Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήλωση του Δημ. Κουτσούμπα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
  • [02] Την Αλγερία επισκέπτεται επίσημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας
  • [03] Μια θέση στη Βουλή ζήτησε σήμερα ο Απόστολος Γκλέτσος με την «Τελεία» του
  • [04] Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώνονται εργαζόμενοι για το συλλαλητήριο. Κλειστοί οι γύρω δρόμοι
  • [05] Νίκες για Νίκη Βόλου, Λεβαδειακό και Παναιτωλικό
  • [06] Ξάνθη-ΠΑΟΚ 4-2

  • [01] Δήλωση του Δημ. Κουτσούμπα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

    «Όσο οι μεν θα συνεχίζουν να ψάχνουν τους 180 και οι δε τους 121, ο λαός μας θα συνεχίζει να στενάζει αβοήθητος. Εν έτη 2014 δεν επιτρέπεται να ζούμε με ψίχουλα, δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε με ψίχουλα στο όνομα της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως μας υπόσχονται και οι δύο. Η λύση είναι μία: Ανάπτυξη της ταξικής πάλης, λαϊκή συμμαχία, ισχυρό ΚΚΕ παντού» δήλωσε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

    [02] Την Αλγερία επισκέπτεται επίσημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

    Επίσημη επίσκεψη στην Αλγερία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έπειτα από πρόσκληση του Αλγερινού ομολόγου του Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

    Ο κ. Παπούλιας και η ολιγομελής συνοδεία του έφτασαν στο Αλγέρι το Σάββατο το βράδυ και το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκε το Μνημείο των Μαρτύρων της Αλγερινής Επανάστασης και το Μουσείο Αγωνιστών όπου κατέθεσε στεφάνι και ξεναγήθηκε.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι η επίσκεψή του συμπίπτει με τα 60 χρόνια από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του αλγερινού λαού, την 1η Νοεμβρίου 1954 επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του δίκαιου αγώνα της Αλγερίας για αυτοδιάθεση και υπήρξε εκ των πρώτων κρατών που συνήψαν διπλωματικές σχέσεις με την ανεξάρτητη Αλγερία το 1962.

    Ο Κάρολος Παπούλιας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει και στο μέλλον να επιδεικνύει την αμέριστη συμπαράσταση και τη φιλία της προς τον λαό της Αλγερίας.

    [03] Μια θέση στη Βουλή ζήτησε σήμερα ο Απόστολος Γκλέτσος με την «Τελεία» του

    Την κοινή πορεία και τις πολιτικές τους θέσεις παρουσίασαν σήμερα το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου «Τελεία» και το νεοϊδρυθέν κίνημα με επικεφαλής τον οικονομολόγο/ νομικό Σταύρο Καρβούνη και τη δημοσιογράφο/ διεθνολόγο Νάσια Μιχαλοπούλου «Ελλάδα Εμείς», δύο νέων πολιτικών σχηματισμών που διεκδικούν το δικό τους μερίδιο στο πολιτικό σκηνικό. Σε μία πολιτική εκδήλωση, σήμερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με τη συμμετοχή πλήθους μελών και φίλων των δύο σχηματισμών, δόθηκε το στίγμα των βασικών αρχών βάσει των οποίων θα ζητήσουν στο άμεσο μέλλον την ψήφο των πολιτών για την είσοδό τους στη Βουλή.

    Πρόκειται για έναν «συνασπισμό» που φιλοδοξεί να «ελέγξει αλλά και να "φοβίζει" τα κόμματα της εξουσίας», που «δεν ανήκει ούτε στη δεξιά, ούτε στην αριστερά» αλλά τάσσεται υπέρ της χρηστής διαχείρισης και του κοινωνικού δικαίου, με πρώτιστο μέλημα την κατάργηση της ασυλίας βουλευτών και υπουργών, όπως τόνισε ο κ. Γκλέτσος.

    Ο δήμαρχος της Στυλίδας μίλησε για διαφθορά και πελατειακή άσκηση της εξουσίας του παλαιοκομματικού συστήματος και τόνισε την ανάγκη διαφάνειας και εντιμότητας στη πολιτική, αλλά και ανοίγματος σε διάλογο με την κοινωνία με στόχο πρωτίστως τη κοινωνική αναγέννηση της χώρας.

    [04] Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώνονται εργαζόμενοι για το συλλαλητήριο. Κλειστοί οι γύρω δρόμοι

    Σε εξέλιξη είναι η προσέλευση των εργαζομένων στην πλατεία Συντάγματος, όπου πραγματοποιείται το συλλαλητήριο των συνδικάτων, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού.

    Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος έχει διακοπεί.

    [05] Νίκες για Νίκη Βόλου, Λεβαδειακό και Παναιτωλικό

    Με δύο γκολ του Σκουρτάι (46', 77'), η Νίκη Βόλου επικράτησε στο Πανθεσσαλικό με 2-0 της Καλλονής για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας κι έτσι σημείωσε μόλις τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα.

    Δεύτερη εκτός έδρας νίκη μέσα σε λίγες ημέρες πανηγύρισε ο Λεβαδειακός, που επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Μάντζιος στο 54΄ και στο 92΄ με πέναλτι ήταν ο σκόρερ των Βοιωτών, οι οποίοι την περασμένη Τετάρτη είχαν συντρίψει με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον απομακρύνονται από τη ζώνη του υποβιβασμού, ξεπερνώντας τον σημερινό αντίπαλό τους.

    Επέστρεψε στις νίκες ο Παναιτωλικός μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας 2-1 του Πανιωνίου, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα. Συγκλονιστικά τα τελευταία λεπτά, με δύο χαμένα πέναλτι για τον Παναιτωλικό και ένα για τον Πανιώνιο, που είχε μείνει με δέκα παίκτες από το 76' όταν αντίκρυσε κόκκινη κάρτα ο Χατζηισαϊας. Οι Κάπελ (62΄) και Μαλεζάς (78΄) ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ ο Γιάννου μείωσε στο 82΄ για τον Πανιώνιο.

    [06] Ξάνθη-ΠΑΟΚ 4-2

    Ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες του, καθώς ηττήθηκε στα Πηγάδια από τη μαχητική Ξάνθη με 4-2, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

    Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν συνολικά καλύτερη και έφθασε δίκαια στη μεγάλη νίκη επί του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος με τα γκολ των Καπετάνου (6', 89'), Λουσέρο (47') και Κλέιτον (77'), ενώ τα τέρματα του «δικέφαλου» πέτυχαν οι Αθανασιάδης (38') και Μακ (82').


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 December 2014 - 17:30:23 UTC