Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Απ. Κακλαμάνης δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές
  • [02] Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Το εθνικό έγκλημα της εκχώρησης του ΟΠΑΠ δεν είναι τετελεσμένο γεγονός
  • [04] Για κωλυσιεργία στις έρευνες σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο «Norman Atlantic» κάνουν λόγο τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία
  • [05] Προφυλακιστέος ο 25χρονος Ρουμάνος, μετά την απολογία του για την δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα
  • [06] Διέψευσε τις φήμες για θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, ο ανιψιός του Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν
  • [07] Τουλάχιστον τέσσερις όμηροι νεκροί στο εβραϊκό σούπερμάρκετ
  • [08] Νεκροί και οι τρεις δράστες των δύο ομηριών στη Γαλλία - Νεκροί τουλάχιστον τέσσερις όμηροι
  • [09] Πολλοί όμηροι απελευθερώθηκαν στο εβραϊκό σουπερμάρκετ
  • [10] Νεκροί οι δύο τζιχαντιστές, απελευθερώθηκε o όμηρος
  • [11] Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας και στο εβραϊκό σουπερμάρκετ στο Παρίσι
  • [12] Ξεκίνησε αστυνομική επιχείρηση στη Νταμαρτέν αν Γκελ
  • [13] Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Φρ. Ολάντ με την Άγγ. Μέρκελ
  • [14] Δύο νεκροί και πέντε όμηροι σε εβραϊκό σουπερμάρκετ στο Παρίσι

  • [01] Ο Απ. Κακλαμάνης δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές

    Απών από τις επικείμενες εκλογές θα είναι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος εκλεγόταν αδιαλείπτως στη Β΄Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ από το 1974.

    Ο κ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε την απόφασή του με γραπτή του δήλωση, στην οποία εκφράζει και πάλι, την αγωνία του για την ενότητα της παράταξης και αφήνει να εννοηθεί ότι, ενδεχομένως, επανέλθει σε επόμενες εκλογές. Όπως αναφέρει, «δεν θα συμμετάσχω, ειδικώς σε αυτές τις εκλογές».

    [02] Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

    Δόθηκαν απόψε στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το Επικρατείας και του νομού Κιλκίς, λόγω διαφωνιών για την υποψηφιότητα Παραστατίδη.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος στην Α΄περιφέρεια Αθηνών και στην περιφέρεια Άρτας. Νέα πρόσωπα στην Α' Αθηνών είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο διευθυντής της «Αυγής» Νίκος Φίλης.

    Στην Β΄περιφέρεια Αττικής θα είναι τελικά υποψήφιος ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης.

    Στην Κοζάνη θα είναι υποψήφια η Ραχήλ Μακρή.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Το εθνικό έγκλημα της εκχώρησης του ΟΠΑΠ δεν είναι τετελεσμένο γεγονός

    «Για μας, το εθνικό έγκλημα της εκχώρησης του ΟΠΑΠ, και μάλιστα με σκανδαλώδεις χαριστικούς όρους, δεν είναι καθόλου τετελεσμένο γεγονός», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πει ?ο γέγονε γέγονε?» και προσέθεσε ότι υπογράμμισε στους εκπροσώπους της ομοσπονδίας ότι, σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνησή μας, δεν θα επιτρέψει την καζινοποίηση της χώρας.

    [04] Για κωλυσιεργία στις έρευνες σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο «Norman Atlantic» κάνουν λόγο τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία

    Για κωλυσιεργία στις έρευνες αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο μοιραίο πλοίο «Norman Atlantic» αλλά και για έλλειψη ενημέρωσης σε ό,τι αφορά τον ακριβή αριθμό των θυμάτων και των αγνοουμένων, έκαναν λόγο, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία.

    Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΑΓΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), ανέφεραν ότι με αφορμή τη συγκεκριμένη ναυτική τραγωδία θα πρέπει να υπάρξει επανεξέταση των κανόνων ασφάλειας ναυσιπλοΐας για την προστασία της ανθρώπινης ζωή στη θάλασσα, ενώ παρουσιάστηκαν 10 προτάσεις, βάσει εμπειρίας από προηγούμενα ναυτικά ατυχήματα, για το τι θα πρέπει να γίνει.

    Πάντως, για την πυρκαγιά στο «Norman Atlantic» οι ιταλικές Αρχές, ήδη, έχουν ζητήσει τη συνεργασία των Ελλήνων εισαγγελέων. Σε αυτό το πλαίσιο, την υπόθεση έχει αναλάβει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, η οποία σε συνεργασία με τον Κεντρικό Λιμενάρχη προχωρούν τη διαδικασία της προανάκρισης.

    Επίσης, με εισαγγελική παραγγελία προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, δόθηκε το πράσινο φως για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των Ελλήνων αγνοουμένων, προκειμένου οι συγγενείς τους να διαπιστώσουν από ποιο σημείο και σε ποιους έγιναν οι τελευταίες κλήσεις τους.

