Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για επανέλεγχο των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, επανέλαβε ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Η δήλωση Γιούνκερ ερμηνεύεται πολλαπλώς, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής
  • [03] Σε δομές του δήμου Αθηναίων θα φιλοξενηθούν οι πρώτοι 50 πρόσφυγες που αποχώρησαν από την Πλατεία Συντάγματος
  • [04] Την παραπομπή σε δίκη 32 εκ των 34 κατηγορούμενων στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών για τα υποβρύχια, εισηγείται ο εισαγγελέας
  • [05] Λήγει σήμερα η επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών
  • [06] Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, στην Ιταλία
  • [07] Κλείνει η υπηρεσία διαδικτυακών ειδήσεων της Google στην Ισπανία

  • [01] Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για επανέλεγχο των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, επανέλαβε ο Αλ. Τσίπρας

    Την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ «στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι του Ελληνικού, για να αποτραπεί η εκποίηση του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας, και να μετατραπεί η περιοχή σε μητροπολιτικό πάρκο», εξέφρασε Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνάντησή του με την επιτροπή αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας, επανέλαβε τη δέσμευση που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον επανέλεγχο όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που παραχωρούν δημόσιο πλούτο σε ιδιώτες, ως προς τη νομιμότητά τους και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, από τη νέα Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

    [02] Η δήλωση Γιούνκερ ερμηνεύεται πολλαπλώς, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής

    Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς σήμερα να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι θα προτιμούσε «γνώριμα πρόσωπα» στην εξουσία στην Ελλάδα, είπε ότι αυτό είναι κάτι που ερμηνεύεται πολλαπλώς.

    Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ο εκπρόσωπος κατά πόσο έχει αλλάξει η πολιτική της Επιτροπής όσον αφορά τη θεσμική ουδετερότητα που οφείλει να τηρεί στα εσωτερικά των κρατών- μελών, έπειτα από τη δήλωση του προέδρου της περί «γνώριμων προσώπων», ο Μαργ. Σχοινάς είπε ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτε παραπάνω πέρα από την ανακοίνωση της περασμένης Τετάρτης για την εκλογή Προέδρου στην Ελλάδα.

    [03] Σε δομές του δήμου Αθηναίων θα φιλοξενηθούν οι πρώτοι 50 πρόσφυγες που αποχώρησαν από την Πλατεία Συντάγματος

    Αποχώρησαν οι πρώτοι 50 πρόσφυγες από την Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να φιλοξενηθούν σε δύο δομές του δήμου Αθηναίων.

    Εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να τακτοποιηθεί κι η μετακίνηση των υπολοίπων, που διαμαρτύρονταν στην Πλατεία.

    Ήδη, 40 άτομα έχουν αποχωρήσει εδώ και δύο μέρες κι έχουν υποβάλει αίτημα για πολιτικό άσυλο.

    [04] Την παραπομπή σε δίκη 32 εκ των 34 κατηγορούμενων στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών για τα υποβρύχια, εισηγείται ο εισαγγελέας

    Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των 32 από τους συνολικά 34 κατηγορούμενους στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών που διακινήθηκαν για την απόκτηση των γερμανικών υποβρυχίων από το Πολεμικό Ναυτικό, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών ο αντεισαγγελέας Εφετών, Ευστάθιος Βεργώνης.

    Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι για την υπόθεση των συμβάσεων του υπουργείου Άμυνας με τη γερμανική HDW- Ferrostaal και τις αδιαφανείς πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν για την επίτευξή τους επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, πρέπει να λογοδοτήσουν, για κατηγορίες που αφορούν πράξεις δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, 32 κατηγορούμενοι στρατιωτικοί αλλά και γνωστοί επιχειρηματίες. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την έρευνα των ανακριτών Διαφθοράς, Γ. Μαλλή και Γ. Σταυρόπουλου, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε διακίνηση και απόκρυψη «μαύρων χρηματικών ποσών» που φέρεται να ξεπερνά συνολικά τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, τα παράνομα χρήματα για την προμήθεια των όπλων κινήθηκαν, κυρίως, μέσω δύο εταιρειών.

