλατφόρμα για εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλη

    Με τις υπογραφές συνολικά οκτώ βουλευτών, πέντε από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές και τρεις από τη ΔΗΜΑΡ κατατέθηκε και επίσημα στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη το κείμενο-πλατφόρμα που τονίζει την ανάγκη εθνικής συμφωνίας σε τέσσερα καίρια πολιτικά ζητήματα:

    Την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή, καθώς και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πορείας προς τις εκλογές μέσα στο 2015.

    Το κείμενο υπογράφουν: Από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές οι, Χρήστος Αηδόνης, Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Πέτρος Τατσόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός. Από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, οι Νίκος Τσούκαλης, Νίκη Φούντα και Θωμάς Ψύρρας.

    Την διευκρίνιση ότι «η πρότασή τους για εθνική συμφωνία είναι ενιαία και δεν συνδέεται με την επιλογή και την ψήφο του καθενός βουλευτή στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», τονίζουν σε γραπτή ανακοίνωσή τους οι τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

    [03] Προκλητική χαρακτηρίζει ο Αντ. Σαμαράς την απόφαση του Βρετανικού Μουσείου

    «Προκαλεί τον Ελληνικό λαό η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να "δανείσει" ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα σε έκθεση στην Αγία Πετρούπολη» τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του με την οποία επισημαίνει ότι «το τελευταίο μέχρι σήμερα Βρετανικό δόγμα περί "αμετακίνητων" γλυπτών του Παρθενώνα παύει να ισχύει. Όπως καταρρίφθηκε με τη λειτουργία του Μουσείου της Ακρόπολης και το άλλο "επιχείρημά" τους, αυτό της έλλειψης ανάλογου χώρου που θα μπορούσε να τα φιλοξενήσει».

    [04] Ολοκλήρωση της συμφωνίας με την τρόικα πριν τις 15/12, «βλέπει» ο Ευ. Βενιζέλος

    «Είμαστε εν αναμονή της επιστροφής της τρόικας, πιστεύω θα επιστρέψει, αυτό είναι το μήνυμα και του χτεσινού Euro Working Group και έχουμε τη δυνατότητα, πράγματι, πριν τα Χριστούγεννα, για την ακρίβεια πριν την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της 15ης Δεκεμβρίου να έχουμε μια τεχνική συμφωνία των επιτελείων», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη συνεδρίαση της συντονιστικής γραμματείας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, εν συνεχεία, ότι «θα απαιτηθεί μετά ένας νόμος για τις λεγόμενες προαπαιτούμενες ενέργειες και η επιβεβαίωση του νόμου αυτού από τους εταίρους μας για να φτάσουμε στην εκταμίευση». «Και στο μεταξύ», συνέχισε, «θα έχει υποβληθεί και, είμαι βέβαιος, θα έχει εγκριθεί η ελληνική πρόταση να αλλάξουμε καθεστώς, να πάμε στην προληπτική γραμμή στήριξης και από την ΕΕ και από το ΔΝΤ, γιατί το κριτήριό μας είναι τα επιτόκια δανεισμού».

    Διαβάστε επίσης:Εurogroup Working Group: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης ως τις 14 Δεκεμβρίου

    [05] Τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη κατέγραψε η Ελλάδα

    Τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο η Ελλάδα (0,7%), μαζί με τη Σλοβενία, επιβεβαίωσε σήμερα η Eurostat που έδωσε στη δημοσιότητα τη δεύτερη εκτίμησή της για το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο στην ΕΕ.

    Τα στοιχεία της Eurostat επιβεβαιώνουν, ωστόσο, την ισχνή ανάπτυξη στην ευρωζώνη, καθώς το τρίτο τρίμηνο του 2014, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% (έναντι 0,1% το δεύτερο τρίμηνο), ενώ στην «ΕΕ των 28» το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% (έναντι 0,2% το δεύτερο τρίμηνο).

    Η ισχνή ανάπτυξη στηρίχθηκε κυρίως από την κατανάλωση των νοικοκυριών που αυξήθηκε κατά 0,5% (έναντι αύξησης 0,3% το δεύτερο τρίμηνο).

    Σε σύγκριση με τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου 2013, το ΑΕΠ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,8% και στην «ΕΕ των 28» κατά 1,3%.

    Τα κράτη μέλη που κατέγραψαν τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης είναι η Ρουμανία (1,8%), η Πολωνία (0,9%), η Ελλάδα, η Σλοβενία και η Μ. Βρετανία (0,7%).

    [06] «Τελεσίγραφο» από τρόικα στην Ελλάδα για διακοπή χρηματοδότησης εάν δεν υπάρξει συμφωνία εντός 2014, σύμφωνα με την Handelsblatt

    Η τρόικα απειλεί να διακόψει την παροχή ρευστότητας προς την Ελλάδα, εάν δεν επέλθει συμφωνία αξιολόγησης μέσα στο 2014, υποστηρίζει η γερμανική οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στον διαδικτυακό τόπο της Deutsche Welle.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Handelsblatt, που χαρακτηρίζεται «αποκλειστικό» και βασίζεται σε πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Αθήνα, η τρόικα προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα διακοπεί η χρηματοδότηση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα σταματήσει η ροή της ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προς τις ελληνικές τράπεζες που αποτελεί το «νευρικό σύστημα» της οικονομίας. Σε αυτήν την περίπτωση οι ελληνικές τράπεζες δεν θα είχαν άλλη πηγή ρευστότητας, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα δεχόταν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ως ενέχυρα για την αναχρηματοδότηση των πιστωτικών ιδρυμάτων.

    Η Handelsblatt σημειώνει ότι το Eurogroup θέλει να κλείσει οπωσδήποτε τη διαπραγμάτευση πριν από τα Χριστούγεννα, γι' αυτό και «εντείνει την πίεση» προς την Αθήνα. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πάντως και ότι στην Ελλάδα εκδηλώνεται δυσφορία απέναντι στους δανειστές, καθώς και η υποψία ότι η ίδια η τρόικα δυσχεραίνει τις διαπραγματεύσεις προβάλλοντας συνεχώς νέες αξιώσεις.

    [07] Ο Φρ. Ολάντ κάλεσε τον Βλ. Πούτιν να κοιτάξει το μέλλον και όχι το παρελθόν

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε σήμερα από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να κοιτάξει προς το μέλλον και όχι το παρελθόν ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση από την κρίση στην Ουκρανία.

    Σε χθεσινή του ομιλία ο Πούτιν αναφέρθηκε στα διδάγματα της ιστορίας για να κατηγορήσει τη Δύση για πολλά από τα προβλήματα της Ρωσίας, κατηγορώντας «τους εχθρούς του χθες» ότι προσπαθούν να επιβάλλουν ένα νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα στη χώρα του.

    «Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Πούτιν, που αναφέρθηκε στο παρελθόν στην ομιλία του, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο μέλλον, χωρίς όμως να ξεχνάμε τα διδάγματα του παρελθόντος», είπε ο Ολάντ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ από την Αστάνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 December 2014 - 13:30:23 UTC