    [05] Προφυλακιστέος ο 25χρονος Ρουμάνος, μετά την απολογία του για την δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

    Στην φυλακή οδηγείται ο 25χρονος Ρουμάνος υπήκοος που κατηγορείται για την δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα στις 5 Δεκεμβρίου, μετά την απολογία του στον 3ο Τακτικό Ανακριτή.

    Ο νεαρός κατά την μεταγωγή του ενώπιον του ανακριτή αλλά και μετά το τέλος της διαδικασίας οδηγούμενος προς τις φυλακές φώναξε προς τους δημοσιογράφους πως είναι αθώος: "δεν έχω κάνει τίποτα, τον αγαπούσα αυτόν τον άνθρωπο".

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός κατηγορούμενος που μαζί με τον 29χρονο συμπατριώτη του που παραδόθηκε σήμερα, φέρονται να σκότωσαν τον συγγραφέα με σκοπό να τον ληστέψουν, αρνήθηκε ενώπιον του ανακριτή τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ο 25χρονος υποστήριξε κλαίγοντας πως δεν θα μπορούσε να κάνει κακό στον συγγραφέα.

    Ο 29χρονος Cosmin Gaitan, δεύτερος κατηγορούμενος για την δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή για την Δευτέρα.

    [06] Διέψευσε τις φήμες για θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, ο ανιψιός του Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν

    Διέψευσε τις πληροφορίες που μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ ότι ο Φιντέλ Κάστρο πέθανε, ο ανιψιός του και γιος τού προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα. Όπως τόνισε, δεν δίνει σημασία σε αυτές τις πληροφορίες, καθώς είδε τον Φιντέλ Κάστρο πριν από δύο μέρες, όταν έφυγε από την Κούβα. Πρόσθεσε, δε, ότι είναι πολύ καλά στην υγεία του και εργάζεται, ενώ υπογράμμισε ότι εάν συνέβαινε κάτι, ο ίδιος θα ήταν ο πρώτος που θα το μάθαινε όπως και ο λαός της Κούβας.

    Ο Αλεχάντρο Κάστρο, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε το Χαϊδάρι, επανέλαβε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκεται στην Ελλάδα, στην Αθήνα, στάθηκε στη θερμή υποδοχή του κόσμου που, όπως είπε, τον κάνει να αισθάνεται σαν να είναι στο σπίτι του, ενώ μίλησε και για τις ομοιότητες ανάμεσα στους δύο λαούς. «Πάντα βρισκόμαστε κοντά ο ένας στον άλλο ακόμη κι αν υπάρχει η απόσταση της θάλασσας ανάμεσά μας, ακόμη κι αν ο ένας είναι στην Ανατολή και ο άλλος στη Δύση» σημείωσε ο Αλεχάντρο Κάστρο, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη και χαρακτήρισε ιστορικές τις δύο ώρες που πέρασε μαζί με τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

    [07] Τουλάχιστον τέσσερις όμηροι νεκροί στο εβραϊκό σούπερμάρκετ

    Τουλάχιστον τέσσερις όμηροι στο εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι είναι νεκροί, δήλωσε αστυνομική πηγή.

    Νωρίτερα πηγές των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι ο δράστης της κατάστασης ομηρίας, ο Αμεντί Κουλιμπαλί, είναι νεκρός.

    Σύμφωνα με το France 24, οι όμηροι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

    [08] Νεκροί και οι τρεις δράστες των δύο ομηριών στη Γαλλία - Νεκροί τουλάχιστον τέσσερις όμηροι

    Νεκρός είναι ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε εβραϊκό σουπερμάρκετ στο Παρίσι όπως και οι αδελφοί Κουασί, ύποπτοι για τη διάπραξη της επίθεσης στην εφημερίδα Σαρλί Εμπντό, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας. Τουλάχιστον τέσσερις όμηροι νεκροί στο εβραϊκό σούπερμάρκετ. Ελεύθερος ο όμηρος που κρατούσαν οι αδελφοί Κουασί.

    [09] Πολλοί όμηροι απελευθερώθηκαν στο εβραϊκό σουπερμάρκετ

    Πολλοί όμηροι απελευθερώθηκαν στο εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι, όπου κρατούνταν από έναν ένοπλο περίπου από τις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

    [10] Νεκροί οι δύο τζιχαντιστές, απελευθερώθηκε o όμηρος

    Οι δύο ύποπτοι για τη διάπραξη της επίθεσης στην εφημερίδα Σαρλί Εμπντό είναι νεκροί και ο όμηρος που κρατούσαν απελευθερώθηκε μετά την επιχείρηση που διεξήγαγε η γαλλική αστυνομία, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις έρευνες.