    Με την πρότασή του, ο εισαγγελέας ζητάει να μην παραπεμφθούν σε δίκη η σύζυγος του πρώην εμπόρου όπλων Π. Ευσταθίου καθώς και ο Γ. Αγουρίδης, για τους οποίους θεωρεί ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη στήριξη των κατηγοριών που τους έχουν απαγγελθεί.

    [05] Λήγει σήμερα η επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών

    Κανονικά θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό κλινικούς και κλινοεργαστηριακούς γιατρούς από τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, καθώς σήμερα λήγει η επίσχεση παροχής υπηρεσιών που είχε ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου.

    «Υπό το φως των πολιτικών εξελίξεων και με την πίστη ότι ο ΕΟΠΥΥ πήρε το μήνυμα ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε περαιτέρω επαγγελματική και οικονομική εξαθλίωση, δεν παρατείνουμε την κινητοποίησή μας, αναμένοντας μέχρι τέλους του έτους ο ΕΟΠΥΥ να ρυθμίσει τις οφειλές του και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο για τις νέες συμβάσεις» αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ).

    [06] Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, στην Ιταλία

    Διαδηλωτές συγκρούσθηκαν σήμερα με την αστυνομία στο Μιλάνο και το Τορίνο καθώς δύο μεγάλες ιταλικές εργατικές συνομοσπονδίες πραγματοποιούν μια πανεθνική απεργιακή κινητοποίηση εναντίον των κυβερνητικών εργασιακών μεταρρυθμίσεων με τις οποίες καθίσταται ευκολότερο για τις επιχειρήσεις να απολύουν εργαζομένους.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε πως προέβη σε συλλήψεις και τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν αστυνομικούς με ειδικές στολές για την καταστολή ταραχών να επιτίθενται σε διαδηλωτές οι οποίοι τους ρίχνουν κροτίδες και άλλα αντικείμενα.

    Οι Ιταλοί άρχισαν σήμερα μια γενική στάση εργασίας έπειτα από αίτημα δύο μεγάλων συνδικαλιστικών ομοσπονδιών, οι οποίες οργανώνουν πορείες σε 54 πόλεις εναντίον των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι.

    [07] Κλείνει η υπηρεσία διαδικτυακών ειδήσεων της Google στην Ισπανία

    Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού και τεχνολογίας, Google ανακοίνωσε ότι προχωρά στο κλείσιμο της υπηρεσίας παροχής διαδικτυακών ειδήσεων, την γνωστή Google News, στην Ισπανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

    Αιτία για την κίνηση αυτή αποτελεί το γεγονός ότι η νομοθεσία στη χώρα υποχρεώνει πλέον τους διαδικτυακούς τόπους να πληρώνουν για τη χρήση ειδήσεων από οποιαδήποτε πηγή (εφημερίδα, περιοδικό ή και άλλη ιστοσελίδα) ανεξάρτητα από το εάν αξιοποιούν ολόκληρη ή μέρος της είδησης και από το εάν αναφέρουν ή όχι την πηγή.

    Η απόφαση της Google δεν επηρεάζει μόνο τους αναγνώστες εντός ισπανικού κράτους αλλά και όλους εκείνους που διαβάζουν ειδήσεις από το Google News στην ισπανική γλώσσα, είτε κατοικούν στη Λατινική Αμερική είτε οπουδήποτε αλλού στην υφήλιο.

    Σε ανακοίνωσή της, η Google τονίζει ότι ο νέος νόμος στην Ισπανία καθιστά την υπηρεσία Google News μη βιώσιμη δεδομένου ότι δεν προβάλλονται σε αυτήν διαφημίσεις και ως εκ τούτου δεν προκύπτουν έσοδα για την εταιρεία ώστε να πληρώνει για τη δημοσίευση ειδήσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 December 2014 - 15:30:23 UTC