Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Θα πάρουν την απάντηση από τον ελληνικό λαό, όσοι επιλέξουν τις πρόωρες εκλογές
  • [02] Έντονη δυσφορία του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Ζ. Κ. Γιούνκερ
  • [03] Στην επίθεση κατά της οικίας του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι είχαν χρησιμοποιηθεί τα καλάσνικοφ που «γάζωσαν» την πρεσβεία του Ισραήλ
  • [04] Ενισχύονται αναχώματα του Έβρου, κοντά στο Ορμένιο
  • [05] Στις 73.878 ανέρχονται οι επικυρωμένες αιτήσεις για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Θα πάρουν την απάντηση από τον ελληνικό λαό, όσοι επιλέξουν τις πρόωρες εκλογές

    Όσοι επιλέξουν να οδηγήσουν σε αδιέξοδο τη διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας για να πάμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές, θα πάρουν την απάντηση από τον ελληνικό λαό, τόνισε, από Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    «Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι εάν οδηγήσουν σε αδιέξοδο τη διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και προκαλέσουν εκλογές θα ωφεληθούν πολιτικά γιατί θα βελτιωθεί ο συσχετισμός των δυνάμεων και το κόμμα τους θα καταλάβει και θα ασκήσει την εξουσία», απάντησε ο κ. Βενιζέλος για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε: «Εάν αυτό καταλαβαίνουν, βλέποντας το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία και βλέποντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι διαπραγματεύσεις μας με την Ευρώπη και το ΔΝΤ, ας υποτάξουν το συμφέρον της διαπραγμάτευσης που κάνει η χώρα και το συμφέρον των δημοκρατικών θεσμών, στο δικό τους κομματικό συμφέρον. Στην περίπτωση αυτή θα πάμε σε εκλογές. Όμως, δεν θα κριθούν οι εκλογές με βάση τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν τώρα, θα κριθούν προεκλογικά, στο χρονικό διάστημα μεταξύ της προκήρυξης και της διεξαγωγής τους. Διότι θα πρέπει τότε να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τι θα γίνει με την οικονομία, τι θα γίνει με τη διαπραγμάτευση, τι θα γίνει με τη σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, ποια είναι η άλλη επιλογή σε σχέση με την πολιτική που ακολουθούμε της ευθύνης, της σοβαρότητας, της διαπραγμάτευσης».

    [02] Έντονη δυσφορία του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Ζ. Κ. Γιούνκερ

    Την έντονη δυσφορία τού ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τις οποίες, κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφραζε τη στήριξή του στην κυβέρνηση και ασκούσε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν σήμερα ότι είναι κατανοητό γιατί οι υποστηρικτές των μνημονιακών πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη αλληλοϋποστηρίζονται. Την ίδια στιγμή όμως, τόνισαν οι ίδιοι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών λαών και των Ευρωπαίων αξιωματούχων στέκονται με σεβασμό απέναντι στις διαθέσεις του ελληνικού λαού και μάλιστα θέτουν και ζήτημα επαναπροσδιορισμού των κυρίαρχων πολιτικών στην Ευρώπη.

    [03] Στην επίθεση κατά της οικίας του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι είχαν χρησιμοποιηθεί τα καλάσνικοφ που «γάζωσαν» την πρεσβεία του Ισραήλ

    Στην επίθεση κατά της οικίας του Γερμανού πρεσβευτή, που είχε σημειωθεί πέρυσι στις 30 Δεκεμβρίου, είχαν χρησιμοποιηθεί τα δύο καλάσνικοφ, που χρησιμοποιήθηκαν τα ξημερώματα από αγνώστους στην επίθεση κατά της Πρεσβείας του Ισραήλ.

    Όπως προέκυψε από την εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, οι 54 κάλυκες που περισυλλέχθηκαν το πρωί έξω από την Πρεσβεία, βλήθηκαν από τα ίδια καλάσνικοφ, που είχαν «γαζώσει» την οικία του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τότε περίπου 60 κάλυκες κυρίως στον προαύλιο χώρο της οικίας.

    [04] Ενισχύονται αναχώματα του Έβρου, κοντά στο Ορμένιο

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση της Πολιτιστικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, για ενίσχυση των αναχωμάτων, κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Έβρου, ώστε να αντιμετωπιστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο η μεγάλη έκταση των πλημμυρικών φαινομένων, ιδιαίτερα μετά τη ρήξη του αναχώματος τα ξημερώματα.

    Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Γιώργος Παυλίδης, συντονίζει από κοντά την επιχείρηση και τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να μην πλημμυρήσουν κατοικημένες περιοχές. Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς μιλώντας στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ, τόνισε ότι η εκκένωση κατοικιών στο Ορμένιο, που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού, έγινε για καθαρά για προληπτικούς λόγους, ώστε αν τυχόν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης να προλάβουν άμεσα να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

    [05] Στις 73.878 ανέρχονται οι επικυρωμένες αιτήσεις για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία

    Στις 73.878 ανέρχονται έως τώρα οι επικυρωμένες αιτήσεις για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία, ανέφερε στο πλαίσιο της παρουσίασης της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2014, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

    Έως χθες ο αριθμός των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεων, αφορούσε συνολικό ποσό ρυθμισμένων υποχρεώσεων ύψους περίπου 850 εκατ. ευρώ και οι εισπράξεις έναντι ρυθμισμένων υποχρεώσεων ποσό της τάξης των 34 εκατ. ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα υπαγωγής στην ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων εκπνέει στα τέλη Μαρτίου 2015.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 December 2014 - 13:30:23 UTC