    Πολλοί όμηροι απελευθερώθηκαν στο εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι, όπου κρατούνταν από έναν ένοπλο περίπου από τις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

    [11] Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας και στο εβραϊκό σουπερμάρκετ στο Παρίσι

    Άρχισε πριν από λίγο αστυνομική επιχείρηση στο εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας.

    [12] Ξεκίνησε αστυνομική επιχείρηση στη Νταμαρτέν αν Γκελ

    Πυρά και αλλεπάλληλες εκρήξεις ακούγονται, ενώ καπνός υψώνεται στην τοποθεσία στη Νταμαρτέν αν Γκελ στη Γαλλία όπου βρίσκονται οχυρωμένοι οι δύο ύποπτοι για την επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Σαρλί Εμπντό, μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου αλλά και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

    Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, έχει ξεκινήσει επιχείρηση εναντίον των δύο τζιχαντιστών.

    [13] Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Φρ. Ολάντ με την Άγγ. Μέρκελ

    Η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένο να έχουν την Κυριακή στο Στρασβούργο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αναβλήθηκε "εξαιτίας των γεγονότων", δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος είχε απευθύνει την πρόσκληση.

    Η συνάντηση αναβλήθηκε "εξαιτίας των γεγονότων" που συνδέονται με τις επιθέσεις στη Γαλλία. Διεξάγονται συζητήσεις "για να βρεθεί μια νέα ημερομηνία" για τη συνάντηση των δύο ηγετών, διευκρίνισε ο Άρμιν Μάχμερ.

    Την πληροφορία επιβεβαίωσε το περιβάλλον του Ολάντ.

    [14] Δύο νεκροί και πέντε όμηροι σε εβραϊκό σουπερμάρκετ στο Παρίσι

    Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών που ξέσπασε σήμερα σε ένα εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι, όπου τουλάχιστον πέντε άνθρωποι κρατούνται όμηροι, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα.

    Ο δράστης της επίθεσης αυτής φέρεται να είναι ο ίδιος που σκότωσε χθες Πέμπτη μια αστυνομικό στο Μονρούζ, νότια του Παρισιού, και τραυμάτισε έναν δημοτικό υπάλληλο. Ο άνδρας πιστεύεται ότι συνδέεται με τους αδελφούς Σαΐντ και Σερίφ Κουασί που ευθύνονται για το μακελειό στη σατιρική εφημερίδα Σαρλί Εμπντό την Τετάρτη.

    Περίπου στις 13:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) ένας άνδρας που κρατούσε δύο αυτόματα όπλα μπήκε σε ένα εβραϊκό σουπερμάρκετ και άνοιξε πυρ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι οποίες κάνουν λόγο «για τουλάχιστον δύο νεκρούς» και «τουλάχιστον πέντε ανθρώπους» που κρατούνται όμηροι. Κάποιοι μάρτυρες των πυροβολισμών, μεταξύ αυτών και ένας εργαζόμενος στο κατάστημα, που βρίσκεται στην άκρη του περιφερειακού δρόμου που περιβάλλει το Παρίσι, κατάφεραν να διαφύγουν.

    Το οικοδομικό τετράγωνο όπου βρίσκεται το σουπερμάρκετ έχει περικυκλωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ έχει ζητηθεί από τους κατοίκους των γειτονικών κτιρίων να παραμείνουν στα σπίτια τους. Παράλληλα οι αρχές έχουν ζητήσει από τους μαθητές των σχολείων που βρίσκονται γύρω από το παντοπωλείο να παραμείνουν στα σχολεία τους.

    Αστυνομικοί έχουν λάβει θέσεις γύρω από το κατάστημα, προστατευμένοι με αλεξίσφαιρα, σύμφωνα με μια δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Εξάλλου σήμερα η γαλλική αστυνομία απηύθυνε έκκληση να προσέλθουν να καταθέσουν οι τυχόν αυτόπτες μάρτυρες της χθεσινής επίθεσης στο Μονρούζ, δίνοντας στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες ενός άνδρα και μιας γυναίκας οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

    Τα πρόσωπα αυτά, «που ενδέχεται να είναι οπλισμένα και επικίνδυνα», είναι ο Αμεντί Κουλιμπαλί, 32 ετών, και η Χαγιάτ Μπουμεντιέν, 26 ετών. Ο Κουλιμπαλί, είχε εντοπιστεί με τον Σερίφ Κουασί το 2010, είπε η πηγή αυτή.

    Εξάλλου, ένας άνθρωπος είναι όμηρος των αδελφών Κουασί σε τυπογραφείο που βρίσκεται στη βιομηχανική ζώνη της πόλης Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων βορειο-ανατολικά του Παρισιού.

    Προηγήθηκε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια καταδίωξης κλεμμένου οχήματος, στο οποίο επέβαιναν δύο ύποπτοι, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 January 2015 - 17:30:25 UTC