Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Οι επερχόμενες εκλογές θα φέρουν ιστορική αλλαγή
  • [02] Τουλάχιστον ένας νεκρός σε νέες διαδηλώσεις στην Τουρκία

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Οι επερχόμενες εκλογές θα φέρουν ιστορική αλλαγή

    Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Πολίτικα» δημοσιεύει σήμερα συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με τον τίτλο «Η Ευρώπη βυθίζεται στην ανασφάλεια». «Οι επερχόμενες εκλογές θα επιφέρουν ιστορική αλλαγή όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη σε όλα τα επίπεδα εξουσίας και με αφοσίωση να εργαστούμε για την υλοποίηση των στόχων μας» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας, καλούμενος να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται. Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι η επιτυχία δεν είναι προσωπική αλλά ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της Αριστεράς που συντάχθηκαν σε ένα κοινό μέτωπο κατά των μέτρων λιτότητας. «Προβλέψαμε την αποτυχία των μέτρων λιτότητας και τις καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία και διατηρήσαμε τη συνοχή με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που έχουν την ίδια άποψη» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

    Στην ερώτηση αν αναθεωρήθηκε η στάση του ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένο ότι τώρα πλέον δεν μιλάει για διακοπή των συνομιλιών με την τρόικα ο κ. Τσίπρας, αφού επισημαίνει ότι ανάλογα ερωτήματα συναντώνται καθημερινά στην Ελλάδα, απαντάει κατηγορηματικά: «Η στάση μας είναι σαφής. Θα καταργήσουμε όλους τους νόμους πάνω στους οποίους στηρίζεται η πολιτική της λιτότητας. Βεβαίως και θα αναζητήσουμε λύση και για το πρόβλημα του χρέους. Σ? αυτήν τη βάση θα προσπαθήσουμε να κινήσουμε νέες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας κάτι που θα επιτρέψει να εισέλθει η Ελλάδα σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης και ταυτόχρονα να διευθετήσει τις υποχρεώσεις του χρέους της».

    Στην ερώτηση αν θα επιβληθούν «δραστικά μέτρα φορολόγησης του πλούτου» ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στην κρίση είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα ο πλούτος δεν φορολογείται. Αναφέρει ότι με στόχο την εξυπηρέτηση του πολιτικού κατεστημένου επιβάλλονται μειώσεις σε συνταξιούχους και χαμηλόμισθους, κλείνουν νοσοκομεία και διαλύεται το σύστημα κοινωνική πρόνοιας, ενώ αυξάνεται η φορολόγηση ειδών ευρείας κατανάλωσης και «σβήνουν» οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Αυτή η πρακτική δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εμείς προτείνουμε ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης όπου ο καθένας θα καταβάλει στο ταμείο του κράτους ανάλογα με το κέρδος που έχει και τον πλούτο του» συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην επισήμανση ότι «σε αντίθεση με πολλούς Ευρωπαίους αριστερούς δεν εναντιώνεται στην ενότητα της Ευρώπης» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Η Ευρώπη βυθίζεται στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ανασφάλεια. Η απάντηση σ? αυτή την κρίση δεν μπορεί να είναι ο απομονωτισμός». Επισημαίνει δε την ανάγκη να εγκαταλειφθεί η πολιτική λιτότητας, να υπάρξει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή και να δοθεί προτεραιότητα στις ανθρώπινες ανάγκες. «Με άλλα λόγια -συμπληρώνει- η μοναδική σωστή απάντηση στη σημερινή κρίση είναι μία δημοκρατική και κοινωνικά υπεύθυνη Ευρώπη».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση για την ενίσχυση των δυνάμεων της Αριστεράς που παρατηρείται την Ευρώπη τονίζει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται επικεφαλής των αλλαγών αυτών» και συμπληρώνει: «Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε στη δημιουργία ενός εναλλακτικού πολιτικού κινήματος που θα αλλάξει "από τα κάτω" την Ευρώπη».

    [02] Τουλάχιστον ένας νεκρός σε νέες διαδηλώσεις στην Τουρκία

    Ένας διαδηλωτές πέθανε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί αφού τραυματίστηκε από πυρά κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο αφού τον πυροβόλησαν κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στην επαρχία Χάκαρι με αφορμή τον θάνατο 3 ανθρώπων στις κινητοποιήσεις πέρυσι, έγραψε η ιστοσελίδα Hurriyet Daily News. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής ποιος τον πυροβόλησε.

    Άλλος ένας άνθρωπος εισήχθη στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε από ένα κάνιστρο δακρυγόνου, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα.

    Η ένταση έχει αυξηθεί στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου οι Κούρδοι δεν κρύβουν την οργή τους για την αποτυχία, όπως την χαρακτηρίζουν, της κυβέρνησης να βοηθήσει τους Κούρδους που πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη συριακή πόλη Κομπάνι στην τουρκική μεθόριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 December 2014 - 15:30:22 UTC